NX Home Office
Ha a mindennapok úgy hozzák, hogy meg kell oldani munkahelytől távoli munkát, még ha NX-el dolgozunk is, számtalan különböző megoldás áll rendelkezésünkre. Milyen lehetőségek vannak az NX otthoni, távoli eléréséhez?

 

Legyen szó ideiglenes, vagy hosszútávú megoldásról, előre tervezetten, vagy hirtelen alkalmazkodva az új körülményekhez, lehetőség van a zavartalan munkavégzés folytatására. Az alábbi cikkben ezeket a megoldásokat mutatjuk be. A graphIT Kft. a Siemens Digital Industries Software Smart Expert Gold Partnere az NX területén is. A kiválasztott megoldás sikeres bevezetésére garancia a Magyarországon több mint 500 ipari ügyfélnél napi használatban működő graphIT gépészeti szoftver.

 

 

Az implementáció kiterjed a kiválasztott rendszer üzembe helyezésére, konfigurálásra, testreszabására és betanítására. A graphIT Kft. számára kulcsfontosságú a hosszútávú ügyfélkapcsolatok kialakítása, ezért kiemelt utánkövetési szolgáltatásokkal segíti felhasználóit az általa szállított PLM megoldás sikeres alkalmazásában.

Licensz kölcsönzés - License Borrow

Ez az opció a megvásárolt licensztől függ. Ha a licensz ún. inkrementjei tartalmazzák az alábbi opciót, akkor van lehetőség azok kikölcsönzésére:

 

 

Ha elérhető ez az opció, abban az esetben a kölcsönzés ideje maximum 120 nap lehet. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kölcsönzéskor a kliens gépet a szerver géppel egy hálózatba kapcsolni és a licensing tool segítségével elvégezni a kölcsönzést. Amit viszont szem előtt kell tartani, hogy kölcsönzéskor a szerver oldalról úgy viselkedik a licensz, mintha folyamatosan használatban lenne. Ez azt jelenti, hogy a gyakran használt lebegő (floating) alapú licensz esetén 10 darab licenszet, 10 darab felhasználó tud kikölcsönözni. Onnantól kezdve, ha futtatják az NX-et, ha nem, akkor sincs több elérhető licensz a szerveren. Akkor lesz új elérhető, ha a felhasználó visszaadja azt, vagy lejár a kölcsönzési idő. Ha bővebb információra lenne szüksége a kölcsönzéssel kapcsolatban, keressen meg minket a www.graphit.hu weboldalon feltüntetett elérhetőségeinken!

Távoli magánhálózat  – VPN  Virtual Private Network

Természetesen, ha lebegő (floating) típusú a megvásárolt licensz és létezik kapcsolat (pl. VPN) a kliens és szerver között, akkor fennakadás nélkül a belső (szerverrel megegyező) hálózatra kapcsolódva folytathatjuk a munkát. Ebben az esetben különösebb beállítás, vagy testreszabás nélkül dolgozhatunk az NX-el.

Ideiglenes licensz – Emergency license

A szoftverkövetéssel rendelkező felhasználók számára elérhető ez a lehetőség. Abban az esetben, ha a licensz szerver nem elérhető, vagy bármilyen oknál fogva azt le kell kapcsolni, ideiglenes licensz generálható. Az ideiglenes licensz természetesen az eredeti licenszel együtt nem használható. Az ideiglenes licensz 60 napon belül maximum 3 alkalommal igényelhető, amely 7 napig használható.

 

 

Az ideiglenes licensz az eredeti licensz típusától (lebegő – floating, géphez kötött – node lock ) függetlenül bármilyen kliensen futtatható. Amennyiben bármelyik megoldással kapcsolatban kérdés, kérés merül fel, a graphIT Kft. csapata, mint a Siemens Gold Smart Expert Partnere, állunk rendelkezésére, keressen minket a www.graphit.hu weboldalon lévő elérhetőségeinken.

Gyorsabb eszközadat elérés segíti a tervezőket
Idén június elején jelent meg az alkatrész- és eszközadatok elérését online lehetővé tevő Eplan Data Portal legújabb verziója.
Termelésütemezés napjainkban
"Egy termelésütemező rendszerbe való beruházás sokkal nagyobb érték, mint egy gépberuházás! De ezt ma még sokan nem értik! De amikor majd ők is rálépnek erre az útra, és megismerik a lean-t, a termelésütemezést, akkor majd megértik ennek az értékét!"
Kvantum algoritmusok a szén-dioxid-leválasztás fejlesztésére
A Total-csoport többévre szóló partnerségi megállapodást kötött az egyesült királyságbeli Cambridge Quantum Computing (CQC) startup céggel a szén-dioxid-leválasztási, -hasznosítási és -tárolási (CCUS) technológiák kutatására. A partnerség célja az új kvantum algoritmusok fejlesztése a szén-dioxid-leválasztáshoz szükséges anyagok javítása érdekében.
Változás a villamossági szerelvények jelölésében
Július elsejétől a „gyermekvédelem” kifejezés helyett más jelöléssel kell ellátni a gyermekek megóvása érdekében speciális biztonsági megoldással készült dugaljakat a német VDE szabványügyi testület döntése szerint.
A feltörekvő technológiák új adatvédelmi kihívásokat jelentenek
Az adatvesztés teljes költsége az elmúlt 12 hónapban átlagosan több mint 1 millió dollárra nőtt szervezetenként. A cégek több mint fele küzd azzal, hogy megfelelő adatvédelmi megoldásokra találjon a legújabb technológiákhoz.