KUKA robotok a hegesztési eljárások fejlesztésében
A Fronius évtizedek óta jelentős befolyást gyakorol a hegesztéstechnológia fejlődésére, és világviszonylatban is az ágazat vezető vállalatának tekinthető. A cég saját kutatása és fejlesztése érdekében új KUKA robotok beszerzéséről döntött.

 

A hegesztőrobotok esetében világszerte alkalmazott áramforrások mintegy 30 százaléka Fronius gyártmány. A domináns világpiaci szerep megőrzése érdekében 2011. végén megnyílt az új kutatás-fejlesztési központ a felső-ausztriai Thalheimben, amihez többek között – főként a kis hőbevitelű hegesztés, a tandemhegesztés, a volfrámelektródás és a plazmahegesztési eljárások továbbfejlesztése érdekében – új generációs KUKA robotokat is beszereztek.

Új robotmegoldások a jövő hegesztési technológiáiért

A jövő hegesztési technológiájának kifejlesztéséhez az új thalheimi központot progresszív, úttörő technikával szerelték fel. A kis hőbevitelű hegesztés, a tandemhegesztés, a volfrámelektródás és a plazmahegesztési eljárások automatizálásához új, testre szabott robotmegoldásokat kerestek.

A tandemhegesztési eljárások továbbfejlesztéséhez ez alkalommal a KR 16-2 robottípusra esett a választás. A tandemhegesztés esetében a Fronius két, önállóan működő ívhegesztési eljárást egyesít egy folyamatban. Az új duplahuzalos megoldás segítségével lehetőség nyílik két kis hőbevitelű hegesztési eljárás (CMT) vagy egy CMT és egy fogyóelektródás védőgázas impulzushegesztési eljárás kombinációjának használatára, a felépítésnek köszönhetően egyetlen rendszeren belül: két áramforrás, egy égő, és két egymástól elszigetelt érintkezőcső.

 

 

Az új eljárástechnológia révén a hegesztés kezdetétől egészen a végkráter feltöltéséig biztosított a stabil ív. Ezáltal vékony lemezeket is hegeszthetünk gyorsan, fröcskölésmentesen, mély beolvadással és optimális varratömledékkel. A Fronius-féle volfrámelektródás védőgázas plazmahegesztési eljáráshoz a kisebb hattengelyes KR 5 arc HW robotot alkalmazták.

A volfrámelektródás védőgázas hegesztési eljárás a kisebb hegesztési sebesség és csekélyebb leolvadási teljesítmény ellenére – a MIG/MAG hegesztéshez képest – olyan szigorú minőségi követelményekkel bíró alkalmazások, mint például csővezetékek vagy nyomástartó edények építése esetében, kétségtelenül a legjobb minőség garanciája, tehát továbbra is a legkézenfekvőbb választás. A koncentrált, stabil ív fröcskölés- és salakmentes, sima varratot biztosít. A plazmahegesztés különösen vastagabb lemezek vagy elemek esetében bír komoly előnyökkel.

 

 

Mivel a plazmahegesztés alapjában hasonlít a volfrámelektródás hegesztéshez, az eljárás bármely Fronius gyártmányú digitális vezérlésű volfrámelektródás ívhegesztő áramforrással működik, egy digitális gázszabályozó és ívvezérlő készülék közbeiktatásával. A Fronius és a KUKA új, kompakt, csőtengelyes konstrukcióval rendelkező robotmegoldásával élvezhető az az utolérhetetlen előny, hogy egy rendszeren belül mindkét eljárást használhatjuk. Olyan alkalmazások esetében, amelyeknél az egyrétegű volfrámelektródás ívhegesztés nem elegendő, a plazmahegesztési eljárást használhatjuk.

A két eljárás közötti átváltás a gyakorlatban nagyon egyszerűen működik. Nincs szükség a tömlőkötegek időigényes cseréjére, elég kicserélni az égőfejet. A KUKA KR C4 vezérlő nyitott architektúrája fontos szerepet játszott a megoldás megvalósításában. A hegesztőrobotok fejlesztésének célja, hogy az ügyfelek olyan zárt rendszerhez jussanak, amelyben mind a robot, mind a hegesztőrendszer kezelése egyaránt egyszerű, üzembe helyezésük gyorsan megoldható.

