Tovább az ipari digitalizáció útján
Október 8-án érdemes lesz a képernyőre tapadni. EPLM Trends Digital 2020 – Egésznapos szakmai webkonferenciát rendez az Enterprise Group.

 

A webkonferencián számos iparági szakértő és kutató tart előadást, illetve izgalmas gyakorlati bemutatókat tematikus szekciókban. Ne maradjon le az ipari digitalizációval kapcsolatos legfrissebb hírekről és fejlesztésekről – regisztráljon és kövesse az előadásokat online!

Minden, ami digitális gyártás

A hét párhuzamos szekcióban az általános gépipari megoldások mellett speciális területekre is elkalauzolnak a szervezők: a lemezalkatrészekről és bútortervezési megoldásokról éppúgy szó esik majd, mint a robotprogramozásról, a szimulációkról vagy épp a szerszámgyártásról. Az előadók között az Enterprise Group szakmai partnerei is megtalálhatók, így az EPIC InnoLabs, a C3D Műszaki Tanácsadó Kft., a Robot-X Kft. és az Energrade Kft. kollégái. Előadásaik fókuszában a legújabb technológiák és praktikus, gyakorlati tanácsok állnak majd.

A szervezők célja, hogy olyan kézzelfogható és implementálható megoldásokat mutassanak be az érdeklődőknek, amelyekkel a hatékonyságfokozás és a teljesítménynövekedés már rövid távon is érzékelhető. Az Enterprise Group PLM üzletága által forgalmazott szoftverek pedig gyorsan a rendszerbe illeszthető lehetőséget nyújtanak a folyamatok digitalizálására. A dinamikusan fejlődő CAD/CAM technológiák mellett fokozott figyelmet kapnak az arra épülő megoldások is, mint a szimulációs programok, a robotprogramozást segítő szoftveres megoldások, továbbá a vállalati dokumentumkezelő rendszerek is.

A szakértők olyan kérdéseket igyekeznek majd megválaszolni előadásaikban, amelyek a gyártásban és a gyártáselőkészítésben dolgozók mindennapjaiban igen gyakran felmerülhetnek. Hiszen a termelés digitalizációja csak akkor lehet valóban hatékony és eredményes, ha a megfelelő előkészületek mellett az alkalmazott rendszerek fenntartására is gondot fordítunk. Választ kaphatunk tehát majd arra, hogyan tehetjük átláthatóbbá a tervezési dokumentumokat, hogyan használhatjuk fel hatékonyan a termelésben gyűjtött adatokat, illetve miképpen használhatók ki a termeléstervezés digitális eszközei a leghatékonyabban.

 

 

Szó lesz emellett az automatizációról, illetve annak szükséges mértékéről, kapacitásbővítésről, egyedi szoftvermegoldásokról, valamint a CNC megmunkálások termelékenységének fokozását segítő egyéb megoldásokról is.

Nem csak gyártás

A programból érdemes kiemelni az oktatási szekciót, amelynek programja bemutatja az Enterprise Group által magyarországi közép- és felsőoktatási intézményeknek, diákoknak és hallgatóknak kínált megoldásait. Ez azonban nemcsak ingyenes szoftvercsomagból, hanem tehetséggondozást és a tanárok, oktatók képzését is tartalmazza. A kerekasztal remek lehetőséget nyújt a közös gondolkodásra, az érdeklődők tapasztalatot cserélhetnek vagy ötleteket gyűjthetnek egymástól ahhoz, hogy hatékonyabbá tegyék a képzési folyamatot és a gyakorlati oktatást.

Az esemény alkalmat biztosít továbbá az EDGE Vándorkupa nyerteseinek kihirdetésére is, valamint olyan szakmai fórumként szolgál, amelynek középpontjában az Ipar 4.0 és a digitalizáció kihívásai és folyamatosan fejlődő technológiái állnak majd. Olvasson bele a webkonferencia részletes programjába, válasszon a hét szekció nyújtotta változatos programkínálatból és szenteljen egy napot a digitális termelés legfrissebb fejlesztéseinek megismerésére – mindezt akár saját otthona vagy irodája kényelméből.

Regisztráljon az eseményre!

A digitális gazdaság gyors növekedését hozta a járványhelyzet
Majdnem kétszer olyan gyorsan nőtt Kelet-Közép-Európában a digitális gazdaság a pandémia első öt hónapjában, mint az elmúlt két évben – olvasható a McKinsey legfrissebb elemzésében.
The Super Engineer - játékkal népszerűsítenék a természettudományokat
Tény, hogy ma még a fizika, a kémia, a matematika, a biológia, vagy az informatika nem azok közé a tantárgyak közé tartozik, amelyeket a diákok többsége a kedvencek között említ.
Új, Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel
Ismét kiderült, mennyire fontos, hogy a felhasználók minden platformon használjanak megbízható és hiteles védelmi szoftvert.
Milyen a digitálisan felkészült vállalkozó?
Egyre jellemzőbb, hogy az interneten keresünk szakembert, szerelőt, akitől fokozottabb, elsősorban a megbízhatóságáról tanúskodó digitális jelenlétet várunk el – derül ki az NRC legújabb, a Telekom számára készített reprezentatív felméréséből.
A legfontosabb adatkezelési irányelvek járvány idején
A koronavírus járvány meglehetősen átírta a mindennapokat olyan új intézkedések bevezetésével és fenntartásával, amelyek a munkavállalók egészségének védelmét, és ezen keresztül a vírus terjedésének megakadályozását szolgálják.