Szervorendszer mozgásbiztonsági funkciókkal
A mozgásbiztonsági funkciók jóvoltából a gyártók elkerülhetik a gépleállásokat, a váratlan problémák miatti zavarokat, a szinkronizált vészleállásnak köszönhetően pedig a gyártás veszteségmentes.

 

Az Omron 1S néven megismert szervorendszerének legújabb típusai már mozgásbiztonsági funkciókat is magukba foglalnak. Ezek biztosítják a gépkezelő védelmét, lerövidítik az üzembehelyezés idejét, valamint minimálisra csökkentik a gépek állásidejét és a termeléskiesést. A mozgásbiztonsági funkciók szervohajtásokba és motorokba integrálása emellett a költségeket, valamint a részegységek és a vezetékek összetettségét is minimalizálják. Az új 1S szervorendszer-sorozattal a gyártók az iparág legmagasabb szintű mozgásszabályozását és munkabiztonság szintjét érhetik el.

Josep Marti, az Omron Europe mozgásszabályozási termékeiért felelős marketingigazgatója szerint: „Amikor a kezelő a gyártósoron a gép közelében végez karbantartást vagy gyártás közbeni beállítást, a gép biztonságos sebességre lassul le a termelés megállítása nélkül (SLS). Amint a kezelő elhagyja a területet, a berendezés visszaáll a normál sebességre. Abban az esetben viszont, amikor a kezelőnek be kell avatkoznia a folyamatba, a biztonságos leállítás funkció (SSI) az összes tengelyt megállítja, és biztonságos megállított módban tartja (SOS).”

 

 

Emellett csomagolósorok esetében – a biztonságos forgásirány üzemmódnak köszönhetően (SDI) – gyorsabban lezajlik az átállás (pl. új fólia befűzésekor). A berendezés leállításakor a motorok feszültség alatt maradnak, így a gépben levő termékek nem kerülnek a selejtbe, és így elkerülhető a kezelői beavatkozás. Ezáltal jelentősen csökken a termelési veszteség. „A mozgásbiztonsági funkciókkal ellátott 1S szervorendszer-sorozattal hozzájárulunk a gyártás biztonságosságának és termelékenységének növeléséhez” – összegzi Josep Marti.

Az 1S szervorendszer-család üzembe helyezése gyors és egyszerű, mivel csak egyetlen kábel csatlakoztatására van szükség: az áramellátás, az enkóder és a fék egyetlen, előre összeszerelt IP67 védettségű csatlakozóval ellátott kábelben fut. Az összes biztonsági funkciót teljes mértékben az EtherCAT hálózat vezérli, ami csökkenti a vezetékezési és karbantartási feladatokat, ugyanakkor megfelel a maximális biztonsági (PLe) teljesítményszintnek.

Digitális átalakulás és a jövő technológiái
A Dell Technologies kétévente megjelenő Digital Transformation Index tanulmánya részletesen bemutatja, hogy a szervezetek hogyan gyorsították fel a digitális átalakulásukat a nem mindennapi bizonytalanság közepette.
Vezeték nélkül – új áramforrás a holdrobotok számára
Mini-holdrobotok számára fejleszt intelligens navigációt és vezeték nélküli töltési megoldást a Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA).
Arduino – mikrokontrollerek mindenkinek!
Mindenki, aki műszaki érdeklődésű, legalább hallott már az Arduinoról, mivel egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően könnyen vált népszerűvé.
Soha ne használd ezeket a jelszavakat!
Az utóbbi években a világ legnépszerűbb jelszavai az „123456” és a „password” (jelszó). A kiberbiztonsági és a digitális adatvédelmi szakértők folyamatos emlékeztetése ellenére a legtöbb ember továbbra is gyenge és könnyen feltörhető jelszavakat hoz létre.
A nagy terhek is kenésmentesen állíthatók be
A nagy igénybevétellel járó alkalmazásokhoz készült kopásálló dryspin menetes anya költséghatékony alternatívát jelent a golyósorsókkal szemben.