Egy gép 500 milliós ára természetes, de a szoftver pár millióján mindenki elsápad
A rossz szoftverválasztás vagy egy elhibázott bevezetési folyamat elkerülésével akár többmilliós tanulópénzt spórolhatunk meg.

 

A gyártásirányítási rendszerek nagy ígérete az, hogy segítenek kihozni a cégben rejlő tartalékokat. De esetükben mégiscsak egy egzakt, kézzel nem fogható termékre kellene milliókat elkölteni. Aztán kicsit mögé néztem a dolgoknak, és Baracsi Ferenctől, a TR-Soft 2000 Kft. ügyvezetőjétől megtudtam, hogy a gyártásirányítási szoftverek bevezetésének 50%-a szinte biztosan kudarcba fullad. Mivel a cége pont egy ilyen rendszert forgalmaz, nagyon kíváncsi voltam, mi ennek a megdöbbentően magas kudarcaránynak a magyarázata.

A gyártó-termelő cégek esetében egy-egy komolyabb szoftver bevezetése olyan hosszú és fájdalmas folyamat, mint egy foghúzás. Addig húzzuk-halasztjuk, amíg már elviselhetetlen a fájdalom. Pedig lehet, hogy közben fájdalomcsillapítókra és egyéb étrend-kiegészítőkre sokat költünk, az mégsem fordul meg a fejünkben, hogy a gyökerénél kezeljük a problémát.

Halogatásban világbajnokok vagyunk

Kevés hazai cégvezető gondolkodik annyira előre, hogy egy bizonyos szintet elérve komolyabb gyártásirányító rendszerbe fektessen. Persze a szakember tapasztalata az, hogy valamilyen rendszer minden cégnél van, amit egy-egy részfeladatra ideiglenesen használni tudnak. De ennek egy jól fejlődő cég hamar eléri a korlátait.

 

Sipos Sándor, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj ötletgazdája, a vegyipari technológiák szakértője, a Chemplex Kft. tulajdonosa

 

„Nagyon sokszor azt látom, hogy csak húzzák, halasztják annak meglépését, hogy valamilyen komoly és integrált rendszert vezessenek be. Vannak kisebb próbálkozások, tehát vagy Excelben ügyködnek, vagy esetleg valamelyik ügyesebb kolléga csinál nekik valamiféle kisebb rendszert, és akkor ezzel küzdenek. Próbálják elodázni, hogy általánosságban megoldják ezt a feladatot. Személyes tapasztalatom, hogy gépnél senki sem akad fenn azon, ha az 500 millióba kerül, viszont ha egy szoftvernél meg elhangzik néhány millió forint, mindenki elsápad, hogy úristen, mennyi pénzt kell rá költeni!”

A gyártásirányítási rendszer bevezetések 50%-a kudarc

Igaz, sokszor nemcsak az ár a legfontosabb ellenérv, hanem a szoftver hosszas, akár 12 hónapos bevezetésével együtt járó macera, valamint a programot használni hivatott kollégák ellenállása is. Tény, hogy nem egyszerű az új rendszerre való átállás, hiszen a szoftver egy dolog, annak kitapasztalása, a használatának elsajátítása és a program cégre, illetve folyamatokra szabása egy másik.

„Amikor bevezetünk egy ilyen rendszert, annak 3 eleme van. Maga a szoftver, ami után a cégen belüli folyamatok felmérése következik, vagyis annak átvilágítása hogyan dolgozik a cég. Ezután jön a felhasználói elvárások és a gyakorlat ellentéte. Ezek kitisztázásával és a folyamatok cégre szabásával telik el sok-sok idő egy ilyen rendszer felépítése során. Szerintem a support és az őszinte, világos kommunikáció az, amire a legtöbb szoftveres cég nem szán elég időt és energiát. Csak a terméket adják el, de nem támogatják a vevőiket a bevezetés folyamatában vagy a kollégák oktatásában.”

 

 

„Az egész világról beszélve elmondhatjuk, hogy a gyártásirányítási rendszerek bevezetésének kb. 50%-a nem sikeres, vagyis a folyamat végén nem elégedett a vásárló, és azt mondja, inkább bele se fogtak volna az egész procedúrába. Volt olyan érdeklődő cég, akinél a mi termékünk már a 4. lett volna a sorban.”

