Álom vagy valóság?
A Haas Automation magyarországi képviselete és a CAD-CAM Solutions Kft. idén is megrendezi a tavaly nagy sikert aratott, „Gyártásautomatizálási napok” néven ismert hagyományos házi kiállítást.

 

A Gyártásautomatizálási napok 2022 című szakmai rendezvény dedikált célja az automatizálás előmozdítása, a vállalkozások célja ugyanis nem lehet más, mint hogy adott munkamennyiséggel minél nagyobb értéket állítsanak elő. Az automatizálás ezért már a kisvállalkozások körében is elkerülhetetlen ipari trenddé vált.

Napjaink hektikus energiapiaci és geopolitikai változásai egyre nagyobb kihívás elé állítják hazánk ipari szereplőit, így egyre inkább teret nyer a technológiai optimalizáció. A rendezvénysorozat idei felvonásában szakmai partnereink közreműködésével kerülnek bemutatásra azok a megoldások, melyekkel egy energia- és költséghatékony, automatizált, egyedi alkatrészek gyártására is képes termelési rendszer is felépíthető.

 

 

Az előadások során lépésről lépésre veszik a modern megfogórendszerek, a minőségi szerszámok, a megbízható megmunkálóközpontok és a teljes gyártási technológiát keretbe foglaló szoftverek jelentőségét. Az előadók azt a kérdést is feszegetik majd, hogy milyen cégre szabott Ipar 4.0 megoldások segíthetik az energiahatékonyságot a tervezéstől a gyártás-előkészítésen át egészen a gyártásig.

Ha november, akkor Gyártásautomatizálási napok Székesfehérváron

A szakmai partnerek által tartott előadások és műhelymunkák közül minden látogató kiválaszthatja a számára leginkább érdekes témakört. A rendezvénynek helyet adó CAD-CAM Solutions Kft. az egyedi gyártás robotizációs lehetőségeiről, a tudásalapú automatizált gyártástervezésről, az energiahatékony gyártást célzó költségkalkuláció fontosságáról, valamint a TopSolid automatizálásban betöltött szerepéről beszél majd. A Schunk a befogástechnikai megoldásokat, a Haas a vezérlők automatizálási lehetőségeit, valamint az UMC500SS és a VF4SS gépeket mutatja majd be. Az Iscar a szerszámtechnológiák automatizációs lehetőségeit és az acélmegmunkálásban használt multifunkciós megoldásokat, a Motorex pedig az automatizált emulziókezelést emeli majd ki.

 

Gyártásautomatizálási napok 2022
 
Helyszín: CAD-CAM Solutions Kft. technológiai központ, 8000 Székesfehérvár, Farkasvermi út 56.
Időpont: 2022. november 17–18. 8:30–16:00
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 
 

 

Közös vállalat alakult a hidrogénmobilitás fejlesztésére
Az ipari gázokra specializálódott Messer és a Toyota Tsusho Europe bejelentette, hogy "SympH2ony" néven közös vállalatot létesít. A SympH2ony GmbH a teljes flottaüzemeltetési láncra vonatkozóan nyújt hidrogén-mobilitási megoldásokat.
A kibertámadások helyreállítási költségei felülmúlják a biztosítási keretet
A cégek esetében a kibertámadásokból származó helyreállítási költségek felülmúlják a biztosítási lefedettséget - mutat rá a Kiberbiztosítás és kibervédelem 2024 című jelentésének eredményeire hivatkozva a Sophos információbiztonsági cég közleménye.
Gyárszimuláció az ablakgyártás automatizálásához
Néha a gyártóknak van egy listájuk azokról az automatizálási projektekről, amelyeket szeretnének megvizsgálni és megvalósítani a létesítményeikben.
Folyamatos a növekedés az ipari hálózatok piacán
A HMS Networks minden évben átfogó elemzést készít az ipari hálózatok piacáról, az új csatlakoztatott csomópontok típus és protokoll szerinti megoszlását számba véve a gyári automatizálás világában. A legfrissebb tanulmány azt jelzi, hogy az ipari hálózatok piaca tovább növekszik, 2024-re 7%-os bővüléssel.
Egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a kibertámadásokban
Az ESET legújabb Threat Report jelentése átfogó képet ad a 2023 decemberétől 2024 májusáig megfigyelt fenyegetettségi trendekről. Az adattolvaj kártevők most már generatív AI-eszközöket is felhasználnak támadásaik során.