Kék lézeres technológia mérési feladatokhoz
A Micro-Epsilon a kihívást jelentő felületeken végzett mérési feladatok elvégzéséhez fejlesztette ki a Blue Laser technológiát.

 

Az új szenzortechnikát vörösen-fehéren izzó, szerves vagy (félig) átlátszó tárgyak elmozdulásának és távolságának a mérésére használják. A kék lézeres érzékelőket a kiemelkedő fókuszképesség mellett rendkívüli jelstabilitás is jellemzi. A 700 °C-ot meghaladó, vörösen izzó és (félig) átlátszó tárgyak kék lézeres háromszögeléses érzékelővel végzett mérési eljárását szabadalmi törvény védi, így kizárólag a Micro-Epsilon Blue Laser érzékelőivel végezhető el. A fent említett átlátszó tárgyak közé tartoznak például műanyagok, az üveg, ragasztók, szilikonok, festékek, bevonatok, a plexi, illetve a tömítések.

Innovatív optoNCDT 1750BL kék lézeres érzékelő

Az optoNCDT 1750BL lézeres háromszögeléses érzékelő saját kategóriájának éllovasa, ami az innovatív Blue Laser technológia és az átfogó funkcionalitás mellett a kiváló teljesítménynek is köszönhető. A szenzort a papíriparon kívül a fém-, a kerámia-, a félvezető-, az élelmiszer- és a faiparban is használják, valamint az orvosi technológiában, ahol kulcsfontosságú az érzékelő által nyújtott valós idejű minőség-ellenőrzés. Az optoNCDT 1750BL kis fénypontja a legkisebb alkatrészeket is megbízhatóan detektálja. Kompakt felépítésének köszönhetően az érzékelő korlátozott beépítési terekkel rendelkező alkalmazásokban is használható. A szenzor – típustól függően – 20 és 750 mm közötti mérési tartományokban érhető el. A felhasználóbarát webes felület lehetővé teszi a mérési feladatokhoz való adaptálását és előre meghatározott beállítások előhívását.

Papírpép távolságmérése

A Micro-Epsilon új optoNCDT 1750BL érzékelőjével olyan mérési feladatok végezhetők el, ami a hagyományos lézerszenzorokkal korábban nem volt lehetséges. Egy papíripari mérési feladat például a nedves papírpép szilárd papírrá átalakulásához kapcsolódik. A mérésre a gyártási folyamat nagyon korai szakaszában kerül sor, a paraméterek a kívánt értékektől történő eltérése így időben felismerhető, amivel alapanyag és pénz takarítható meg.

 

 

A szabadalmaztatott kék lézeres technológia lehetővé teszi az érzékelő számára a minőségi papírgyártásban szinte átlátszó papírpép mérését. A vörös lézerrel ez a mérési feladat végrehajthatatlan, mivel az áthatol a még nedves papírpépen, és nem képes stabil jeleket szolgáltatni.

Távolságmérés átlátszó anyagokon

Egy másik mérési feladat, ami csak a Blue Laser technológiával oldható meg, az átlátszó műanyag tárgyak diffúz mérése. A Micro-Epsilon által a lézerszenzorokra számos országban szabadalmaztatott Blue Laser technológia az átlátszó anyagok egyedülállóan pontos távolságmérését teszi lehetővé. A lézeres háromszögeléses érzékelők jellemzően vörös lézert használnak. A 670 nm-es hullámhossz révén ezen érzékelők hamar fizikai korlátaik határáig érnek, amikor vörösen izzó, szerves vagy (félig) átlátszó tárgyak mérése a feladat. A kék lézer hullámhossza 405 nm, amitől a lézerfény kevésbé hatol be a tárgy belsejébe, helyette éles mérési pontot képez. Ennek eredményeként nagyon pontos eredmények nyerhetők.

A járvány idején is segítenek a térinformatikai alapú megoldások
A járványügyi veszélyhelyzetben a közműszolgáltatások ellátási biztonsága kiemelten fontos az állami és közigazgatási szektor számára egyaránt. Az is egyértelmű, hogy ebben a helyzetben rendkívüli módon megnő a digitalizáció jelentősége!
Biztonságos és stabil az oxigénellátás
Az ipari és egészségügyi gázok szakértőjeként a Messer Hungarogáz több mint 140 hazai egészségügyi intézményt lát el különféle gázokkal közel 20 felhasználási területen.
Office helyett Microsoft 365
Április 21-től a Microsoft 365 néven válik elérhetővé az új O365. A névváltást elsősorban az indokolja, hogy az eddigi irodai alkalmazások – a mesterséges intelligencia erőteljes használatának köszönhetően – munkahelyi és életvezetési tanácsadókká lépnek elő.
Az email a kiberbiztonság legsebezhetőbb pontja
Továbbra is az emaileken keresztül érkezhet a legtöbb kibertámadás az informatikai rendszerek ellen - derül ki a Cisco legfrissebb globális kiberbiztonsági kutatásából.
3D nyomtatott eszközökkel veszik fel a harcot a vírussal szemben
Arcvédő pajzsokat és tenyér használata nélküli ajtónyitó segédeszközöket adományoz több intézménynek a 3D eszközöket gyártó CraftUnique.