IoT platform és bölcsőde kulcsrakészen
A REACH IoT platform bevezetését megkönnyítő referencia architektúra mellett a Dell EMC kulcsrakész munkahelyi bölcsődét is szállít az ipari vállalatoknak.

 

Első olvasatra meghökkentőnek tűnhet ez, de a gyártás digitális átalakításának technológiai és emberi vonatkozásai valójában egymástól elválaszthatatlanok. A robotok munkába állítása az egyik legerősebb trend az iparban, amellyel a termelés digitális átalakítása szorosan összefügg, mivel a digitális technológiákkal támogatott folyamatok automatizálhatók jól. A globalizáció kihívásaival, a felhasználói igények gyors változásával, a fenntarthatóság követelményeivel és a munkaerő hiányával szembesülő ipari vállalatok működésük automatizálására törekdenek, ami sok tekintetben erősíti versenyképességüket.

– Másoknál több információt adhatnak így termékeikről, gyorsabban és pontosabban, termékeiket rugalmasabban testre tudják szabni, jobb minőségben és hatékonyabban legyártani, hamarabb ügyfeleikhez juttatni, mindezt alacsonyabb költségek és kockázatok mellett – mondta Kovács Tamás, a Dell EMC Magyarország műszaki igazgatója.

– A külföldre szállító vállalatok például, amelyek a papíron aláírt menetleveleket be tudják digitalizálni, hamarabb számlázhatnak, előbb jutnak bevételhez, mint azok a cégek, amelyeknek meg kell várniuk, amíg a papír alapú dokumentumok visszajutnak hazai központjukba. De az ellátási lánc minden szereplője, a nyers- vagy az alapanyagokat előállító cégektől kezdve az alkatrészgyártókon és összeszerelőkön át a szállítmányozókig és kereskedőkig jobban összehangolhatja működését, ha azt digitalizálta, a kereslethez tudja igazítani a termelést, csökkentve az állásidőt és a raktárkészletet. Mindennek előnyei a nagyobb hatékonyságon és ügyfélértéken, –elégedettségen mérhetők le.

Igényes ügyfelek házon belül

Hasonlóan meghatározó trend a munkaerő átalakulása, a változás kezelése is, amely a digitális technológiákon felnőtt, fiatal nemzedékek munkába állásával elérte az ipar szereplőit. A vállalatoknak olyan munkakörnyezetet és -élményt kell teremteniük, amellyel nemcsak sikerrel toborozhatják a képzett, tehetséges, rátermett munkaerőt, hanem azt meg is tudják tartani.

 

Erről is hallhat november 20-án a ManufactureIT konferencián!
 
Hasonló témák november 20-án, a ManufactureIT konferencián is terítékre kerülnek. Ha ön is gyártóvállalatnál dolgozik vezető beosztásban, ott a helye. Regisztráljon a rendezvényre!

 

– A hagyományos munkaeszközök és vezetési módszerek erre már nem alkalmasak, korszerű digitális eszközökre és felhőszolgáltatásokra, rugalmas foglalkoztatási modellekre van szükség, mert a fiatal munkavállalók munkahelyükön is olyan felhasználói élményt várnak, amilyet a magánéletben, a mindenütt, mindenkor elérhető, intuitív módon használható mobil alkalmazásoknál és közösségi oldalaknál megszoktak – mondta Kovács Tamás.

– Ha ezt nem kapják meg, felmérések szerint 40 százalékuk gyorsan továbbáll, amit napjainkban, amikor Magyarországon például a feldolgozóipari szereplők több mint 80 százalékát sújtja a munkaerőhiány, különösen fontos elkerülni. A digitalizáció technológiai és emberi oldala szorosan összefügg, ezért az ipari vállalatoknak is így kell kezelniük őket átalakulásuk során. Bár hathatós, az automatizálás önmagában nem oldhatja meg teljes egészében a problémát, ahhoz a vállalatoknak meglévő erőforrásaikból optimalizálással kell kihozniuk a legnagyobb teljesítményt, és közéjük tartoznak a munkavállalók is.

