Gyár- és robotszimuláció az ipar 4.0 igényeire szabva
Az S&T Consulting Hungary szisztematikusan építi ipari digitalizációs megoldásainak körét. A cég augusztusban kötött szerződést a finn székhelyű, a KUKA tulajdonában lévő Visual Components nevű szoftverfejlesztővel.

 

Ezzel az S&T ipar 4.0 portfóliója újabb elemmel gazdagodott, és így egy kézből képes teljes körű megoldást szállítani a vállalatok számára bármilyen ipar 4.0 vonatkozású projekthez. A Visual Components egy modern fejlesztés, használata három nap alatt elsajátítható. Vonzó árával a kis- és középvállalatok számára is megfizethető, ráadásul 2018 végéig bevezető kedvezménnyel érhető el.

Tervezés – szimuláció – vizualizáció – optimalizálás

A Visual Components átfogó eszköztárat ad a cégek kezébe. Villámgyorsan készíthetnek 3D-s gyárelrendezéseket. A felépített gyármodelleken egyszerűen és gyorsan szimulálhatók a folyamatok, a robotok, javíthatók az ajánlati válaszidők, csökkenthetők a tervezési hibák. A rendszer meggyőző vizualizációval segíti az eredmények prezentációját. A legfontosabb elem azonban mégis az értékáram-optimalizálás a gyártás szűk keresztmetszeteinek feltárásával.

A rendszer használata pár nap alatt elsajátítható. Az eredmények gyorsan elérhetők, könnyen kiértékelhetők, mindenki számára egyszerűen prezentálhatók, és a kialakult koncepció a felmerült kérdések mentén egyszerűen és gyorsan módosítható. A rendszer a gyárakkal rendelkező cégek, valamint az egyedi gépgyártó cégek számára is ideális megoldást jelent tervezési és marketingmunkájukban.

Gyártástervezés – Visual Components

A Visual Components olyan, célzottan gyártástervezésre optimalizált 3D szimulációs környezetet biztosít a felhasználó számára, amely garantálja a kiemelkedő eredményeket. Intelligensebb gyártási megoldások tervezése során jobb megoldások és jobb eredmények elérését teszi lehetővé. Megjósolható teljesítmény és kapacitás birtokában bátrabban tervezheti a beruházásait. Csökkenthetők a súlyos hibák és tévedések. A változások érvényesítése, kiértékelése virtuális környezetben magával hozza az esetleges állásidők minimalizálását, gyorsítja a kivitelezést. Vevő és beszállító egy csapatban kell, hogy működjön. A csapaton belüli kommunikáció, a közös nyelv és ezen keresztül a megértés alapfeltétele a sikeres működésnek. Virtuálisan megjeleníthető elképzeléseink minden akadályt eltörölhetnek.

 

Gyártósorok, komplett gyárak tervezhetők és szimulálhatók. Több mint 2000 kész robot és gyártóberendezés intelligens modellje áll rendelkezésre

 

A Visual Components használatával felgyorsíthatja gépek, berendezések eladását. Az ajánlatadás közben is szükséges kitűnni a versenytársak közül mind minőségben, mind gyorsaságban. Az alkalmazás segíti a rendszerintegrátorokat és a gépépítőket, hogy hatékonyabban dolgozzanak, megkülönböztessék ajánlataikat a versenytársakétól, és meggyőzzék a vásárlóikat. Az alkalmazás segítségével korszerűsítheti az ajánlatkérések megválaszolásának munkafolyamatát, rövidítheti a válaszadási időket, időt nyerhet az elrendezések megtervezésén, analízisek bemutatásán, valamint az ajánlatok kidolgozásán.

„A 3D szimuláció rengeteg időt spórol meg az eladás előtti időszakban” – mondta Justin Hulst, az EROWA marketingvezetője. A Visual Components alkalmazás segítségével könnyen elérhető a hibák és tévedések csökkentése, megszüntetése. Elkerülhető a projektek túlárazása vagy az esetleges alulteljesítés. Tervezze a gyártását magabiztosan! Az ügyfelekkel történő kommunikáció korszerűsítése révén kiküszöbölhetők az ismeretbeli hiányosságok és a kommunikációs korlátok okozta akadályok az üzletkötési folyamat során. Az alkalmazás segítségével az eredmények közérthető, mindenki által befogadható formában tehetők közzé.

 

A haladó riportálási eszközökkel kielemezhetjük a szűk keresztmetszeteket és kiegyensúlyozhatjuk a gyártást

 

„Hatalmas különbség van a megszokott pdf formátumú alaprajz és a 3D formátumú alaprajz között. Az ügyfél képes ránagyítani az alaprajz részleteire, és, ami még fontosabb, ténylegesen láthatja a terveit működés közben!” – mondta Mika Laitinen, a Fastems Robotics kereskedelmi vezetője. Mutasson be a versenytárstól eltérő ajánlatokat! A Visual Components alkalmazás segítségével mérnöki pontosságú, ugyanakkor marketing-színvonalú tartalmak állíthatók elő. Könnyebben kihangsúlyozhatók képességeink, és elképzeléseink eladható formát kapnak!

„A vásárlóinknak mindig pozitív elsődleges benyomása volt a szimulációról” – hangsúlyozta Alois Wiesinger termékfejlesztő, FILL. A rendszer alkalmazásával növelheti az ajánlatok hitelességét, ez felgyorsítja az ügyletek zárását. Magas minőségű animált szimulációt kínálhat vásárlóinak, támogatva őket a döntéshozatalban. Alátámaszthatja képességeit, növelve bizalmukat a cég szállítási képességében! „Sokkal gyorsabb válaszokat kapunk a vásárlóinktól. Valamint a vásárlóink is jobban bíznak bennünk, mivel működés közben látják a terveiket” – Meng-Shen Chen Assistant Manager, FFG Feeler.

