Új megoldás pörgeti fel a negyedik ipari forradalmat
Új szintre emeli az ipari automatizációt a Schneider Electric EcoStruxure Automation Expert megoldása. A szoftverközpontú ipari automatizálási rendszer megtestesíti a társaság univerzális automatizálásáról alkotott elképzelését.

 

Az ipari folyamatok újabb történelmi változáson mennek át, a negyedik ipari forradalom keretében a gépi tanulás, a kibővített valóság, a valós idejű elemzés és az IIoT (ipari dolgok internete) területén tapasztalható fejlődés lehetőséget teremt a nagy iparvállalatok és a gyártócégek számára, hogy megfeleljenek napjaink agilis és digitális világa által támasztott elvárásoknak.

Azonban ennek a lehetőségnek a kihasználását egyelőre lassítja, hogy míg az információs technológiák esetében a nyílt platformok elfogadottak és gyorsan fejlődnek, addig az ipari technológiáknál a zárt automatizálási megoldások gátolják a legújabb fejlesztések alkalmazását, megnehezítik a harmadik féltől származó komponensek integrálását, illetve költségessé teszik a további fejlesztést és a karbantartást. Az alkalmazkodóképesség, a modularitás és az interoperabilitás hiánya gátolja az innovációt az iparban.

A Schneider Electric azonban elérkezettnek látta az időt, hogy megváltozzon ez a helyzet és bemutatta a szoftverközpontú, együttműködésre képes ipari automatizálási rendszerek új korszakát elhozó EcoStruxure Automation Expertet. A társaság által kifejlesztett, az IEC61499 szabványt használó alkalmazás az első univerzális ipari automatizálási rendszer.

A megoldásszállítók körében már elfogadott, az IEC61499 szabványon alapuló automatizálási eljárások széleskörű alkalmazása korlátlan lehetőségeket kínál a növekedésre és a modernizációra az egész iparágban. A meglévő, IEC61131 alapú rendszerek képességeinek nagymértékű kibővítésével és az automatizálást támogató szoftverkomponensek esetében egy alkalmazásbolt-szerű modell bevezetésével a negyedik ipari forradalomban rejlő lehetőségek teljes mértékben kihasználhatókká válnak.

„Az informatikai szektor már felismerte a nyílt operációs platformok előnyeit, most az iparon a sor. Az ipari automatizálási architektúrák jó szolgálatot tettek, eljuttatták az ipart arra a szintre, amelyen most vagyunk, azonban nem képesek biztosítani azt a szintű agilitást és rugalmasságot, amit a modern ipari működés megkíván.

Ahhoz, hogy kiteljesedhessen a negyedik ipari forradalomban rejlő potenciál új megközelítésre van szükség, nyílt platformokra, a hardvertől elváló szoftverre, valamint lényegesen nagyobb rugalmasságra és skálázhatóságra a rendszerek esetében” – mondta el Peter Herweck, a Schneider Electric ipari automatizálásért felelős ügyvezető alelnöke. 

Az EcoStruxure Automation Expert

  • Lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy könnyen cserélhető, bevált szoftver-összetevők felhasználásával hozzanak létre automatizálási alkalmazásokat, a kiszolgáló hardver-infrastruktúrától függetlenül.
  • Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen – elosztott, központosított, vagy akár egyszerre mindkettő – hardver-architektúrában használják az elkészült alkalmazásokat, és ehhez vagy egyáltalán nincs szükség további programozásra, vagy minimális kell hozzá. 
  • Támogatja a bevált szoftvermegoldások alkalmazását, hogy leegyszerűsítse a folyamatot, melynek eredményeként az informatikai rendszerekkel együttműködni képes automatizálási applikációt hozhatnak létre a vállalkozások.
hyperMILL VIRTUAL Machining – fejlett szerszámgép szimuláció és analízis
A hyperMILL 2D, 3D, gyorsmarási és 5 tengelyes megmunkálásoktól a maró-eszterga központok programozásán a speciális alkalmazási területekig minden létező megmunkálási stratégiát egyetlen Windows-os felületen integrál.
Hiányszakma és biztos egzisztencia: ahol a jövő villanyszerelőit képzik
Sem a lakosság energiaellátása, sem az ország gazdasága nem működhet a villamos szakmák magasan képzett művelői nélkül – az E.ON Hungária Csoport egyre bővülő, a vállalat teljes szolgáltatási területét lefedő tanműhely-hálózatot hozott létre.
A kiber- és digitális technológiai kockázatok a vezetők rémálma
A PwC kutatása szerint, miközben a vállalkozások olyan új és feltörekvő technológiákat keresnek ahhoz, hogy értéket teremtsenek és átalakítsák működésüket, mint a generatív mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, az automatizálás és a felhőalapú megoldások, mindezek jelentős szerepet játszanak a szervezetek kockázati kitettségének alakításában is.
5 ok, amiért a szénszálas kompozit 3D nyomtatás forradalmasítja a gyártási folyamatokat
Itt az ideje, hogy felfedezze a szénszálas kompozit 3D nyomtatás világát, mivel számos olyan előnyt kínál, amely hatékonyabbá teheti a gyártási folyamatokat. A Stratasys kompozit 3D nyomtatás geometriától függően 2-4x gyorsabb, mint más szénszálas megoldások. Bemutatunk 5 meggyőző okot, amiért ez a csúcstechnológia megreformálja a gyártást!
Egy gép 500 milliós ára természetes, de a szoftver pár millióján mindenki elsápad
A rossz szoftverválasztás vagy egy elhibázott bevezetési folyamat elkerülésével akár többmilliós tanulópénzt spórolhatunk meg.