 

 

Kovács Tamás: A digitalizáció segítségével az ellátási lánc minden szereplője jobban összehangolhatja tevékenységét

 

– Új termék gyártására készülve a vállalatok megtervezik a munkafolyamatot, a cellák kialakítását, majd ütemidőt számítanak, hogy ennek alapján mérjék fel a költségeket és határozzák meg az árat – mondta Kovács Tamás. – Döntően fontos, hogy mindez részletes és pontos adatok alapján történjen. Az autógyártásban például, amely a magyar gazdaság teljesítményét érezhetően befolyásolja, nemzetközi versenyben kell másoknál nagyobb darabszámot, jobb minőségben, alacsonyabb költség mellett előállítanunk, mert akár pár eurocentes árkülönbségen múlhat, hogy a megbízó nálunk tartja, vagy máshová viszi a termelést.

A Dell EMC ezért átfogó megoldáskínálattal, a végfelhasználói digitális eszközöktől kezdve az adatközpontok és peremhálózatok kialakításához szükséges informatikai eszközökön, a ciklusidők méréséhez vagy például a 3D-s cellatervezéshez szükséges megoldásokon át munkahelyi bölcsődék gyors és teljes körű kialakításáig támogatja a gyártás digitális átalakítását – utóbbiaknak köszönhetően kisgyermekes anyukák is könnyebben munkába állhatnak a gyártósorokon.

Dolgok internete dobozban

Szervesen illeszkedik ebbe a portfólióba a referencia architektúra is, amelyet a Dell EMC a REACH Solutions ipari IoT platformjához fejlesztett a magyar strat-up céggel és a Clouderával közösen. A dolgok internetére épülő alkalmazásokhoz alapul szolgáló REACH platform (mint arról előző lapszámunkban Az okosgyár idegrendszere címmel részletesen is olvashattak) az automatizált ipari környezetekben valós idejű eseménykezelést tesz lehetővé, valamint a monitorozáshoz, minőség-ellenőrzéshez, optimalizáláshoz, előrejelzéshez és tervezéshez szállít adatokat, amelyekkel a folyamatmérnökök és az üzleti vezetők is dolgozhatnak.

– CDR referenciaarchitektúránk olyan ipari vállalatok számára könnyíti meg az IoT alkalmazások kialakítását, amelyeknél a termelésben használt gépek élettartamából hátravan még 5-10 év, így digitális technológiákkal felokosíthatók, hogy adatokat továbbítsanak állapotukról, működésükről mind a valós idejű, mind a történeti és előrejelző elemzésekhez – mondta Rab Gergely, a Dell EMC Magyarország vállalati megoldások szakértője. – Hasonló eredménnyel vezethetik be megoldásunkat a mezőgazdaság szereplői, különösen az állattenyésztő vállalatok, de a növénytermesztő cégek is, ha gépesítettségük ehhez megfelelő.

 

 

Rab Gergely: Alapvetően kulcsrakész megoldást adunk a bevezetés mellett döntő vállalatoknak

 

Minthogy a REACH IoT platform a hálózat peremére, a termelésben dolgozó emberek, robotok és más gépek közelébe viszi a valós idejű eseménykezeléshez és a késleltetésre fokozottan érzékeny, automatizált döntések meghozatalához szükséges analitikai képességeket és feldolgozási kapacitást, a Dell EMC a CDR referenciaarchitektúrához PowerEdge miniszervereit és Edge Gateway hálózati átjáróit integrálta egy kompakt, mesterségesintelligencia modullal is bővíthető, strapabíró rendszerré, amely a hálózati kapcsolatok egy sor szabványát támogatja, és helytáll az ipari környezetek szélsőséges körülményei között. A REACH IoT platformja, amely a Cloudera nyílt forráskódú, big data analitikai szoftvertechnológiájára épül, a Dell EMC ipari szabványos adatközponti infrastruktúráján fut, amely a CDR referencia architektúra részét alkotja.

– A vállalatok ezt az integrált, dobozba szerelt hardvert egyszerűen a gyárcsarnokba vihetik, és összekapcsolhatják gépeikkel, CDR referencia architektúránkon ilyen egyszerű az IoT platform  bevezetése – mondta Rab Gergely. – Szenzorokat nem tartalmaz a megoldás, mivel azokat a gépgyártók eleve beépítik modelljeikbe, illetve az érzékelők harmadik féltől is beszerezhetők. Partnereinken keresztül kamerákat viszont mi is szállítunk minőség-ellenőrző és más alkalmazásokhoz. Nagy tapasztalattal bírunk ezen a téren, mivel világszinten a 200-nál több kamerát tartalmazó rendszerek több mint 60 százaléka a mi, megfelelő tanúsítványokkal rendelkező technológiánkra épül. Félkész és kész termékek egyedi vagy kötegelt azonosítására és helykövetésére szolgáló megoldásokat is adunk, többek között WiFi technológiával, amely árnyékolt vagy interferenciával terhelt, a mobil kommunikációs eszközöknek nem kedvező ipari környezetekben is jól működik.

Hibamegelőző karbantartás

Egyaránt fordulhatnak az IoT platform iránt érdeklődő ipari vállalatok a REACH és a Dell EMC szakembereihez, a megoldást kétféleképp is kipróbálhatják. – Ha egyszerű demót kér a vállalat, akkor CDR referenciaarchitektúránk egy kis, mobil konfigurációját a helyszínre visszük, és egy délután leforgása alatt bemutatjuk az IoT platform képességeit – mondta Rab Gergely.

– Kiválaszthatunk ezen túlmenően három használati esetet is, és a vállalat saját adatait felhasználva, de a meglévő adatközponti környezet bolygatása nélkül, 1-2 hét alatt megvizsgáljuk a koncepció megvalósíthatóságát, és kiszámítjuk a tervezett beruházás megtérülését is. Kapacitás, teljesítmény tekintetében paraméterezhető, de alapvetően kulcsrakész megoldást adunk a bevezetés mellett döntő vállalatoknak, amelyet egy-két kábellel egyszerűen összekapcsolhatnak informatikai infrastruktúrájukkal, és az alkalmazászintű integrációt is segítjük.

Az IoT platform használatát a REACH Solutions szakemberei támogatják, míg a hardvereszközöket országos szervizhálózatunk gondozza. Szervereink, tárolóink és átjáróink beépített érzékelőikkel folyamatosan adatokat gyűjtenek és továbbítanak állapotukról, így CDR referenciaarchitektúránk meghibásodását megelőző karbantartással küszöböljük ki, hogy miatta biztosan ne akadjon el a termelés.

Túl magas volt az ólomtartalom
A Continental éveken keresztül a megengedettnél magasabb ólomtartalmú alkatrészekkel értékesítette egyes elektronikai készülékeit. A szabálytalanságra a cég maga derített fényt és június elején önként jelentette az illetékes hatóságnál.
Digitalizáció igény szerint
A hazai cégek is folyamatosan keresik a technológiaváltás lehetőségeit, vagyis hogyan tudnának megfelelni a digitális gyártás kihívásainak - mondta Alcsuti Bálint a Komax Thonauer Kft. értékesítési vezetője.
Hatszáz millió forinttal gyújtotta be tíz startup rakétáit az OXO Labs
Gyárak termelési adatai alapján hatékonyságot javító mobil alkalmazás, hatvan nap alatt felépíthető rezsimentes otthon, készpénzmentes fizetési megoldás, új generációs munkahelyi kommunikációs alkalmazás, e-sport tréner.
HyperWorks 2019 - már elérhető a legfrissebb verzió
Az Altair a HyperWorks 2019 verziójában egyesíti a tervezői, a mérnöki és a gyártással foglalkozó csapatok munkáját, ezáltal felgyorsítva a fejlesztési ciklusokat.
Átszervezésre készül a Thyssenkrupp is
Romló eredménye tükrében tevékenysége átszervezésére és elbocsátásokra készül a német Thyssenkrupp acél- és gépipari konszern.