Akvizícióval erősödik a Bosch Rexroth gyártásautomatizálási portfóliója
A német technológiai nagyvállalat gyártásautomatizálási üzletágának bővítésébe invesztál, és megállapodott a mozgásvezérlésre specializálódott Elmo Motion Control Ltd. felvásárlásáról, melynek székhelye az izraeli Petach-Tikvaban található.

 

Az Elmo az ipari automatizálás területére fejleszt és gyárt  csúcskategóriás elektromos szervohajtásokat és mozgásvezérlőket. A cégnek körülbelül 330 munkatársa van. A nagy teljesítményű, rendkívül helytakarékos és precíz hajtások kiegészítik a Bosch Rexroth termékportfólióját a ctrlX AUTOMATION automatizálási platformhoz kapcsolódóan.

Folyamatosan nő az igény az intelligens automatizálási és Ipar 4.0-s megoldások iránt, amelyek fokozzák a gyárak termelékenységét és erőforrást takarítanak meg. „A Bosch Rexroth-nál a gyártásautomatizálás egyértelműen fókuszterületnek számít. Portfóliónkat folyamatosan olyan innovatív termékek fejlesztésével erősítjük, mint a ctrlX AUTOMATION, valamint megfelelő felvásárlásokkal, mint például az Elmo” – mondja Thomas Fechner, a Bosch Rexroth automatizálási és villamosítási megoldások üzletágának vezetője.

Újabb építőelem a jövő gyárához

Az akvizíció az Elmo innovatív erejét és dinamikáját a Bosch Rexroth gyártásautomatizálási szakértelmével egyesíti. A Bosch célja az Elmo képességének fejlesztése a csúcskategóriás hajtás- és szervovezérlők tervezésében és gyártásában. Az Elmo továbbra is izraeli vállalatként működik, helyi vezetéssel és a jelenlegi munkatársak alkalmazása mellett.

Csak a padló, a mennyezet és a falak fixek. Minden más rugalmasan alakítható – a Bosch Rexroth így látja a jövő gyárát. A vállalat folyamatosan olyan megoldásokat vezet be a piacra, amelyek tökéletesen illeszkednek ebbe a koncepcióba. Az Elmo intelligens, rendkívül kompakt és robusztus hajtásai ideálisan kiegészítik a Bosch Rexroth portfólióját.

„Az Elmo technológiája lehetővé teszi, hogy okostelefon méretű hajtásokat integráljunk például robotokba vagy önvezető szállítójárművekbe” – mondja Fechner. „Az Elmo technológiák tehát olyan új alkalmazási területeket nyitnak meg, amelyek speciális technológiai kihívásokat jelentenek. Ilyenek például az önvezető szállítójárművek, a kiszolgáló robotika vagy a hajtások decentralizált elrendezése a gépekben. Az Elmo termékei itt mutatják meg erősségeiket a mozgási teljesítményükkel, kompaktságukkal, energiahatékonyságukkal és nagyfokú precizitásukkal.”

Haim Monhait, az Elmo Motion Control alapító tulajdonosa így nyilatkozott: „Az Elmo nemcsak azért csatlakozik a Bosch Rexroth-hoz, mert termékeink jól kiegészítik egymást, hanem azért is, mert a vállalat a gyártásautomatizálásban ügyfélorientált megközelítést követ, meggyőző növekedési ambíciókkal. Az Elmo továbbra is innovatív, intelligens és élvonalbeli mozgásvezérlő megoldásokat fejleszt a gépek teljesítményének javítása érdekében, mindezt ügyfeleink javára.”

Az Elmo Motion Control technológiailag kifinomult, mégis kompakt szervohajtásokra és mozgásvezérlésre specializálódott. Ezek az elektromos szervohajtások és mozgásvezérlők rendkívül intelligensek, és teljes mértékben igazolt működési biztonságot kínálnak. A termékek különösen alkalmasak a félvezető-, elektronikai, elektromos-, robot-, orvostechnikai, önvezető szállítórendszerek (AGV), automata raktározási, valamint a csomagoló- és élelmiszeripar számára.  Az Elmo-t 1988-ban az izraeli Tel-Aviv melletti Petach Tikva-ban magántulajdonú vállalatként alapították. A cég székhelye mellett egy összeszerelő telephelyet is üzemeltet Lengyelországban.

 

Beruházás a gyártásautomatizálásba

A Bosch Rexroth már 2022 tavaszán megszerezte a Kassow Robots többségi részesedését. A mintegy 25 munkatárssal működő dán vállalat olyan kollaboratív robotokat (kobotokat) gyárt, amelyek az ipari gyártásban sokféle módon felhasználhatók. A kobotok nagy teherbírást és karkinyúlást kínálnak, és a legszűkebb helyeken is képesek dolgozni: a Kassow Robots hét tengellyel felszerelt kobotja a sarkokat is könnyedén eléri karjával, páratlan rugalmasságot kínálva a piacon.

 

hyperMILL VIRTUAL Machining – fejlett szerszámgép szimuláció és analízis
A hyperMILL 2D, 3D, gyorsmarási és 5 tengelyes megmunkálásoktól a maró-eszterga központok programozásán a speciális alkalmazási területekig minden létező megmunkálási stratégiát egyetlen Windows-os felületen integrál.
Hiányszakma és biztos egzisztencia: ahol a jövő villanyszerelőit képzik
Sem a lakosság energiaellátása, sem az ország gazdasága nem működhet a villamos szakmák magasan képzett művelői nélkül – az E.ON Hungária Csoport egyre bővülő, a vállalat teljes szolgáltatási területét lefedő tanműhely-hálózatot hozott létre.
A kiber- és digitális technológiai kockázatok a vezetők rémálma
A PwC kutatása szerint, miközben a vállalkozások olyan új és feltörekvő technológiákat keresnek ahhoz, hogy értéket teremtsenek és átalakítsák működésüket, mint a generatív mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, az automatizálás és a felhőalapú megoldások, mindezek jelentős szerepet játszanak a szervezetek kockázati kitettségének alakításában is.
5 ok, amiért a szénszálas kompozit 3D nyomtatás forradalmasítja a gyártási folyamatokat
Itt az ideje, hogy felfedezze a szénszálas kompozit 3D nyomtatás világát, mivel számos olyan előnyt kínál, amely hatékonyabbá teheti a gyártási folyamatokat. A Stratasys kompozit 3D nyomtatás geometriától függően 2-4x gyorsabb, mint más szénszálas megoldások. Bemutatunk 5 meggyőző okot, amiért ez a csúcstechnológia megreformálja a gyártást!
Egy gép 500 milliós ára természetes, de a szoftver pár millióján mindenki elsápad
A rossz szoftverválasztás vagy egy elhibázott bevezetési folyamat elkerülésével akár többmilliós tanulópénzt spórolhatunk meg.