Kamatmentes oktatási kölcsönök a németországi magyar hallgatók számára
A Covid-19 világjárvány miatt sok magyar hallgató is elvesztette a munkáját, amely korábban lehetővé tette számukra a németországi tartózkodás finanszírozását. Ezért a német kormány pénzügyi támogatást kínál a magyar hallgatók számára.

 

A Statista hivatalos adatai szerint négy külföldi hallgató közül három tanulmányainak teljes ideje alatt dolgozik, így jövedelmüket súlyosan érintette a világjárvány. Ezért Anja Karliczek német oktatási és kutatási miniszter bejelentette egy kamatmentes oktatási kölcsön program létrehozását a külföldi hallgatók tanulmányainak biztosítása érdekében. A németországi tanulmányokra szakosodott portál, a MyGermanUniversity GmbH (MyGU) adatai szerint közel 400 ezer nemzetközi hallgató jár Németországban egyetemre, és ez a szám évről-évre csak nő. Stephan Paulini a hamburgi székhelyű MyGermanUniversity társalapítója  hangsúlyozza a német kormány által megtett intézkedés fontosságát:

"Ez lehetővé teszi sok magyar hallgató számára, hogy folytassák tanulmányaikat, és ne legyenek kénytelenek visszatérni Magyarországra csupán a pénz hiánya miatt." A magyar diákok 2020. június 1-jétől havonta 650 euró összegű oktatási hitelt vehetnek igénybe. Németország kiemelkedik a hallgatók legfontosabb célállomásaként, és a DAAD szerint 2017-ben a magyar hallgatók számára a három leggyakrabban keresett célországok egyike. A magyar hallgatók körében a német egyetemek iránti nagy érdeklődés annak köszönhető, hogy az oktatás magas színvonalú és 400 nemzetközileg elismert egyetemen, több, mint 20 ezer alap- és mesterképzést kínálnak.

Ezenkívül a hallgatóknak nem kell németül tudniuk, hogy egy német egyetemen folytathassák felsőfokú tanulmányaikat. Több mint 1700 angol nyelvű mesterképzés folyik, 69%-uk nem számít fel tandíjat a német állam jelentős gazdasági támogatása miatt. A MyGermanUniversity tanulmányi portál a mesterképzések legnagyobb és legteljesebb adatbázisát nyújtja Németországban, több mint 1700 angol nyelvű mesterképzéssel.

IoT-fejlesztések támogatása az Endrich Cloud Database szolgáltatásával
Európa egyik vezető elektronikaialkatrész-forgalmazója által fejlesztett online szenzorhálózati infrastruktúra minden komponense a cég által képviselt gyártók alkatrészeiből épül fel.
Ilyen lesz a jövő gyára
Megnyitotta első kelet-európai innovációs bemutatóközpontját a Schneider Electric a plovdivi okosgyárban. A vállalat a régióban több, tevékenységében fontos szerepet betöltő létesítményt működtet, köztük a szigetszentmiklósi CEELogot, ami a közép-kelet-európai térséget kiszolgáló logisztikai központ.
Globális robbanás a távgyógyításban
Az elemzők korábban azt várták, hogy a globális e-egészségügyi piac 2022-re 308 milliárdosra nőhet, melyen belül a távorvoslást 37 milliárd eurós üzleti területként határozták meg.
Megkezdődött a kísérleti erőmű összeszerelése
Az Energiatudományi Kutatóközpont mérnökeinek és kutatóinak a részvételével megkezdődik a világ első erőműméretű fúziós kísérleti berendezésének összeszerelése.
A gyorsuló átalakulás válik majd az új normává
A Cisco nemrégiben két nemzetközi kutatást is végzett, amelyek az informatikai szakemberek és vezetők (CIO-k, CTO-k) által tapasztalt kihívásokat, valamint a nagymértékű digitális átalakuláshoz kapcsolódó technológiai stratégiákat, terveket térképezte fel.