Kék lézeres technológia mérési feladatokhoz
A Micro-Epsilon a kihívást jelentő felületeken végzett mérési feladatok elvégzéséhez fejlesztette ki a Blue Laser technológiát.

 

Az új szenzortechnikát vörösen-fehéren izzó, szerves vagy (félig) átlátszó tárgyak elmozdulásának és távolságának a mérésére használják. A kék lézeres érzékelőket a kiemelkedő fókuszképesség mellett rendkívüli jelstabilitás is jellemzi. A 700 °C-ot meghaladó, vörösen izzó és (félig) átlátszó tárgyak kék lézeres háromszögeléses érzékelővel végzett mérési eljárását szabadalmi törvény védi, így kizárólag a Micro-Epsilon Blue Laser érzékelőivel végezhető el. A fent említett átlátszó tárgyak közé tartoznak például műanyagok, az üveg, ragasztók, szilikonok, festékek, bevonatok, a plexi, illetve a tömítések.

Innovatív optoNCDT 1750BL kék lézeres érzékelő

Az optoNCDT 1750BL lézeres háromszögeléses érzékelő saját kategóriájának éllovasa, ami az innovatív Blue Laser technológia és az átfogó funkcionalitás mellett a kiváló teljesítménynek is köszönhető. A szenzort a papíriparon kívül a fém-, a kerámia-, a félvezető-, az élelmiszer- és a faiparban is használják, valamint az orvosi technológiában, ahol kulcsfontosságú az érzékelő által nyújtott valós idejű minőség-ellenőrzés. Az optoNCDT 1750BL kis fénypontja a legkisebb alkatrészeket is megbízhatóan detektálja. Kompakt felépítésének köszönhetően az érzékelő korlátozott beépítési terekkel rendelkező alkalmazásokban is használható. A szenzor – típustól függően – 20 és 750 mm közötti mérési tartományokban érhető el. A felhasználóbarát webes felület lehetővé teszi a mérési feladatokhoz való adaptálását és előre meghatározott beállítások előhívását.

Papírpép távolságmérése

A Micro-Epsilon új optoNCDT 1750BL érzékelőjével olyan mérési feladatok végezhetők el, ami a hagyományos lézerszenzorokkal korábban nem volt lehetséges. Egy papíripari mérési feladat például a nedves papírpép szilárd papírrá átalakulásához kapcsolódik. A mérésre a gyártási folyamat nagyon korai szakaszában kerül sor, a paraméterek a kívánt értékektől történő eltérése így időben felismerhető, amivel alapanyag és pénz takarítható meg.

 

 

A szabadalmaztatott kék lézeres technológia lehetővé teszi az érzékelő számára a minőségi papírgyártásban szinte átlátszó papírpép mérését. A vörös lézerrel ez a mérési feladat végrehajthatatlan, mivel az áthatol a még nedves papírpépen, és nem képes stabil jeleket szolgáltatni.

Távolságmérés átlátszó anyagokon

Egy másik mérési feladat, ami csak a Blue Laser technológiával oldható meg, az átlátszó műanyag tárgyak diffúz mérése. A Micro-Epsilon által a lézerszenzorokra számos országban szabadalmaztatott Blue Laser technológia az átlátszó anyagok egyedülállóan pontos távolságmérését teszi lehetővé. A lézeres háromszögeléses érzékelők jellemzően vörös lézert használnak. A 670 nm-es hullámhossz révén ezen érzékelők hamar fizikai korlátaik határáig érnek, amikor vörösen izzó, szerves vagy (félig) átlátszó tárgyak mérése a feladat. A kék lézer hullámhossza 405 nm, amitől a lézerfény kevésbé hatol be a tárgy belsejébe, helyette éles mérési pontot képez. Ennek eredményeként nagyon pontos eredmények nyerhetők.

Hogyan érdemes télen közlekedni elektromos autóval?
Tévhit, hogy csak azoknak éri meg télen is elektromos autóval közlekedni, akik fűtött garázsban tartják járműveiket. Míg egy elektromos autó motorjának hatásfoka meghaladhatja a 90 százalékot, egy hagyományosé ritkán több 40 százaléknál.
Ember-robot együttműködés a gyártásban
Az együttműködő robotok számos előnnyel rendelkeznek. Könnyen telepíthetők és programozhatók, kompakt méretűek, és nem kell biztonsági kerítést építeni köréjük.
Az adatmegosztás új korszaka
Jó a cégeknek, jó a fogyasztóknak: a bevételszerzés új lehetőségét hozzák az új, megbízható adatmegosztási és adatvédelmi technológiák.
Ideális digitális platform kis- és középvállalatoknak
Tömegesen helyezik át üzletmenetüket a magyar kis- és középvállalatok az online platformokra, de sok buktatóval szembesülnek a gyakorlatban.
Betör a munkahelyekre a metaverzum
Míg tavaly másfél billió dollárt költöttek a cégek a digitális transzformációra világszerte, előrejelzések szerint ebben az évben 1.800 milliárd, 2025-ben pedig már 2.800 milliárd dollárnál állhat meg a számláló.