Lézeres érzékelők nagy pontosságú méréséhez
Az új optoNCDT 1750LL lézeres szenzor fémes és strukturált felületek nagy pontosságú távolságmérésére alkalmazható.

 

A műszer ovális alakú fénypontja lehetővé teszi a fizikai interferenciák kompenzálását, és így stabil mérési eredmények szolgáltatását. Az optoNCDT 1750LL érzékelő ezért olyan helyeken is használható, ahol a hagyományos lézeres pontszenzorok már teljesítőképességük határához érkeznek. A háromszögelés elvét alkalmazó új optoNCDT 1750LL lézeres szenzor nagy pontosságú mérések végrehajtását teszi lehetővé strukturált felületeken, például csiszolópapírokon, köszörűkorongokon, gumin vagy fényes fémfelületeken.

Ilyen alkalmazások esetében a hagyományos lézeres pontszenzorok a fénypont kis mérete miatt már elérkeznek a teljesítőképességük határaihoz, mivel a felszíni szerkezet nem teszi lehetővé a lézerfény homogén visszaverődését. Ez instabil, zajos mérési jelekben mutatkozik meg. Egy speciális hengeres lencsével azonban a lézerpont lézervonallá alakítható. Az emberi szem az optoNCDT 1750LL szenzor rövid lézervonalát ovális fénypontként érzékeli.

 

 

Speciális értékelési algoritmusaival a lézeres szenzor képes a szerkezetek, lerakódások és egyéb felületi hibák által okozott interferenciák kompenzálására. Mindez pontos távolságmérés végrehajtását teszi lehetővé ezeken a felületeken. Az érzékelők rendkívül kompakt kialakítása lehetővé teszi azok minimális hellyel rendelkező alkalmazásokba történő beépítését is. Az egyedülálló teljesítmény, a nagy pontosság és a dinamika kombinációja a szolgáltatások széles választékával ötvözve kategóriaelső választássá teszik az OptoNCDT 1750 szenzorokat.

Hibaanalízis mesterséges intelligenciával
Evidenciának tűnik, hogy kifizetődőbb elvégezni a megelőző karbantartásokat, mint megvárni, amíg beüt a baj és le kell állítani az egész gyártósort.
A kiberbűnözés jelenti a legnagyobb fenyegetést a vállalatokra
A szervezetek közel fele tapasztalt visszaélést vagy pénzügyi bűncselekményt az elmúlt két évben a PwC globális gazdasági bűnözésről készített felmérése szerint.
A digitális átalakulás iskolapéldái
Még az automatizált gyártásban is van lehetőség a termelékenység további növelésére. A kulcsszó a digitalizálás. A Messe München vásárterületén június 21–24. között megrendezésre kerülő automatica kiállításon kiváló gyakorlati példákkal is találkozhatnak majd a látogatók.
Energiatárolás decentralizált energiarendszerben
Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével egyre fontosabbá válik az energiatárolás szerepe az egyes országok hálózati villamosenergia-ellátásában, valamint a kereslet és a kínálat ideális arányának megteremtésében.
Kommunikációs megoldások akkumulátoros energiatároló rendszerekhez
Az akkumulátoros energiatároló rendszerek akkumulátorcellákból állnak, amelyeket akkumulátorcsomagokká kombinálnak. Ezeket aztán konténerekké lehet alakítani, amelyek több futballpálya méretű akkumulátorparkokat alkothatnak.