Tudásmegosztás az új ipari forradalom idején
A Mikulás is benchmarkol címmel a gazdaságfejlesztés aktuális kérdései iránt érdeklődő szakembereknek rendez december 7-én a Hotel Benczúrba konferenciát az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

 

Tíz év után a konferencia elnevezése megújult. Kezdetektől fogva egyik vezérelv volt a magyar gazdaságfejlesztés támogatása a minőségügy sajátos eszközével a mindinkább fontosabbá váló benchmarking segítségével. A szervezők tudták, hogy a benchmarking a minőségkultúra szerves része és Magyarországon is tenni kell meghonosításáért „Jót, jóktól, még jobban!”,- összegezhetnénk az első időszak törekvéseit. A tizenegyedik konferencián is a tudásmegosztás lesz előtérben! A mára szakmailag is jócskán kibővült benchmarking egyes területeiről mutatnak be jó gyakorlatokat, követésre méltó és főként adaptálható megoldásokat.

A folyamatosságot és a rendezvény fontosságát egyaránt jelzi, hogy a konferencia védnöke ismét Lepsényi István az NGM gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár. A konferencia kiemelt támogatói: ISO 9000 Fórum Egyesület, Knorr  Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft., Max Savaria Kft.  A konferencia sok régi, hűséges partnere is jelezte: elküldi munkatársait a már szakmai körökben jól bevált eseményre. Jutalmazzák a tavalyi rendezvény legjobb előadóját és a már jól bevált tombolára (értékes nyereményekkel) is számíthatunk.

 

Részletes konferenciaprogram

A konferencia védnöke: Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és - szabályozásért felelős államtitkár – NGM

09.00 – 09.20 Regisztráció

09.20 – 09.30 Megnyitó: Dr. Bárdos Krisztina ügyvezető igazgató – IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

Levezető elnök: Sződi Sándor minőség szakértő – IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
 
09.30 – 10.00 A gazdaságfejlesztés és szabályozás aktuális kérdései Pomázi Gyula iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkár – NGM
 
10.00 – 10.25 Benchmarking Ipar 4.0 szemüveggelDr. Bárdos Krisztina ügyvezető igazgató - IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
 
10.25 – 10.50 Fenntarthatósági stratégiákDr. Kerekes Sándor egyetemi tanár – Budapesti Corvinus Egyetem
 
10.50 – 11.15 Teljesítmény benchmarkingDr. Németh Balázs ügyvezető igazgató – Kvalikon Kft.
 
11.15 – 11.30 „A Mikulás is benchmarkol-10.” konferencia legjobb előadója díj és oklevél átadása
 
11.30 – 11.50 Szünet
 
11.50 – 12.15 Folyamat benchmarkingNagy Szabolcs Ipari mérnökség vezető – BPW-Hungária Kft.
 
12.15 – 12.40 „2017 legfontosabb kérdése a munkaerő megtartása”Cserey Miklós szervezetfejlesztő –  IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
 
12.40 – 13.35 Ebéd
 
13.35 – 14.00 A külső és belső benchmarking szerepe a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. sikereibenNyeste Zsolt Ipari támogató folyamatok menedzser
 
14.00 – 14.25 Nemzetközi benchmarkingHeintz Krisztina minőségügyi vezető – Jabil Circuit Magyarország Kft.
 
14.25 – 14.35 Tombola
 
14.35 – A konferencia zárása                                                                           
 
Médiatámogatók: Magyar Minőség, Logisztikai Híradó, Jövő Gyára, Magyar Üzleti Világ
 
Jegyezzék elő, tegyék szabaddá magukat és vegyenek részt az eseményen! Jelentkezési lap letölthető ide kattitva.
 
Kevesebb selejt a digitális kiesztergálófej-beállításnak köszönhetően
A Seco Axiabore és az Axiabore Plus digitális axiális kiesztergálófejek kiküszöbölik a fáradságos, pontatlan kiesztergálófej-beállítást, amely során selejt munkadarabok keletkezhetnek. A széles digitális kijelzőnek köszönhetően a beállítás gyorsan és hatékonyan elvégezhető.
Biztató kilátások a magyar űripar előtt
A 4iG Nyrt. űripari és technológiai érdekeltségeit az iparág globális növekedési lehetőségeit jobban kihasználó önálló társaságba vonja össze. A 4iG Space and Technology Zrt. feladata lesz a cégcsoport érdekeltségébe tartozó űripari- és műholdgyártási, autonóm repülőgépek (UAV) fejlesztésével és gyártásával, drónvédelemmel, továbbá a védelmi digitalizációs szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységek irányítását.
Megbízható energiaellátás - 100%-os rendelkezésre állás a tápellátásban
Az ágazatok egyre nagyobb mértékű villamosításával, hálózatba szervezésével és automatizálásával egyre nagyobb a függőség a megbízható áramellátási megoldásoktól, hiszen a nem tervezett üzemleállások magas költségeket okoznak. Tarts velünk és tudd meg, hogyan szolgáltass megbízható energiát a váratlan leállások elkerülése érdekében!
Az MI az új aranyláz: aranyat ássunk, vagy inkább ásókat adjunk el?
A Bobcats Coding mesterséges innovációs (MI) útmutatót készített vállalati döntéshozóknak, amely áttekintést nyújt a mesterséges intelligencia gyors felíveléséről a befektetési piacon, egyúttal kézzelfogható tanácsokkal is szolgál az MI iránt érdeklődő vállalkozások stratégiai tervezéséhez és kockázatértékeléséhez.
Több rugalmasságra lesz szüksége a hazai villamosenergia-rendszernek
Becslések szerint 150-180 ezer okosmérővel felszerelt fogyasztó lehet Magyarországon, ami 4,7 millióra is nőhet 2030-ig, ha a magyar piac követi a nyugat-európai trendeket.