IoT-funkciókkal csökkenthetők az állásidők
A gyártók folyamatosan keresik azokat a módszereket, amelyekkel kihasználhatják az okoseszközök és az IoT adta lehetőségeket a létesítmények karbantartása és jobb üzemeltetése terén anélkül, hogy emberi beavatkozásra kellene hagyatkozniuk.

 

Az üzemekben komoly problémát okoznak a váratlan leállások, amelyek közvetlen termeléskiesést okoznak. Az állásidő minimalizálása érdekében a gyártóknak helyben kell karbantartási szakembereket alkalmazniuk az ilyen váratlan problémák megoldásához. Az Omron E2E NEXT 3-vezetékes DC közelítéskapcsoló sorozata összesen 2512 típussal büszkélkedhet, amelyek a világ legnagyobb érzékelési távolságával működnek, és ráadásul IoT-funkciókkal bővültek.

Ezekkel az érzékelőkkel harmadára csökkenthető a váratlan üzemleállások kockázata. Az eszközök érzékelik a leállásokra utaló figyelmeztető jeleket is, és a hálózaton keresztül értesítik a felhasználókat. A váratlan leállások megakadályozásával és az állásidő csökkentésével jelentős mértékben javítják a létesítmények üzemteljesítményét.

A jelenlegi közelítéskapcsolóknak jellemzően rövid az érzékelési távolságuk, ami bizonyos kockázattal jár. Például előfordulhat, hogy a berendezés rezgése miatt az érzékelőtest túl messzire kerül, vagy éppen hozzáér az érzékelt tárgyhoz. Az ehhez hasonló esetek az üzemleállások kb. 20%-áért felelősek. Az E2E Next sorozatú közelítéskapcsolók (a 3-vezetékes DC változatok) az Omron saját fejlesztésű hőalapú távolságvezérlőjével és a PROX3 hibrid áramkörös technológiával készültek, amelyek az előző modelleknél mért érzékelőtávolságok akár kétszeresét is képesek érzékelni, és így harmadával csökkentik az ilyen jellegű leállási kockázatokat.

Az érzékelőtest és az érzékelt tárgy közötti távolság folyamatos ellenőrzés alatt áll, és ha az túl nagy vagy túl kicsi lenne, a felhasználókat az IO-Link kommunikáció segítségével értesítik. A felhasználók idejében azonosíthatják a váratlan üzemleállásokra utaló jeleket, lehetővé téve az időben történő karbantartást: így összességében külön karbantartó tapasztalata vagy tudása nélkül is biztosítható az üzem stabil működése.

Felhőalapú felügyelet a gyártóberendezések számára
Az RFID olvasófejek adatai az IoT átjárón keresztül kerülnek a Neoception felhőbe, ahonnan bármikor elérhetők.
Az algoritmusnak elég volt egy másodperc
A Kaliforniai Egyetem kutatói által létre hozott mesterséges intelligencia valamivel több mint egy másodperc alatt kiforgatta a Rubik-kockát.
Valós idejű adatokkal optimalizálható az élettartam
Az akkumulátorok hosszabb élettartama érdekében a Bosch új felhőalapú szolgáltatásokat fejleszt, melyek kiegészítik az egyedi gépjárművek akkumulátorvezérlő rendszereit.
Alacsony energiafogyasztású mikrokontrollerek
Az Endrich kínálatában tavasztól elérhető a Gigadevice GD32 mikrokontroller család új tagja, a kimagasló ár/érték arányt képviselő energiatakarékos ARM Cortex-M23 RISC technológiára alapozott GD32E230xx eszköz.
Korszerű csapágy-technológia elektromos járművekhez
A 2019. május 19. és 22. között megrendezett 32. Nemzetközi Elektromos Jármű Szimpóziumon (EVS 32) mutatta be az SKF az elektromos hajtásláncok hatékonyságnövelése érdekében végzett legújabb fejlesztéseit.