Visual Components – rugalmas csomagrendszer

A szoftver három szinten (Essentials, Professional, Premium) érhető el, így jól igazodik a különböző vásárlói igényekhez. Már az alapcsomag is rendkívül széles funkciókkal bír.

Essentials csomag

Elrendezés (alaprajz) konfiguráció – Az alaprajztervezést 3D-ben végezhetjük el segítségével, 30 ipari automatizálási beszállító, 2000+ elemes katalógusára támaszkodva; robotok, szállítószalagok, feladók, csomagolók stb. A gyártóelemek kapcsolatait plug-and-play funkciókon keresztül könnyedén definiálhatjuk. Az egyes elemek tulajdonságai paraméterezettek, szabadon módosíthatók.

CAD kompatibilitás – Az összes népszerű CAD rendszerekből beimportálhatjuk a geometriákat a 3D környezetbe, ezáltal könnyen újrahasznosíthatjuk a már meglévő 3D-s modelleket.

Projektre kész eredmények – A tervek dokumentációja, prezentációja széles spektrumon mozoghat. 2D rajzdokumentáció készítése éppúgy lehetséges, mint beágyazott szimulációval, navigációval, tétel- és anyagjegyzékkel, akár lejátszási opciókkal rendelkező 3D PDF dokumentáció. Készíthető 4K HD minőségű videó, illetve tetszőleges kép, akár renderelten is.

Egyszerű robotika – Egyszerű, de erőteljes robotprogramozási funkció készlet. Mozgatás, hatókör és elhelyezés, ütközésvizsgálat, szenzorok és vezérlések.

Pontfelhő-támogatás – Importálható akár teljes gyárcsarnok mint környezeti elem, segítve a tervezési folyamatban az elhelyezés, férőhely stb. kérdéseket.

2D-s rajzdokumentáció

PLC-kapcsolat – A PLC-khez szabványos OPC UA felületen csatlakozhatunk, és szimulálhatjuk is azok működését. Alkalmas a vezérlő programok tesztelésére, kielemzésére, hitelesítésére, változások hatékony kezelésére, üzembe helyezési tervek készítésére.

Statisztika és beszámoló – Teljes analitikai funkciókészlet (diagramok, folyamatábrák stb.) áll rendelkezésre a gyártási folyamat kiértékeléséhez. Az adatok exportálhatók külső analízis esetén.

Visual Components Experience – Visual Components Élmény – 3D szimuláció megjelenítését, prezentálását és kiértékelését teszi lehetővé VR-környezetben, illetve mobil eszközökön.

Professional csomag

Komponensmodellezés – Meglévő CAD adatok átalakítása szimulációs elemmé. Tulajdonságokat, viselkedést, kinematikát stb. rendelhetünk a saját elemekhez, amikből aztán saját katalógust is készíthetünk.

Varázsló – A modellezési funkció kiegészítéseként egyszerűsíti a CAD geometria szimulációs elemmé történő átalakítását varázsló felület segítségével.

Geometriaegyszerűsítés – CAD geometriák egyszerűsítésére, a nem működő geometriai elemek eltávolítására, a szimulációs hatékonyság növelése érdekében.

Alap CAD funkciók – 3D geometria modellezés. Új geometriák létrehozására és importált CAD geometriák módosítására.

Prémium csomag

Festési folyamatok vizualizációja – Festés szimulációjára és kiértékelésére. Rétegvastagság ellenőrzésére. A festőrobotok betanítására, a betanulási idő csökkentésére.

Virtuális topológia – Minden importált 3D CAD geometria kiértékelésre kerül, amin keresztül pontos leírás készül egy-egy modell geometriájáról, ami segítheti a robotok programozását.

Görbe menti mozgás betanítása – Segítségével gyorsabban tervezheti meg a robotok útvonalát. A tárgy geometriájának vizsgálatával, útvonal-előrejelzések készítésével, valamint útvonalak javaslatával automatizálja a robotok útjának megtervezését.

Útvonalterv-készítés – Robot útvonalának kiválasztása és szerkesztése olyan gyakorlati tevékenységekhez, mint a hegesztés, a gépek gondozása, a festés, a vízsugarak működtetése, a tömítés vagy a vágás.

A szoftver 2018-ban bevezető kedvezménnyel vásárolható.

Az ipar után az egészségügyet is átalakítja a digitalizáció
Ahogy a gyártóiparban megjelent ipar 4.0 megoldások, úgy az adatalapú szolgáltatások tömeges elterjedése két évtizeden belül alapjaiban változtatja meg az egészségügy működését.
Robotrendszer a síküveggyártásban
Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunckiós robotjával valósult meg a Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszere.
IoT és feladatorientált robotok a legújabb trendek között
Már nem olyan távoli jövő a készpénz teljes eltűnése vagy az okosautók általános térhódítása, és tíz év múlva már a 6G is elterjed.
Gyorsabb eszközadat elérés segíti a tervezőket
Idén június elején jelent meg az alkatrész- és eszközadatok elérését online lehetővé tevő Eplan Data Portal legújabb verziója.
Termelésütemezés napjainkban
"Egy termelésütemező rendszerbe való beruházás sokkal nagyobb érték, mint egy gépberuházás! De ezt ma még sokan nem értik! De amikor majd ők is rálépnek erre az útra, és megismerik a lean-t, a termelésütemezést, akkor majd megértik ennek az értékét!"