Dell EMC PowerStore: gyártás az adatok erejével
A vírushelyzet minden bizonytalansága között sem férhet hozzá kétség, hogy a szemünk előtt kibontakozó, új korszakban a digitalizációjukat felgyorsító vállalatok számíthatnak sikerre. Intelligens és alkalmazkodó tárolóként a Dell EMC PowerStore ebben sokat segít, mert az átalakulás belső mozgatóereje az adat.

 

Vegyes érzelmekkel tekintenek a jövőbe a gyártóipar szereplői, tárta fel a Deloitte iparági előrejelzése (2020 Manufacturing Industry Outlook). A tanácsadó felmérése szerint a vállalatok közel harmada (32,1 százalék) borúlátó a továbbiakat illetően, ami azt jelenti ugyan, hogy bő kétharmaduk (67,9 százalékuk) továbbra is optimista, de ez az arány jelentős csökkenést mutat a tavalyi 93,9 százalékhoz képest.

A Deloitte szerint a portfólió optimalizálásától az ellátási láncok megerősítéséig a gyártó vállalatok hatékonyságukat, agilitásukat és rugalmasságukat, méretezhetőségüket fokozzák, hogy nagyobb üzleti állóképességgel alkalmazkodhassanak a vírushelyzetben gyökeresen megváltozott körülményekhez, amelyek minden bizonnyal tartósan átrendezik a piaci környezetet – ráadásul eközben társadalmi szerepvállalásukról, a fenntartható és etikus működést célzó stratégiájuk megvalósításáról sem feledkezhetnek meg, mivel megítélésük egyre inkább ezen is múlik.

Mindehhez a digitális technológia nélkülözhetetlen segítséget ad a gyártó vállalatoknak. A negyedik ipari forradalom jegyében telt az elmúlt tíz év is, így a gyártó vállalatok mostanra hálózatba kapcsolt világunk oszlopos tagjaivá váltak, és a technológia az okos termékektől kezdve az automatizáláson át az analitikával támogatott döntéshozásig kulcsszerephez jut működésükben. Nagy lehetőség ez a mostani helyzetben, amikor a további sikeres digitalizáción múlhat akár a vállalatok fennmaradása is, azonban a transzformáció maga sem egy kihívásoktól mentes folyamat.

Adatvezérelt átalakulás nagyobb sebességgel

Rávilágított erre a Dell Technologies friss globális felmérése (2020 Digital Transformation Index) is, amely szerint a COVID-19 pandémia hatására a vállalatok felpörgették digitalizációs projektjeiket, és pár hónap leforgása alatt akkorát léptek előre az átalakulás útján, mint amekkora előrehaladást jellemzően pár év munka eredményeként mutattak fel a korábbiakban.

Indexében a Dell Technologies kétévente térképezi fel a digitális transzformáció állapotát a világ valamennyi régiójában, az alapul szolgáló felmérésben idén 18 ország 4300 közép- és nagyvállalati vezetője vett részt. Válaszaik alapján 10 vállalat közül nyolc nagyobb sebességre váltott digitalizációs projektjeinek megvalósításában, és ugyanekkora azok tábora is, akik a technológiával párhuzamosan az üzlet területén is újítanak, üzleti modelljeiket átalakítják.

Beruházásaik fő területei között a vezetők a kibervédelmet és az adatbiztonságot emelték ki elsőként (61 százalék legutóbb vagy projektet zárt ezen a téren, vagy annak záró szakaszában jár), amit szorosan követ az adatmenedzsment és analitika (56 százalék). Sok beruházás irányul a digitális munkahely és a többfelhős környezet kialakítására, igény szerinti szolgáltatások bevezetésére, és az adatintenzív dolgok internetét – közelebbről a peremhálózatot, a mesterséges intelligenciát és az 5G kommunikációt – is a digitalizáció fontos területeként kezeli a vállalatok harmada.

Meglehet, a világjárvány katalizátorként hatott a digitalizációra, a transzformáció folyamán szinte minden vállalatnak számos akadályt kell leküzdenie, a válaszadók 94 százaléka ugyanis erről számolt be. A megkérdezettek leginkább a kiberbiztonság, a személyes adatok és a magánélet védelme miatt aggódnak, ebben látják a legnagyobb kihívást, amelyet a 2016-os felmérésben még az ötödik helyre soroltak. A kellő pénzügyi erőforrások hiánya kényelmetlen korlátok közé szoríthatja a digitalizációs törekvéseket, a vezetők ezt mindkét korábbi felmérésben a legnagyobb nehézségek között említették, idén második a listán. Az adatáradat kezelése és a releváns információk kinyerése azonban a két évvel ezelőtti, nyolcadik helyről nagyot ugorva mostanra dobogós lett, a válaszadók idén már ezt emelték ki a digitális átalakulás harmadik legnagyobb kihívásaként.

PowerStore: okosan alkalmazkodó tároló

Minthogy a vállalatoknak a hagyományos alkalmazásoktól kezdve az adatelemzésig folyamatosan egyensúlyozniuk kell a mind nagyobb terhelés támogatása, valamint a meglévő informatikai infrastruktúra lehetőségei és a költségkorlátok között, a mostani helyzetben beruházásaikat is átfókuszálják. A megkérdezett vezetők 89 százaléka belátja, vállalatának gyorsabban és rugalmasabban méretezhető, agilisebb IT infrastruktúrára van szüksége ahhoz, hogy minden eshetőségre felkészülten, hatékonyan kezelje a mégoly hirtelen bekövetkező, nagy horderejű változásokat is.

