Változás a villamossági szerelvények jelölésében
Július elsejétől a „gyermekvédelem” kifejezés helyett más jelöléssel kell ellátni a gyermekek megóvása érdekében speciális biztonsági megoldással készült dugaljakat a német VDE szabványügyi testület döntése szerint.

 

A Schneider Electric ezért egy másik, szintén nagy gyártóval egyetértésben a jövőben a „biztonsági zsalu” megjelölést használja majd érintett termékei csomagolásán. A német szabványügyi hatóság egy gyermekek napközbeni felügyeletével foglalkozó intézményben  történt baleset miatt úgy döntött, hogy a jövőben a „gyermekvédelem”, „gyermekvédett” (child protection, childproof) és hasonló kifejezéseket nem lehet használni a VDE jelöléssel ellátott, speciálisan kialakított dugaljak esetében a termék megjelölésére, illetve reklámozására.

Az említett esetben ugyanis az intézmény működtetői kifejezetten a „child protection”, vagyis gyermekvédelem jelölés miatt választották azt a terméket, ami a balesetben érintett volt. A Schneider Electric a VDE ajánlásának eleget téve a jövőben a „biztonsági zsalu” kifejezést használja majd az általa gyártott, a gyermekek védelme érdekében speciálisan kialakított dugaljak esetében, és ezt a jelölést használja egy másik, nagy gyártó is. A Schneider Electric által gyártott dugaljak esetében a termék csomagolásán jelent meg a „gyermekvédelem” szó, amit mostantól a „biztonsági zsalu” szavakkal helyettesítenek.

Lesz egy átmeneti időszak, amikor mindkét megjelöléssel lehet majd találkozni az üzletek polcain lévő dugaljaknál, a Schneider Electric azonban arra törekszik, hogy minél előbb megfeleljen az általa alkalmazott csomagolás a VDE elvárásainak. A termékek komponenseiben és a gyártási folyamatokban nincs változás, így az eddig használt tanúsítványok tovább használhatóak, újak kiadására nincs szükség. Mivel az Európai Unióban tagállamonként eltérő szabályozások vannak érvényben, így a VDE által kiadott iránymutatás csak azon országokra és gyártókra vonatkozik, ahol ezen tanúsító cég jelzése feltüntetésre kerül a termékek csomagolásán.

Akár néhány órára csökkenhet a fejlesztéshez szükséges idő
A Continental és az NVIDIA egy, az NVIDIA DGX számítógépekre épülő nagyteljesítményű klasztert hozott létre, hogy gyorsítsa az önvezető megoldások fejlesztését.
Mesterséges intelligencia a szállítmányozásban
A legnagyobb hazai magántulajdonú logisztikai szolgáltató, a Trans-Sped 2019-ben csaknem 1 milliárd forinttal növelte árbevételét, amelyből jelentős összeget különített el fejlesztésekre és beruházásokra.
Hálózatba kapcsolt gyártás
Az Ipar 4.0 akár 25 százalékkal is növelheti a termelékenységet egyes termelési helyszíneken. Emellett a hálózatba kapcsolt megoldások biztosítják a gyártás átláthatóságát és rugalmasságát, valamint a megbízható üzemelést.
Még több adatközponti fejlesztés jön
2023-ban akár már 125 milliárd dollárt is szánhatnak erre a célra. Ezek az eszközök a vállalkozások és egyéni felhasználók tömegeit szolgálják ki, ezért kulcsfontosságú a folyamatos működés és a megfelelő biztonság.
Kiemelt szemponttá válik az informatikai biztonság
A digitális oktatás biztonságosságán túl a munkaerőpiac is megköveteli a felsőoktatásban tanulók kibervédelmi tájékozottságát.