Álom vagy valóság?
A Haas Automation magyarországi képviselete és a CAD-CAM Solutions Kft. idén is megrendezi a tavaly nagy sikert aratott, „Gyártásautomatizálási napok” néven ismert hagyományos házi kiállítást.

 

A Gyártásautomatizálási napok 2022 című szakmai rendezvény dedikált célja az automatizálás előmozdítása, a vállalkozások célja ugyanis nem lehet más, mint hogy adott munkamennyiséggel minél nagyobb értéket állítsanak elő. Az automatizálás ezért már a kisvállalkozások körében is elkerülhetetlen ipari trenddé vált.

Napjaink hektikus energiapiaci és geopolitikai változásai egyre nagyobb kihívás elé állítják hazánk ipari szereplőit, így egyre inkább teret nyer a technológiai optimalizáció. A rendezvénysorozat idei felvonásában szakmai partnereink közreműködésével kerülnek bemutatásra azok a megoldások, melyekkel egy energia- és költséghatékony, automatizált, egyedi alkatrészek gyártására is képes termelési rendszer is felépíthető.

 

 

Az előadások során lépésről lépésre veszik a modern megfogórendszerek, a minőségi szerszámok, a megbízható megmunkálóközpontok és a teljes gyártási technológiát keretbe foglaló szoftverek jelentőségét. Az előadók azt a kérdést is feszegetik majd, hogy milyen cégre szabott Ipar 4.0 megoldások segíthetik az energiahatékonyságot a tervezéstől a gyártás-előkészítésen át egészen a gyártásig.

Ha november, akkor Gyártásautomatizálási napok Székesfehérváron

A szakmai partnerek által tartott előadások és műhelymunkák közül minden látogató kiválaszthatja a számára leginkább érdekes témakört. A rendezvénynek helyet adó CAD-CAM Solutions Kft. az egyedi gyártás robotizációs lehetőségeiről, a tudásalapú automatizált gyártástervezésről, az energiahatékony gyártást célzó költségkalkuláció fontosságáról, valamint a TopSolid automatizálásban betöltött szerepéről beszél majd. A Schunk a befogástechnikai megoldásokat, a Haas a vezérlők automatizálási lehetőségeit, valamint az UMC500SS és a VF4SS gépeket mutatja majd be. Az Iscar a szerszámtechnológiák automatizációs lehetőségeit és az acélmegmunkálásban használt multifunkciós megoldásokat, a Motorex pedig az automatizált emulziókezelést emeli majd ki.

 

Gyártásautomatizálási napok 2022
 
Helyszín: CAD-CAM Solutions Kft. technológiai központ, 8000 Székesfehérvár, Farkasvermi út 56.
Időpont: 2022. november 17–18. 8:30–16:00
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 
 

 

hyperMILL VIRTUAL Machining – fejlett szerszámgép szimuláció és analízis
A hyperMILL 2D, 3D, gyorsmarási és 5 tengelyes megmunkálásoktól a maró-eszterga központok programozásán a speciális alkalmazási területekig minden létező megmunkálási stratégiát egyetlen Windows-os felületen integrál.
Hiányszakma és biztos egzisztencia: ahol a jövő villanyszerelőit képzik
Sem a lakosság energiaellátása, sem az ország gazdasága nem működhet a villamos szakmák magasan képzett művelői nélkül – az E.ON Hungária Csoport egyre bővülő, a vállalat teljes szolgáltatási területét lefedő tanműhely-hálózatot hozott létre.
A kiber- és digitális technológiai kockázatok a vezetők rémálma
A PwC kutatása szerint, miközben a vállalkozások olyan új és feltörekvő technológiákat keresnek ahhoz, hogy értéket teremtsenek és átalakítsák működésüket, mint a generatív mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, az automatizálás és a felhőalapú megoldások, mindezek jelentős szerepet játszanak a szervezetek kockázati kitettségének alakításában is.
5 ok, amiért a szénszálas kompozit 3D nyomtatás forradalmasítja a gyártási folyamatokat
Itt az ideje, hogy felfedezze a szénszálas kompozit 3D nyomtatás világát, mivel számos olyan előnyt kínál, amely hatékonyabbá teheti a gyártási folyamatokat. A Stratasys kompozit 3D nyomtatás geometriától függően 2-4x gyorsabb, mint más szénszálas megoldások. Bemutatunk 5 meggyőző okot, amiért ez a csúcstechnológia megreformálja a gyártást!
Egy gép 500 milliós ára természetes, de a szoftver pár millióján mindenki elsápad
A rossz szoftverválasztás vagy egy elhibázott bevezetési folyamat elkerülésével akár többmilliós tanulópénzt spórolhatunk meg.