Rugalmas robotok és bővíthető vezérlőszoftver

A KR 16-2 robot alkalmazása a tandemhegesztési eljárás továbbfejlesztésében számos előnnyel rendelkezik. Sokoldalúsága és rugalmassága révén ez a robot a hegesztés során is bizonyíthatja előnyeit. További pozitívuma csekély önsúlya, miáltal igen dinamikus, és gyors ütemidők megvalósítására képes.

Programozás, konfigurálás, betöltés, tesztelés, diagnosztizálás, módosítás, archiválás. Az új KUKA.WorkVisual tervezési segédeszköz egységes felülettel és menüstruktúrával rendelkező szoftverkörnyezetben foglalja össze egy projekt összes lépését, és ezen túlmenően univerzális programozókörnyezetként is alkalmazható. Így a tervezéstől a megvalósításig zökkenőmentes a folyamat. A robot funkcióinak köre ezen kívül további alkalmazásspecifikus szoftvercsomagokkal bővíthető.

 

 

A Froniusnál alkalmazott KUKA.ArcTech hegesztőszoftverrel a rendszer néhány lépésben programozható, és gyorsan beüzemelhető. A klasszikus kis hőbevitelű hegesztési eljárással folyó kísérletsorozathoz a Fronius a csőtengelyes konstrukcióval rendelkező KUKA KR 16 arc HW hegesztőrobotot választotta. A robotkarban és a csuklóban lévő, 58 mm-es áteresztőnyílás az összes csőtengelyben vezethető tömlőköteg védett elhelyezését teszi lehetővé.

A KUKA megoldása segít pénzt, időt és energiát megtakarítani

A konzolrobot csekély önsúlyának köszönhetően nagyon mozgékony, és igen rövid ciklusidőkre képes, az ütemidő akár 30 százalékos csökkentésével. A robot csekély súlya lehetővé teszi egy egyszerű és gazdaságos alaplemez alkalmazását, és az egész rendszer energiahatékonyságában is fontos szerepet játszik. A KUKA konzolrobotok negyedik generációja etalonnak tekinthető rugalmasság, gyorsaság, hatótávolság és pontosság terén.

A KUKA SafeOperation szoftver alkalmazásával a daru akadály nélkül jut a gyártóberendezés fölé. Még nagyobb méretű megfogó használata esetén sem áll fenn az összeütközés veszélye. Ezen túlmenően a KUKA robot oldalról, helytakarékosan dolgozik a géposzlop kihúzásához szükséges berendezés mellett.

Nagy kihívás a magyar cégeknek a kibertámadások kivédése
A magyar informatikai szakemberek 67 százaléka az ügyféladatok védelmét tartja a vállalatok előtt álló legkritikusabb kihívásnak - derül ki a Panda Security felméréséből, amely arra is rámutatott: az elmúlt egy évben a válaszadó cégek 60 százalékát érte eredményes kibertámadás.
Kibervédelem ipari méretekben
A vállalatok több mint 80 százaléka az IIoT-technológiák bevezetésekor nem dolgozott még ki formális intézkedési tervet a kiberbiztonsági helyzetek hatékony kezeléséhez.
Új korszak a gyártásban
A mobilitás kiaknázása az automatizálás következő lépcsőfokát jelenti az ipar 4.0 megoldások terén. Az autonóm módon navigáló robotok gyorsak, pontosak és akár egy repülőgépet is elvisznek a hátukon.
Gyűjtögető kiberbűnözők a gyárban
Az ipari környezetek eredményes védelméhez a vállalatoknak nemcsak saját adataik, hálózatuk és rendszereik, hanem teljes IIoT-ökoszisztémájuk kiberbiztonságáról gondoskodniuk kell.
Hét kérdés 3D nyomtatás előtt - technológia és az alapanyag kiválasztása
Manapság számtalan, különféle 3D nyomtatási technológia és alapanyag közül választhatunk, és az eljárások száma idővel csak nőni fog.