Érintésmentes kapcsolók
Az érintésmentes felhasználói felületek fontosságát hangsúlyozni manapság már szinte közhelyszámba megy, ezért inkább lássuk a részleteket.

 

Az Endrich GmbH partnere, a New Japan Radio újdonságai között két technológiai megoldás érkezett érintésmentes kapcsolók megvalósítására. Az egyik egy reflektív infravörös, a másik pedig egy mikrohullámú megoldás, a jól ismert WaveEye szenzorok legújabb csalájából.

Optikai kapcsoló – NJL5830R

Az IC egy tokba integrál minden szükséges funkciót, ami egy reflektív közelség érzékeléshez szükséges: a nagy fényerejű infravörös LED-et, a fotó érzékelőt és a jelfeldolgozást. Segítségével könnyen alakíthatóak ki bármilyen 20 mm közelítésre érzékeny nyomógomb vagy akár vezérlőpanel.

 

 

1,2mm -es magassága meglévő mechanikai gombok felújítására is alkalmassá teszi. A sorozatgyártás áprilisban kezdődik, minta elérhető az Endrich budapesti irodájában.

Rádiófrekvenciás érzékelő - NJR4266

Új, 24 GHz-es radarszenzorcsaláddal lép piacra az NJR. A család tagjai az antennakialakítástól függően 7-13m-es hatótávolsággal rendelkezik. A 24 GHz frekvencián működő doppler modul beépített jelfeldolgozó egységgel és mikrovezérlővel rendelkezik. Jellemzői a korábbi radar megoldásokhoz képest rendkívül alacsony fogyasztás, és versenyképes ár. ECO módban akár elemmel táplált alkalmazásokban is számba vehetőek, ami nem volt jellemző korábban a radarokra.

A család egyik tagja a NJR4266F2A3, egy olyan intelligens, emberi mozgás érzékelésére kifejlesztett eszköz, ami rövid távolságban (< 50cm) való érzékelésre van optimalizálva. A kapcsolási szint cm-es tartományban beállítható, a radar tulajdonságai lehetővé teszik az eszköz törhetetlen műanyag burkolat mögötti elhelyezését, ezzel akár robusztus, vandálbiztos kültéri megoldások megvalósítását is.

Tulajdonságai:

  • 24GHz mikrohullámú doppler szenzor
  • Antenna, nagyfrekvenciás áramkör, erősítő, MCU és feszültségszabályzó a modulban (17.2 x 27.3 x 5.2 mm)
  • Alacsony fogyasztás, ECO üzemmódban csak 1.9mA 3.3V-os táp esetén, ami radarok esetén kivételes
  • Jelfeldolgozó szoftver segíti a biztos érzékelést
    • Zajcsökkentés
    • Interferencia csökkentés
    • Rövid távolság detektálásra optimalizált algoritmus érintésmentes kapcsoló alkalmazásokhoz

Mérnöki minták már elérhetőek az Endrich budapesti irodájában.

NJR – Ricoh házasság

2022 januárjától a New Japan Radio Co és a Ricoh Electronics Devices Co közös cégben egyesül, a tervezett közös vállalat a Nisshinbo Holdings Inc lesz. Ez megnyitja a lehetőséget az Endrich számára a Ricoh Electronics termékeink támogatására is.

 

Cikkünk az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH közreműködésével készült. A megoldásokkal kapcsolatban érdeklődjön az Endrich GmbH budapesti irodájában Veresegyházy Zsolttól
 
Értékesítési iroda: H-1191 Budapest, Corvin krt. 7-13.
 
E-mail: hungary@endrich.com
 
Web: www.endrich.hu/erdeklodes

 

Közelharc az informatikusokért
ha olyan szektort keresünk, amely a pandémiás időszakban is szédítő sebességgel bővült, valószínűleg az informatikai terület kerülne ki abszolút győztesként.
Magyar startup is fejlesztheti az európai nagyvárosok távhő rendszereit
A hőtárolást, fázisváltós megoldásukkal forradalmasító magyar startup, a HeatVentors a megújuló energetikai fejlesztések megvalósítását támogató EIT InnoEnergy égisze alatt új, a nagyvárosi távhőellátást modernizáló és azt karbonsemlegessé tevő technológiai megoldást dolgozott ki.
DC feszültségátalakító – hogyan válasszuk ki a megfelelőt?
Minden elektronikus eszköz megfelelő áramforrást igényel. A legtöbb esetben egyszerűen bedugjuk a dugót az aljzatba.
Az intelligens és fenntartható gyártás hálózatépítést igényel
A járvány ellenére folyamatosan növekszik az ipari hálózatok forgalma – az ipari hálózatok piaci részesedése 2021-ben a HMS Networks szerint.
Ingyenes felületmérési szemináriumokat indít az Accretech
Az Accretech különböző témájú online szemináriumokat kínál az ipari méréstechnika területén. Az ingyenes online szemináriumok egyaránt szólnak kezdőknek és szakértőknek.