Kopásálló műanyag alkatrészek három nap alatt
A 3D-nyomtatóval készült, beépítésre kész és tartós különleges alkatrészeknek köszönhetően szabadabbá válik a tervezés az autóiparban.

 

Az additív gyártástechnológia eddig ismeretlen mértékű szabadságot és rugalmasságot biztosít a tervezők számára a különleges megoldások kidolgozása során, akár a hatékonyan működő járműalkatrészek fejlesztése terén is. Ha könnyű, tartós és kopásálló alkatrészekre van szükség, az igus 3D-nyomtatási szolgáltatása tökéletes megoldást nyújt. A felhasználók online, mindössze néhány másodperc alatt megrendelhetik az igus tribológiai szempontból optimalizált polimerekből készült egyedi alkatrészeit. Több mint 55 különböző kenésmentes iglidur anyag közül választhat.

Az autóipari cégek fejlesztési részlegeinél a gyors válaszidő és az egyedi tervezés a mindennapi rutin részei. Ennek megfelelően az iparágnak olyan partnerekre van szüksége, akik a lehető leggyorsabban és költséghatékonyan képesek költséghatékony és különleges megoldásokkal szolgálni, akár kis mennyiségekben is. Hiszen az erős verseny uralta autóipari piacon rendkívüli előnyt jelent, ha valaki gyorsan meg tud felelni az új kihívásoknak. Az igus átfogó 3D-nyomtatási szolgálatatása ideális megoldást nyújt a kopásálló alkatrészek gyors előállítása terén.

 

 

A motion plastics megoldások szakértője 3D-nyomtatás révén nagyon rövid időn belül és költséghatékonyan képes legyártani a szükséges prototípusokat és tételeket. Az additív gyártástechnológia legnagyobb előnye, hogy a tervező maximális szabadságot élvezhet az alkatrészek megtervezése során anélkül, hogy költséges és lassan legyártott acéleszközökbe kellene beruháznia. Az igus megoldásai rendkívül kopásálló iglidur tribo-polimerekből készülnek. Az igus laboratóriumában lefolytatott tesztek azt mutatják, hogy ezek az anyagok 50-szer jobban bírják a kopást, mint a hagyományos polimerek, és a kopásállóság terén felveszik a versenyt a fröccsöntött alkatrészekkel is.

Ráadásul a nyomtatással készült, kopásálló, nagy teljesítményű tribo-polimer alkatrészek könnyűek, és halk mozgást biztosítanak – azaz két további olyan jellemzővel rendelkeznek, amelyek elengedhetetlenek a járműipar számára. Az igus nyomtatással készült megoldásait máris sikerrel alkalmazzák turbófeltöltőkben, pótkeréktartók csapágyaként, a különleges járműgyártásban pedig a mozgáskorlátozottak számára átalakított járművek kézigáz-vezérlőinek a kormánykerékre való felszereléséhez.

Szabad anyagválasztás, rendelés online

Az igus 3D-nyomtatási szolgáltatásában a felhasználó szabadon választhat a különféle gyártási eljárások közül: alkatrészeit elkészítheti iglidur I3 vagy iglidur I6 tribo-polimerekből lézerszinterezéses eljárással, vagy dönthet az FDM-eljárás mellett is hét különböző szálanyag használatával. Az ideális iglidur anyagból készülő egyedi alkatrészekhez az igus a print2mold eljárást is felkínálja. Nyomtatással elkészítik a különleges megoldáshoz való fröccsöntőszerszámot, majd beteszik a fröccsöntőgépbe. Így a felhasználó szabadon választhat az iglidur anyagok kínálatában található 55 tribo-polimer közül.

A kenésmentes különleges megoldás nagyon egyszerűen elkészíthető: a www.igus.hu/iglidur-designer oldalon indítsa el a 3D-nyomtatási szolgáltatást, töltse fel az alkatrész STEP-fájlját, majd válassza ki a megfelelő anyagot. A gyártás ára (a print2mold eljárás esetében a fröccsöntőszerszám költségeivel), valamint az anyaggal, a pontossági paraméterekkel és a hajlítószilárdsággal kapcsolatos paraméterek online jelennek meg. A megfelelő tribo-polimer kiválasztása után a felhasználó megadhatja a mennyiséget, majd közvetlen árajánlatot kérhet az igustól, illetve megrendelheti az alkatrészeket. Az additív gyártástechnológiával előállított különleges megoldások mindössze 3-5 napon belül el is készülnek. A print2mold eljárás esetében a fröccsöntött megoldások 10 munkanapon belül készek a szállításra.

Az ügyfelek jelentik a legnagyobb rizikófaktort
A vállalatok által tapasztalt bűncselekmények élén az ügyfelek által elkövetett csalás szerepel. A vállalkozások szerint az összes bűncselekmény közül ez a terület és a kiberbűnözés okozza a legtöbb gondot – derül ki a PwC globális gazdasági bűnözésről készített felméréséből.
Magyarországon tovább növelte kutatás-fejlesztési kiadásait a Bosch
Újra kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el a Bosch csoport Magyarországon az autóipari megrendelések jelentős csökkenése ellenére; jelenleg a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készülnek - közölte a cég csütörtöki közleményében.
A mesterséges intelligencia olyan vállalati kultúrát teremt, amely az innovációra épül
A magyar vállalatok közel negyede tekinthető érett mesterséges intelligencia felhasználónak a Microsoft friss felmérése szerint.
Nyomatékigényes lánckerékhajtások
A szabványos gépelemekre specializálódott Norelem a két- és háromsoros görgősláncok és lánckerekek új sorozatát mutatta be, ami a nyomatékigényes lánckerékhajtások területén is erőteljes megoldást nyújt.
Sztárszakma lehet az adatközponti rendszermérnök
Az informatikai beruházások volumenét nem tépázta meg a koronavírus-járvány, inkább azok fókuszában volt tapasztalható átrendeződés az utóbbi két hónapban – derül ki a Hewlett Packard Enterprise szakértői véleményéből.