Járműipar 4.0 – S&T Online Szakmai Nap
A járműipar a valaha volt legnagyobb átalakulásán megy keresztül. Az elektronizáció, a chip- és nyersanyaghiány, az elszabaduló energiaárak, a COVID által okozott ellátási zavarok, valamint a munkaerőhiány soha nem látott kihívások elé állítják a szektort.

 

Az autóeladások jelentősen zsugorodtak az utóbbi években. A kisebb tortából egyre növekvő szeletet hasítanak ki az elektromos járművek, ezen a területen viszont a Tesla és a távol-keleti gyártók határozottan piacot nyertek, tovább nehezítve a hagyományos európai, azon belül magyar gyártók és beszállítóik helyzetét. 

Ebben a sokirányú szorításban az ipari digitalizáció nyújtja az egyik kitörési pontot a hatékonyság növelésével. Látogassa meg rendezvényünket, ismerkedjen meg a legújabb technológiákkal, merítsen ötleteket!

 

 

A rendezvény első felében elsősorban a cégvezetőkhöz szólunk. Áttekintjük a járműipari trendeket és a vállalati folyamatok digitalizálásának legkorszerűbb szoftver eszközeinek - MES, IIoT, ERP, PLM, gyárszimuláció – lehetőségeit. Ismerje meg, hogy a valós idejű adatgyűjtésen alapuló döntéstámogató rendszerek hogyan segíthetik a vezetői munkát. 

A második részben elsősorban a mérnöki műszaki megoldások (CAD, CAM, végeselemes szimuláció) újdonságait, lehetőségeit mutatjuk be.

 

 

Alkalmazásainkat olyan cégek használják Magyarországon, mint az AD Plastic, Alprosys, Audi, AVL, Bosch, Busch, Fémalk, Inter-Traction, Jász-Plasztik, Nemak, Knorr-Bremse, Prec-Cast, Rába, Schaefler csoport, Videoton.

További információk:
S&T Consulting Hungary Kft.
ipar40@snt.hu
https://snt.hu/ipar40
 
 
 
Egy szünetmentes sikertörténet - A UPS-technológia evolúciója
Hogyan biztosítsuk a folyamatos áramellátást igénylő elektronikus eszközeink biztonságát? Erre a kérdésre már több mint fél évszázada létezik válasz: a szünetmentes tápegységek a kezdeti modellek óta számottevő fejlődésen mentek keresztül.
Az energiaválság a kriptovaluta-bányászokat is elérte
A növekvő rezsiköltségek miatt még nagyobb lendülettel szabadulnának a bányászok a videokártyáiktól, ami a használtpiac további erősödését eredményezi, a magyarok pedig most kezdenek rájönni, mennyit is számít az energiatakarékosság.
Ügyfélelégedettség automatikus, nagy megbízhatóságú elemzése
A contact centerek összes kommunikációs csatornáját egyidejűleg lefedő, mesterséges intelligenciára épülő magyar innováció támogatja a jövőben az ügyfélszolgálatok munkáját.
Űreszközökhöz fejlesztenek hőpajzsot a Debreceni Egyetemen
A szakemberek űreszközök hőszigeteléséhez fejlesztenek ki és gyártanak speciális polimer aerogéleket a novemberben induló 3 millió eurós összköltségvetésű programban.
Új, nagy nevű szimulációs szolgáltató a magyar piacon
A SIMTEC, mint az ANSYS Kelet-európai Elite Certified Channel Partnere, 2001 óta kínálja a legszélesebb és legintegráltabb szimulációs szoftver és szolgáltatás portfóliót a régióban.