Az elején csak vért és verítéket lehet ígérni, mégis megéri

Bár a gyártásirányítási szoftverek esetében nem lehet olyan egzakt módon kiszámolni a megtérülést és a termelékenységet, mint egy 300 millió forintos gyártógépnél, ez nem jelenti azt, hogy a szoftverre fordított pénzt kidobtuk az ablakon, hiszen akár 10%-kal növelheti a produktivitást és a hatékonyságot, nem mellesleg a kollégák elégedettségére és a frusztrációik csökkentéséhez is jelentősen hozzájárul.

„Van egy partnerünk, aki bevezette a rendszerünket, majd 3-4 év elteltével megduplázták a forgalmukat. Gyártó cégként anélkül szorozták meg kettővel a termelést, hogy újabb csarnokot adtak volna át, vagy bármilyen látványos dolog történt volna az üzemben. Ugyanannyian dolgoznak ott, mint korábban. A gépparkjukat folyamatosan cserélgették természetesen, tehát nem ugyanazokkal a gépekkel dolgoztak, mint 5 évvel ezelőtt. Amikor a helyére került minden puzzle-darab, megkétszereződött a termelésük.

Mi az ehhez hasonló sikerek érdekében tartunk workshopokat cégvezetőknek, hogy megtanítsuk őket arra, hogyan válasszák ki a számukra megfelelő gyártásirányítási rendszert, mire figyeljenek a bevezetés folyamán, és milyen buktatókat kell elkerülni. A rossz szoftverválasztás vagy egy elhibázott bevezetési folyamat elkerülésével akár több milliós tanulópénzt spórolhatnak meg, és egyből a hatékonyságra mehetnek. Végül is, ha egy szoftver segítségével ugyanazon költségek mellett plusz 10% bevételt termelhetünk, ami amúgy is benne van a cégünkben, az szerintem nem hangzik rossz dealnek.”

 

| Nyitóképen: Baracsi Ferenc és Sipos Sándor a Magyar Ipari Célgép Nagydíjon

Kevesebb selejt a digitális kiesztergálófej-beállításnak köszönhetően
A Seco Axiabore és az Axiabore Plus digitális axiális kiesztergálófejek kiküszöbölik a fáradságos, pontatlan kiesztergálófej-beállítást, amely során selejt munkadarabok keletkezhetnek. A széles digitális kijelzőnek köszönhetően a beállítás gyorsan és hatékonyan elvégezhető.
Biztató kilátások a magyar űripar előtt
A 4iG Nyrt. űripari és technológiai érdekeltségeit az iparág globális növekedési lehetőségeit jobban kihasználó önálló társaságba vonja össze. A 4iG Space and Technology Zrt. feladata lesz a cégcsoport érdekeltségébe tartozó űripari- és műholdgyártási, autonóm repülőgépek (UAV) fejlesztésével és gyártásával, drónvédelemmel, továbbá a védelmi digitalizációs szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységek irányítását.
Megbízható energiaellátás - 100%-os rendelkezésre állás a tápellátásban
Az ágazatok egyre nagyobb mértékű villamosításával, hálózatba szervezésével és automatizálásával egyre nagyobb a függőség a megbízható áramellátási megoldásoktól, hiszen a nem tervezett üzemleállások magas költségeket okoznak. Tarts velünk és tudd meg, hogyan szolgáltass megbízható energiát a váratlan leállások elkerülése érdekében!
Az MI az új aranyláz: aranyat ássunk, vagy inkább ásókat adjunk el?
A Bobcats Coding mesterséges innovációs (MI) útmutatót készített vállalati döntéshozóknak, amely áttekintést nyújt a mesterséges intelligencia gyors felíveléséről a befektetési piacon, egyúttal kézzelfogható tanácsokkal is szolgál az MI iránt érdeklődő vállalkozások stratégiai tervezéséhez és kockázatértékeléséhez.
Több rugalmasságra lesz szüksége a hazai villamosenergia-rendszernek
Becslések szerint 150-180 ezer okosmérővel felszerelt fogyasztó lehet Magyarországon, ami 4,7 millióra is nőhet 2030-ig, ha a magyar piac követi a nyugat-európai trendeket.