Intelligens robotok dolgoznak a raktárakban
Az Agilox egy új, rajintelligenciával vezérelt, autonóm ellensúlyos targoncával bővítette intelligens irányítású robotjárműveinek sorozatát.

 

A vállalat ezzel új alkalmazási területre, a bemenő/kimenő raktározás és a tárolástechnika klasszikus intralogisztikai környezetébe lépett. Az Agilox ultrakönnyű, nagy hatékonyságú One targonca termékcsaládjával a vállalat újradefiniálta az AGV-k koncepcióját. A flották központi vezérlőrendszer nélkül működnek, vagyis a járművek valóban autonóm módon navigálnak a gyártási létesítményben vagy a raktárban. A kompakt Agilox IGV-k a rajintelligencia decentralizált elveinek megfelelően szervezik útvonalaikat, így sokkal rugalmasabbak, mint a hagyományos AGV-k. A járművek programozása vagy „betanítása” ezenkívül lényegesen könnyebb, miközben a központi szoftverprogramok, beleértve a karbantartást, a frissítéseket stb., elavulttá válnak – ez az innováció csökkenti az üzemeltetési költségeket.

Az Agilox most kiszélesítette az IGV-k körét, amely így már magában foglalja az OCF-t (a Mindenirányú Ellensúlyos Targonca rövidítése) is. Míg a One ollós raklapemelőt használ teherkezelő eszközként (így a rakományt a járműtesten belül szállítja), az OCF-et az ellensúlyos targonca elveinek megfelelően tervezték. Ennélfogva raklapokat, rácsdobozokat és egyéb teherhordó eszközöket képes felvenni 1 500 kg maximális súlyig, elszállíthatja azokat a rendeltetési helyre és 1 600 mm magasságig képes azokat letenni.

 

 

Az Agilox intelligens és költségtakarékos IGV-koncepciója új alkalmazási területeket nyit meg. Míg a One járműveket főként az anyagáramlásban használják, addig az OCF klasszikus intralogisztikai feladatokat tesz lehetővé a bejövő és kimenő áruk, a komissiózás és a raktározás, valamint a gyártás terén – feltéve, hogy a szállítás raklapon történik.

A One rendszerhez hasonlóan az OCF is egy mindenirányú hajtáskoncepció alapján működik, így keskeny folyosókon közlekedhet, helyben megfordulhat, és a legszűkebb helyeken is képes manőverezni. A rövid töltést és a hosszú üzemidőt ugyanaz a lítium-ion (LiFePO4) akkumulátortechnológia biztosítja – amely mindössze három perces töltést és akár egy óra üzemidőt is lehetővé tesz.

Az IGV flották nyílt API interfészen keresztül csatlakoztathatók az ügyfél szoftverrendszereihez (LVR, ERP, WMS, MES stb.). Az opcionális IO doboz lehetővé teszi a külső infrastruktúra, például a kapuk és az álló szállítószalag-rendszerek az intelligens vezérlőrendszerbe történő integrálását. A felhasználó számára egy elemzőmodul biztosítja az összes releváns működési adatot és a kulcsfontosságú teljesítménymutatókat.

A One és az OCF együttes, „rajban” történő működése szintén nagy előnyt jelent. Például, míg a kisebb járművek szállítási feladatokat végeznek összeszerelő munkaállomásoknál, vagy e-Kanban polcoknál, az OCF ugyanazon vezérlőrendszer és WiFi infrastruktúra segítségével a raklapszállítást veheti át. Az OCF pilot sorozata már sikeresen ment át az ausztriai Vorchdorfban végzett teszteken. A sorozatgyártás rövidesen megkezdődik és az első OCF-eket 2021 első negyedévében szállítják ki az ügyfelekhez.

A digitális gazdaság gyors növekedését hozta a járványhelyzet
Majdnem kétszer olyan gyorsan nőtt Kelet-Közép-Európában a digitális gazdaság a pandémia első öt hónapjában, mint az elmúlt két évben – olvasható a McKinsey legfrissebb elemzésében.
The Super Engineer - játékkal népszerűsítenék a természettudományokat
Tény, hogy ma még a fizika, a kémia, a matematika, a biológia, vagy az informatika nem azok közé a tantárgyak közé tartozik, amelyeket a diákok többsége a kedvencek között említ.
Új, Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel
Ismét kiderült, mennyire fontos, hogy a felhasználók minden platformon használjanak megbízható és hiteles védelmi szoftvert.
Milyen a digitálisan felkészült vállalkozó?
Egyre jellemzőbb, hogy az interneten keresünk szakembert, szerelőt, akitől fokozottabb, elsősorban a megbízhatóságáról tanúskodó digitális jelenlétet várunk el – derül ki az NRC legújabb, a Telekom számára készített reprezentatív felméréséből.
A legfontosabb adatkezelési irányelvek járvány idején
A koronavírus járvány meglehetősen átírta a mindennapokat olyan új intézkedések bevezetésével és fenntartásával, amelyek a munkavállalók egészségének védelmét, és ezen keresztül a vírus terjedésének megakadályozását szolgálják.