Kompozit alkatrészek tervezése, szimulációja és validálása
A Creo egyszerűsíti a kompozit (például szénszál, üvegszál és kevlár) alkatrészek tervezését és gyártását, ezzel megkönnyíti a gyártócsapat munkáját, optimalizálja a teljesítményt, csökkenti a költségeket.

 

Akár már tervez olyan termékeket, amelyekben kompozit anyagokat használ, akár csak érdekli, hogyan működnek, tudjon meg többet arról, miként segíthet a Creo a megvalósításban:

  • Gyorsabb piacra kerülés a Creo-ba integrált, end-to-end, racionalizált kompozit munkafolyamat segítségével
  • Magasabb termékminőség és innováció az erősebb, könnyebb, szigetelő, korrózióálló anyagoknak köszönhetően

 

 

Mit jelent a kompozit anyag? Miért fontosak?

A kompozitok olyan anyagok, amelyek két vagy több különböző anyag kombinálásával jönnek létre. Az anyagok vékony rétegeit egymásra helyezik és gyantával összekötik, hogy elérjék a kívánt, speciális alkalmazásokhoz szabott anyagtulajdonságokat. A szénszál, az üvegszál és a kevlár mind kompozit anyagnak minősülnek. A kompozitok lehetővé teszik a mérnökök számára, hogy kiváló szilárdság/tömeg arányú, jobb tartósságú és kisebb össztömegű alkatrészeket hozzanak létre.

Kompozit alkatrész tervezés

A kompozit alkatrészek tervezése kulcsfontosságú a modern mérnöki tevékenységben. A kompozit alkatrésztervezéssel az anyagrétegek keverhetők és egymáshoz illeszthetők, így testre szabható a szilárdság, a rugalmasság, az ütéselnyelés és a költség. A Creo Composite Design and Manufacturing Extension (CDM) és a Creo Composite Design and Manufacturing Advanced Extension (CDMA) a Creo programcsomag legújabb kiegészítői. Mindkét bővítmény kompozit tervezési támogatást nyújt, azonban a CDMA jobban összpontosít a gyártási előnyökre és a fejlettebb munkafolyamatokra a kompozitok tervezésekor.

 

 

Kompozit gyártás

A kompozit gyártás a kompozit alkatrészek előállítására vonatkozó részletes utasítások meghatározásának folyamata. Ez magában foglalja a magok, az egyes sík rétegek, az átmenetek, a redőződés és az toldási építőelemek létrehozását. A CDMA mindezt, valamint a Creo tervezési környezetbe zökkenőmentesen integrált automatikus rétegkönyv-generálás támogatását is biztosítja. 

A Creo Composite Design and Manufacturing kiegészítés előnyei

A Creo Composite Design and Manufacturing (CDM) kiterjesztésekkel a mérnökök a Creo környezet elhagyása nélkül tervezhetnek, szimulálhatnak és validálhatnak kompozit termékeket. A Creo segít a kompozit alkatrészek gyártástervezésében, segíti a rétegmeghatározás kezelését, és automatizálja a rétegkönyvek generálását.

  • Teljes Creo integráltság

A mérnökök a Creo elhagyása nélkül tervezhetnek, szimulálhatnak és validálhatnak kompozit termékeket. A Creo segítségével a gyártók a tervezési folyamat során a minőség és a termelékenység javításával egy folyamatos digitális szálon tarthatják a tervezési folyamatot.

  • Támogatja a szimulációs elemzést

A Creo Simulation segítségével a mérnökök hozzáférhetnek a tervezési szakaszban létrehozott kompozit alkatrészek tömegtulajdonságaihoz, és elvégezhetik ezen összetett alkatrészek szerkezeti elemzését.

  • Megkönnyíti a gyártástervezést

A Creo Composite Design and Manufacturing (CDM) egyszerűsíti a rétegek meghatározását és a részletes utasításokat. A Creo megkönnyíti a magok, az egyes sík rétegek, az átmenetek, a redőződés és a toldási építőelemek generálását.

  • Erőteljes rétegkezelés

Hatékonyan kezelheti a rétegek kezelését egy dedikált laminálási fa segítségével, beleértve a test laminált és az IML paplanfelület lehetőségeket, miközben átfogó laminált tömegtulajdonságokat is kiszámíthat.

  • Egyszerűsíti a dokumentációt

A Creo Composite Design and Manufacturing (CDM) bővítmény automatizálja a folyamat dokumentációjának létrehozását az egyes sík rétegek kontúrjainak meghatározása és egymásra helyezése alapján.

 

 

Kompozit tervezési és gyártási folyamat

A kompozit tervezési és gyártási folyamat jellemzően magában foglalja a rétegkönyvrajzok elkészítését, amelyek részletezik a kompozit rétegek konkrét elrendezését és tájolását az alkatrészben. Ezek a rajzok vagy síkminták döntő fontosságúak a helyes egymásra helyezési sorrend, a szálak szöge és az anyagválasztás biztosítása érdekében, hogy megfeleljenek a tervezési követelményeknek. A folyamat magában foglalja a tervezést, a mérnöki elemzést, a rétegezést, a minőségellenőrzést és a gyártást, amelyek mindegyike a rétegkönyvrajzokon megadott információk alapján történik a kívánt kompozit alkatrész elérése érdekében.

Látogasson el honlapunkra és tudjon meg többet a Creo Composite Design and Manufacturing Extension és a Creo Composite Design and Manufacturing Advanced Extension műszaki lehetőségeit bemutató összefoglalóból és oktatóvideóból.

Ipari digitalizációs megoldások a Kontrontól >>

 

Tervezzen átlátható módon a Visual Components 4.9-es verziójával!
Megérkezett a Visual Components gyártásszimulációs és a robotok offline programozási megoldásának legújabb verziója, amely az eddiginél nagyobb áttekinthetőséget biztosít a gyártás tervezéséhez és optimalizálásához. A felhasználók könnyebben átlátható módon végezhetnek el többet, különösen a nagyobb gyártási és integrációs projektek esetében.
Veszélyben a kulcsfontosságú nyersanyagok
A nettó nulla kibocsátású energiára való átálláshoz nélkülözhetetlen kritikus ásványok több mint 70%-át veszélyezteti az éghajlatváltozás – áll a PwC kilenc fontos nyersanyagot vizsgáló, éghajlati kockázatokról szóló jelentésében.
Újabb Schaeffler-megbízást teljesített a Siemens
A szombathelyi gyár több mint ötmilliárd forintos bővítését segítették épületautomatikai és energiaelosztási rendszerekkel.
Kettős fordulatszámú kompresszor, a legújabb innováció az Atlas Copcótól
Mindeddig állandó fordulatszámú és változó fordulatszámú (VSD) csavarkompresszorok közül lehetett választani. Az első típus a legkedvezőbb áron megvásárolható, a másik üzemeltetése azonban költséghatékonyabb. Mi lenne, ha létezne egy harmadik opció is?
Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy nincs felkészülve
Egy technológiai forradalomhoz nagyjából tíz év alatt tud alkalmazkodni a társadalom | Két különösen aktuális témáról beszélgettek neves és elismert hazai szakemberek a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán.