Új hibrid-kollaboratív robotok a Yaskawától
A kollaboratív robottechnika immár 10 éves múltra tekint vissza, ekkor jelentek meg először sorozatgyártásban a kis tömegű, kifejezetten ember melletti munkára tervezett robotkarok.

 

Ami a biztonságot illeti, a robotgyártók a kezdeti időszakban a sötétben tapogatóztak, hiszen a kifejezetten az ember-robot együttműködésre vonatkozó gépbiztonsági előszabvány csak jóval később, 2016-ban jelent meg (ISO/TS 15066:2016 Robots and robotic devices — Collaborative robots). Az ebben található részletesebb követelmények segítségével már jóval több szempont és számszerűsített határérték segíti a gyártókat a megfelelő tervezéshez. A japán YASKAWA első kollaboratív robotját is már ennek a technikai leírásnak a figyelembevételével alakította ki.

A 10 kg terhelhetőségű, 6 tengelyes MOTOMAN HC10 különleges lekerekített kialakítással rendelkezik a becsípődési pontok elkerülése és a nagyobb érintkező felületek biztosítása érdekében. A robotkar minden tengelyen AC szervomotort és biztonsági nyomatékérzékelőt kapott, melyeknek az érzékenysége állítható az adott alkalmazás és kialakítás függvényében. Alapvetően az ilyen erő- és nyomatékkorlátozott robotok működésének célja, hogy az esetleges ember-robot érintkezés ne okozzon sérülést. Ugyanakkor ez a robot a Yaskawánál már megszokott, magas minőségű ipari robotok kategóriájába tartozik mind a megbízhatóság, karbantarthatóság, pontosság és a masszív felépítés tekintetében, mellyel a Yaskawa ismét mértékadót alkotott, ezúttal a kollaboratív robotok területén.

 

 

A modern ipar egyre inkább megköveteli a berendezésektől a sokoldalúságot. Az utóbbi időben az általános felhasználású, hagyományos és kollaboratív robot közötti éles különbségek is csökkenni kezdtek. Ennek megfelelően a YASKAWA HC sorozatú ipari robotjai is képesek hibrid üzemmódban dolgozni – ami azt jelenti, hogy csak akkor dolgoznak csökkentett biztonságos sebességgel, ha ember tartózkodik a közelükben, egyéb esetben magasabb sebességre kapcsolhatnak. Ebben az üzemmódban a robotrendszert ki kell egészíteni egy jelenlét-érzékelő eszközzel, pl.: biztonsági lézerszkenner, vízszintesen elhelyezett fényfüggöny, kontaktszőnyeg.

A könnyű programozhatóság is egyre nagyobb igény a felhasználók részéről. A HC10-es elérhető DT (Direct Teach) verzióban is, amelynek segítségével a hagyományos programozópultos betanításon túl lehetőségünk van a robotkart kézi erővel mozgatni (Hand Guiding). Ezzel a módszerrel a tengelymozgató billentyűk használata kiváltható, és a robotkar végén elhelyezett nyomógombok segítségével az éppen aktuális programpont letárolható. Szintén az itt elhelyezett gombokkal működtethető a robotkar „kezébe” adott szerszám. A robothoz elérhető „Smart Pendant” programozópult is, nagy méretű érintőkijelzővel, amely az okostelefonon és tableteken felnövekvő generációknak szimpatikusabb választás lehet.

 

 

Ennek a programozópultnak az érdekessége, hogy betanítás közben a robot koordináta-rendszere attól függően változik, hogy a programozó éppen milyen helyzetben tartja a programozópultot, és hogyan helyezkedik el ahhoz képest. A beépített ábrákkal, funkciómagyarázatokkal rendelkező szoftver ideális megoldás lehet kezdő programozók számára is. A 10 kg terhelhetőség és az 1 200 mm hosszúságú karkinyúlás megfelelő lehet anyagmozgatási, palettázási és gépkiszolgálási feladatokhoz egyaránt. A tényleges ipari felhasználásra szánt robotkart jól jellemzi, hogy elérhető IP 67-es por- és vízállósági védettségű kivitelben is.

A közelmúltban megjelent a HC sorozat nagyobb terhelhetőségű változata is MOTOMAN HC20 néven. A 20 kg-os teher mozgatására képes robotkar növelt karkinyúlású (1 700 mm), és a fentebb bemutatott kisebb társának minden tulajdonságával rendelkezik. A konfiguráció sokoldalúságát jelzi, hogy a robot hajtóművei gyárilag élelmiszeripari zsírral vannak feltöltve, a robottest bevonata könnyen tarkítható, így tisztább élelmiszeripari környezetben is azonnal bevethető.

 

 

Az ember-robot együttműködésre alkalmas robotrendszerekkel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy nemcsak magának a robotkarnak kell kollaboratívnak lennie, hanem az egész rendszernek együttvéve. Kiegészítő biztonsági megoldást (mechanikus, elektromos) csak abban az esetben nem kell alkalmazni, ha a robotkar környezete, az általa végzett munka, a munkadarab és a robotszerszám is biztonságosnak minősül a kockázatértékelés értelmében. Ki lehet jelenteni, hogy a mai iparban már nem biztonságos robotról, hanem biztonságos alkalmazásról kell, hogy beszéljünk.

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy a hagyományos ipari robotokat nem fogják leváltani a kollaboratív változataik, viszont néhány esetben jól kiegészíthetik azokat. Ahol állandóan szükség van rá, hogy az ember-robot egy térben helyezkedjen el, nem lényeges a ciklusidő, kevés hely áll rendelkezésre, és a munkafolyamathoz elég a biztonságos szintre csökkentett lassú sebesség, ott érdemes lehet elgondolkozni kollaboratív robot alkalmazásában (minőség-ellenőrzési, mérési feladatok). Olyan esetekben, ahol a körülmények gyakran változnak (sűrű áttelepítések, termékváltások), az egyszerű, felhasználóbarát programozhatóság és a kis helyigény miatt szintén praktikus választás lehet egy kollaboratív robot beszerzése.

Jövőre ismét Electrosub
Az elektronikai iparra fókuszáló üzleti és szakmai fórum már első megrendezésekor bebizonyította létjogosultságát.
Végzetes lehet az újabb satufék
Villámgyorsan bénította meg a világgazdaságot a koronavírus tavaszi robbanása, a krízis egész szektorokat küldött kényszerpihenőre pillanatok alatt. A sokkhatás nagy tanulsága az volt, hogy bármit is hozzon az őszi-téli időszak, egy újabb leállás vállalkozások milliót teheti tönkre világszerte.
Automatizált sonkagyártás
A tiroli Haimingben található csúcstechnológiájú üzemből évente 5 000 tonna hústermék kerül ki. A Copa-Data Ezüst Partnerének számító ematric gmbh által bevezetett, a zenon szoftverplatformra épülő általános gyárautomatizálási megoldás lehetővé teszi a tradicionális finomságok rendkívül hatékony előállítását.
Digitális tanácsadó gépgyártóknak
Mesterséges intelligenciával és fejlett analitikával, felhőalapú megoldásokkal és automatizálással az ipar szereplői transzparenssé tehetik teljes értékláncukat, így a piac minden hirtelen változására, nemcsak a kihívásokra, hanem a feltáruló üzleti lehetőségekre is azonnal reagálni tudnak.
Milliárdos befektetést kapott a magyar 3D nyomtatógyártó
A koronavírus elleni küzdelem több iparágban is tovább erősítette a 3D technológia jelentőségét és lehetőségeit. A 3D nyomtatás a jövőben a költséghatékonyság növelését és a folyamatok egyszerűsítését hozhatja a gyártási folyamatokban, ezzel is segítve a járvány elleni védekezést.