hyperMILL VIRTUAL Machining – fejlett szerszámgép szimuláció és analízis
A hyperMILL 2D, 3D, gyorsmarási és 5 tengelyes megmunkálásoktól a maró-eszterga központok programozásán a speciális alkalmazási területekig minden létező megmunkálási stratégiát egyetlen Windows-os felületen integrál.

 

A hyperMILL ezáltal lehetővé teszi, hogy a legösszetettebb alkatrészek teljes megmunkáló programja egyetlen CAM szoftver rendszerben készüljön el. Ez előnyt jelent azoknak a felhasználóknak, akik gördülékeny folyamatokat, rövid átfutási időt és magas megbízhatóságot keresnek. Számos nagyoló és simító stratégia biztosítja a hatékony megmunkálást. A szerszámpályák mindig az optimális gyártási idők figyelembevételével kerülnek kiszámításra.

Erre példa a felesleges gyorsjáratok és redundáns mozgások elkerülése. Széleskörű szimulációs képességek állnak a felhasználók részére a pontos megmunkálási idő becslés és a magas folyamatbiztonság elérése céljából. Ezt a feladatot a hyperMILL különböző technikai szinteken valósítja meg.

A hyperMILL különböző, jól skálázható szimulációs megoldásokat kínál. Lehetőség van az egyszerű szerszámpálya szimulációra, ahol ellenőrizhető a megmunkálás pontossága, a maradékanyagok helye, mérete és jellege; valamint beazonosíthatóak a nem megmunkált vagy éppen a túlmunkált részek is. Ez a szimulációs metódus a szerszámpálya belépő pontjától az utolsó kiemelési pontig tart. Ehhez hasonló szimuláció a legtöbb CAM rendszerben elérhető, még ha nem is ezekkel a lehetőségekkel.

 

hyperMILL Simulation Center, felfogási környezet és megmunkálás szimuláció

 

hyperMILL Simulation Center lehetővé teszi a generált szerszámpályák ellenőrzését, megkeresi és érzékeli az ütközéseket. DE tevékenysége csupán a szerszámpályákra vonatkozik, az azokat összekötő mozgásokra, segédmozgásokra vagy a szerszámcserére már nem. Az alábbi videó szemléletesen mutatja a „klasszikus” szimulációs lehetőségeket be a hyperMILL-ben megvalósítva:

 

 

hyperMILL Virtual Machining

A következő szint a hyperMILL szimulációs eszköztárában egy digitális iker létrehozása, ami kiterjed – többek között – az átkötő mozgások, szerszámcsere utak ellenőrzésére is, valamint az ellenőrzés mellett optimalizálja is azokat. A hyperMILL Simulation Center és a hyperMILL Virtual Machining alkalmazása, valamint azok különbségei.

Amíg a hyperMILL Silulation Center a generált szerszámpályákat vizsgálja, addig a hyperMILL® VIRTUAL Machining Center lehetővé teszi a gyártási folyamat szimulálását és elemzését, hogy minimálisra csökkentse a nem hatékony műveleteket és a költséges hibákat.

A hyperMILL VIRTUAL Machining Center már a kiposztolt CNC fájlt ellenőrzi, annak minden részletével. a hyperMILL VIRTUAL Machining Center környezetét csak ellenőrzött, az ellenőrzésen megfelelt és jóváhagyott CNC program hagyhatja el, a szerszámgépre csak ezek a programok tölthetőek át. A hyperMILL VIRTUAL Machining Center alkalmazása jelentősen fokozza az ütközésbiztonságot, ezáltal minimalizálja/megszünteti az ütközésekből adódó szerviz költségeket, valamint a javításból adódó munkaidőkiesést.

 

hyperMILL VIRTUAL Machining Center – több, mint szimuláció

 

A gyártási folyamatokban több csapdahelyzettel találkoznak a felhasználók, melyek a hyperMILL VIRTUAL Machining Center használatával elkerülhetőek.

Ilyenek többek között:

  • limitált munkatér
  • ellenőrizetlen gépmozgások
  • nem optimalizált felfogás
  • felesleges és vagy rossz minőségű gépmozgások, átállások
  • negatív ráhagyások kezelése
  • nem modellezett részletek kezelése

A hyperMILL VIRTUAL Machining Center egyesíti a CAM adatalapú szimuláció előnyeit az NC kód szimulációéval. A végén egy NC kód szimulációt kap, amely tartalmazza az összes szükséges folyamatinformációt a hyperMILL CAM rendszerből, például negatív ráhagyásokat, letöréseket és furatparamétereket. Erre az információra azért van szükség, hogy elkerüljük a téves ütközésészlelést ezen megmunkálási műveletek során, és kiküszöböljük a kapcsolódó ütközési területek kiértékelésének időigényes feladatát.

Az összes CAM és gépinformáció megléte szükséges ahhoz, hogy a szerszámpályákat és járulékos gépmozgásokat megbízhatóan és teljes mértékben lehessen szimulálni. A különféle elemzési funkciók széles skálája lehetővé teszi, hogy pontosan felmérhető legyen a gép mozgása, működése. Ily módon a hyperMILL VIRTUAL Machining Center maximális megbízhatóságot biztosít, és jelentősen növeli a megmunkálási és beállítási folyamatok hatékonyságát.

hyperMILL VIRTUAL Machining Optimizer automatikusan megtalálja a műszaki szempontból optimális, ütközésmentes szerszámpozíciót és optimalizálja az átállási/átforgatási mozgásokat. Hatékony optimalizálási algoritmusok biztosítják a hatékony és biztonságos gépfutást. Az alábbi videó a hyperMILL VIRTUAL Machining Center működését mutatja be különböző esetekben:

 

 

 

Kevesebb selejt a digitális kiesztergálófej-beállításnak köszönhetően
A Seco Axiabore és az Axiabore Plus digitális axiális kiesztergálófejek kiküszöbölik a fáradságos, pontatlan kiesztergálófej-beállítást, amely során selejt munkadarabok keletkezhetnek. A széles digitális kijelzőnek köszönhetően a beállítás gyorsan és hatékonyan elvégezhető.
Biztató kilátások a magyar űripar előtt
A 4iG Nyrt. űripari és technológiai érdekeltségeit az iparág globális növekedési lehetőségeit jobban kihasználó önálló társaságba vonja össze. A 4iG Space and Technology Zrt. feladata lesz a cégcsoport érdekeltségébe tartozó űripari- és műholdgyártási, autonóm repülőgépek (UAV) fejlesztésével és gyártásával, drónvédelemmel, továbbá a védelmi digitalizációs szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységek irányítását.
Megbízható energiaellátás - 100%-os rendelkezésre állás a tápellátásban
Az ágazatok egyre nagyobb mértékű villamosításával, hálózatba szervezésével és automatizálásával egyre nagyobb a függőség a megbízható áramellátási megoldásoktól, hiszen a nem tervezett üzemleállások magas költségeket okoznak. Tarts velünk és tudd meg, hogyan szolgáltass megbízható energiát a váratlan leállások elkerülése érdekében!
Az MI az új aranyláz: aranyat ássunk, vagy inkább ásókat adjunk el?
A Bobcats Coding mesterséges innovációs (MI) útmutatót készített vállalati döntéshozóknak, amely áttekintést nyújt a mesterséges intelligencia gyors felíveléséről a befektetési piacon, egyúttal kézzelfogható tanácsokkal is szolgál az MI iránt érdeklődő vállalkozások stratégiai tervezéséhez és kockázatértékeléséhez.
Több rugalmasságra lesz szüksége a hazai villamosenergia-rendszernek
Becslések szerint 150-180 ezer okosmérővel felszerelt fogyasztó lehet Magyarországon, ami 4,7 millióra is nőhet 2030-ig, ha a magyar piac követi a nyugat-európai trendeket.