Új raktári technológiákkal növelhető a hatékonyság
A raktárkezelő workflow szoftver, a fejen viselhető kijelző és a gyűrű kódolvasó modernizálja a raktári műveleteket.

 

A Zebra Technologies olyan intuitív raktári megoldásokat vezetett be, amelyek célja a munkafolyamatok optimalizálása, a termelékenység maximalizálása a raktárban, és az új alkalmazottak betanulásának javítása. A Zebra FulfillmentEdge alkalmazás olyan modern felhasználói élményt kínál, amely kihasználja a Zebra Android-alapú mobil számítógépeit és innovatív opcionális tartozékait, mint például az új HD4000, nagyvállalati szintű fejen viselhető kijelző, átalakítja a meglévő raktárkezelő rendszereket (WMS) azáltal, hogy valós időben létrehozott, dinamikus munkafolyamatokat és útvonal választást tesz lehetővé a mobil dolgozók számára a komissiózáshoz, csomagoláshoz és elraktározáshoz – költséges és kockázatos frissítések vagy háttérrendszer módosítások nélkül. Az újdonságok számát gyarapítja az RS5100 egyujjas, vezeték nélküli gyűrű szkenner, amely egy ultrakönnyű, kéz használatát nem igénylő kódleolvasó opciót jelent a mobil dolgozók számára, produktivitás növekedést biztosítva az ipari környezetben.

Hódítanak a hordozható eszközök

A Zebra legutóbbi, 2024-es Raktározási jövőképpel kapcsolatos tanulmánya szerint az informatikai és operatív döntéshozók egyre több lépést tesznek létesítményeik és WMS platformjaik korszerűsítésére. Az eredmények azt mutatják, hogy a megkérdezett szervezetek 54 százaléka tervezi, hogy 2024-re teljesértékű WMS és a mobil dolgozók számára munkautasítást biztosító rendszert valósítja meg. A FulfillmentEdge integrálja a meglévő valós idejű WMS-adatokat a valós idejű helyadatokkal, és így betekintést nyújt a dolgozók, a készlet- és anyagkezelési eszközök helyével kapcsolatos információkba. A megoldás ezután elemzi az információkat, és valós időben munkafolyamatokat hoz létre elektronikus feladatként, amelyek vizuális utasításokat és képi információkat tartalmazhatnak a következő cikk kivételezési helyére a kitárolási pontosság biztosítása érdekében. Mostantól egy dolgozó egyszerre több megrendelést is választhat, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy jelentősen javítsák a rendelésteljesítési időket, és akár 24 százalékkal növeljék a dolgozók termelékenységét.

 

 

„A megnövekedett igények komoly gazdaság nyomást gyakorolnak a raktári műveletekre, hogy minden eddiginél több megrendelést teljesítsenek, ami rendkívül termelékeny és hatékony munkaerőt igényel” mondta Joe White, a Zebra Technologies Enterprise Mobile Computing üzletágának rangidős igazgatóhelyettese. „A Zebra intuitív FulfillmentEdge szoftvere, és az opcionális HD4000 fejen viselhető kijelzője a mobil dolgozók számára világos, őket lépésről-lépésre vezető utasításokat ad, amelyek 90 százalékkal csökkentik a képzési időt, hogy lehetővé tegyék a munkafolyamatba történő szinte azonnali becsatlakozást, miközben a döntéshozók élvezhetik a valós idejű belelátást és elemzéseket, amelyek jobb, adatokon alapuló döntéseket tesznek lehetővé.”

 

 

A már említett raktározási jövőképpel kapcsolatos tanulmány azt is megállapította, hogy a vállalatok 62 százaléka azt tervezi, hogy hordható számítógépeihez más eszközöket, például okosórákat, okosszemüveget vagy csípőre szerelt eszközöket szeretne hozzáadni, vagy frissíteni. A Zebra első nagyvállalati szintű, fejen viselhető kijelzője pillekönnyű, a kéz igénybevételét nem igénylő eszköz a felfelé nézést megkövetelő, irányított munkafolyamatok számára, ami növeli a feladat elvégzésének hatékonyságát és pontosságát azáltal, hogy egyben mutatja a kontextuális információkat, például a polc helyét és elrendezését, a kivételezési mennyiséget, a fennmaradó kivételezéseket és a raktárhelyrendezési információkat minden egyes dolgozó látóterében.

A robusztus, monokuláris HD4000 fejen viselhető kijelző opcionális tartozéka a FulfillmentEdge megoldás futtatására képes mobil számítógépeknek. USB-n keresztül kapcsolódik, így biztosítva az egésznapos teljesítményt és a nagyobb termelékenységet a raktári, gyártási és terepen dolgozók számára, akik élvezhetik a kéz igénybevételét nem igénylő eszköz, az irányított műveletekkel operáló munkafolyamat nyújtotta előnyöket.

A Zebra egyujjas RS5100 Bluetooth gyűrű kódolvasója segít növelni a termelékenységet azáltal, hogy szabaddá teszi a munkavégző kezeit raktárkezelés, komissiózás, csomagoló és válogató eszközök kezelése számára az ipari környezetben. A Zebra legkisebb és legkönnyebb gyűrűs kódolvasója hosszú akkumulátor üzemidőt kínál, és egyoldalas vagy dupla kioldóval rendelkezik, amely lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy kesztyűt viselve, vagy puszta kézzel használhassák. Támogatja az NFC tap-to-pair funkciót a legtöbb Zebra nagyvállalati osztályú Bluetooth-kompatibilis mobileszközzel, és precíziós 1D/2D, tetszőleges irányú kódolvasást kínál a dolgozók termelékenységének maximalizálása érdekében.

Adatok megbízható továbbítása a gyártásban
A Profinet az ipari automatizálás terén világszinten az első számú Ethernet-alapú kommunikációs megoldás.
Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszóval
A modern üzleti kommunikáció alapját képező elektronikus levelezés továbbra is a rosszindulatú programok terjesztésének egyik leghatékonyabb és legelterjedtebb csatornája.
Virtuális gumiabroncs-fejlesztés eredménye a Lamborghini Hurricán STO kiemelkedő teljesítménye
A Lamborghini a Bridgestone-t bízta meg a 2021-ben piacra kerülő Huracán STO szuperautója egyedi abroncsainak fejlesztésével.
Manufacture IT 2020: mehet-e a gyártás online?
Idén virtuális formában jelentkezik a Manufacture IT konferencia, amely a hazai gyártóipar digitalizációjának segítését tűzte ki célul.
Egységes automatizációval állhat talpra az ipar
Évente mintegy 20-30 milliárd dollárt költenek az ipari felhasználók az automatizációs rendszereik szervizelésére, karbantartására, azonban ennek az összegnek a túlnyomó többsége megtakarítható lenne, ha egységes automatizálási megoldásokat alkalmaznának – állapítja meg az ARC Advisory Group elemzése.