 

 

A Dell EMC PowerStore tárolómegoldása az automatizálást és a következő generációs technológiákat egy új szoftverarchitektúrával egyesíti, ezzel olyan infrastruktúrát biztosít, amellyel a szervezetek sikerrel átléphetik az említett akadályokat, és megválaszolhatják az adatok korszakában felmerülő kihívásokat. Megerősíti ezt az International Data Corporation elemzője is:

– Informatikai infrastruktúrájuk modernizálásához a szervezeteknek olyan technológiákra kell áttérniük, amelyek egyszerűsítik az üzemeltetést, kiiktatják az összetett folyamatokat, és az exponenciális adatnövekedéssel párhuzamosan képesek fejlődni – mondta Eric Burgener, az IDC infrastruktúra-rendszerekért, platformokért és technológiákért felelős csoportjának kutatásvezető alelnöke. – A Dell EMC a PowerStore fejlesztésénél infrastruktúra-központú szemléletet alkalmazott, és olyan platformot hozott létre, amely megfelel napjaink informatikai kihívásainak, miközben kellően rugalmas és bővíthető ahhoz, hogy a jövőben felmerülő igényeket is kiszolgálja.

A kiugró teljesítményt tartóssággal és optimális költségekkel egyensúlyozó PowerStore hat kilences, azaz 99,9999 százalékos rendelkezésre állású, vertikálisan és horizontálisan (scale-up és scale-out módon) is bővíthető, segítségével a vállalatok gyorsabban elérhetik adataikat, és az alkalmazások teljesítményét is javíthatják, így sokkal rövidebb idő alatt hozhatnak tájékozott döntéseket, illetve intézkedhetnek.

Programozható infrastruktúrájával a PowerStore egyszerűsíti az alkalmazásfejlesztést, az üzembe helyezéshez szükséges időt pedig napokról másodpercekre csökkenti a VMware integrációjával, valamint olyan piacvezető felügyeleti keretrendszerek támogatásával, mint a Kubernetes és az Ansible. A beépített gépi tanulás intelligensen automatizálja és felpörgeti az olyan munkaigényes folyamatokat is, mint a kötetek elhelyezése és mozgatása, a terheléselosztás és a problémamegoldás. A folyamatosan működő deduplikációval és tömörítéssel eközben a vállalatok negyedére csökkenthetik a tárolt adatmennyiséget, amivel jelentős kapacitás- költségmegtakarítást érnek el.

A tárolóhoz tartozó szolgáltatások révén a vállalatok meglévő felhőstratégiájukkal összhangban helyezhetik üzembe a PowerStore-t. A Dell EMC Cloud Storage Services a tárolót közvetlenül összekapcsolhatja az Amazon Web Services, a Microsoft Azure és a Google Cloud nyilvános felhőszolgáltatásaival, közöttük a VMware Cloud on AWS-t használó DraaS szolgáltatással is az adatok katasztrófatűrő helyreállításához. A Dell EMC Future-Proof Program részeként az Anytime Upgrades szolgáltatáson keresztül pedig a vállalatok a későbbiekben is frissíthetik a PowerStore vezérlőit, és növelhetik teljesítményét, kapacitását, ami hosszabb távon is megvédi beruházásuk értékét, és megkönnyíti a platformok közötti migrálást, az üzlet jövőbeni igényeinek kiszolgálását.

hyperMILL VIRTUAL Machining – fejlett szerszámgép szimuláció és analízis
A hyperMILL 2D, 3D, gyorsmarási és 5 tengelyes megmunkálásoktól a maró-eszterga központok programozásán a speciális alkalmazási területekig minden létező megmunkálási stratégiát egyetlen Windows-os felületen integrál.
Hiányszakma és biztos egzisztencia: ahol a jövő villanyszerelőit képzik
Sem a lakosság energiaellátása, sem az ország gazdasága nem működhet a villamos szakmák magasan képzett művelői nélkül – az E.ON Hungária Csoport egyre bővülő, a vállalat teljes szolgáltatási területét lefedő tanműhely-hálózatot hozott létre.
A kiber- és digitális technológiai kockázatok a vezetők rémálma
A PwC kutatása szerint, miközben a vállalkozások olyan új és feltörekvő technológiákat keresnek ahhoz, hogy értéket teremtsenek és átalakítsák működésüket, mint a generatív mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, az automatizálás és a felhőalapú megoldások, mindezek jelentős szerepet játszanak a szervezetek kockázati kitettségének alakításában is.
5 ok, amiért a szénszálas kompozit 3D nyomtatás forradalmasítja a gyártási folyamatokat
Itt az ideje, hogy felfedezze a szénszálas kompozit 3D nyomtatás világát, mivel számos olyan előnyt kínál, amely hatékonyabbá teheti a gyártási folyamatokat. A Stratasys kompozit 3D nyomtatás geometriától függően 2-4x gyorsabb, mint más szénszálas megoldások. Bemutatunk 5 meggyőző okot, amiért ez a csúcstechnológia megreformálja a gyártást!
Egy gép 500 milliós ára természetes, de a szoftver pár millióján mindenki elsápad
A rossz szoftverválasztás vagy egy elhibázott bevezetési folyamat elkerülésével akár többmilliós tanulópénzt spórolhatunk meg.