Építse meg saját robotját néhány kattintással!
A motion plastics megoldásoknak köszönhetően az igus delta robotok költségtakarékosak és alig igényelnek karbantartást.

 

A tavalyi Motek szakkiállításon a motion plastics megoldások szakértője egy olyan új változatot mutatott be, amelynek tízszer nagyobb a munkaterülete, mint a már bevált típusnak. Az egyszerű „pick and place” feladatokra tervezett, könnyű rendszer előszerelt készletként vagy telepítésre kész termékként kapható. Ennek köszönhetően garantált a gyors üzembe helyezés és az azonnali költségmegtakarítás.

Könnyű, költségtakarékos és nagy hatókörű – így jellemezhető az igus új drylin DLE-DR delta robotja. A kenésmentes tribopolimerek használatának köszönhetően már a megvásárlás pillanatában nagyon költségtakarékos, a használat során pedig alig igényel karbantartást. Ezáltal csökkennek a karbantartással és a leállásokkal járó költségek. Mivel a rendszer moduláris, a felhasználók maguk dönthetik el, hogy kompakt, önálló összeszerelést igénylő moduláris készletet vagy szállítókeretbe helyezett, előre összeszerelt változatot szeretnének.

A robot három, enkóderes NEMA23 XL léptetőmotorral felszerelt, karbantartásmentes drylin ZLW fogasszíjas tengelyből, továbbá kenésmentes igubal csatlakozópontokból, valamint a befogószerkezeteknek és a motoroknak megfelelő adapterlemezekből áll. Ez a felépítés akár 5 kilogramm tömegű darabok gyors mozgatását is lehetővé teszi ±0,5 milliméteres pontossággal. Az új delta robot 660 mm átmérőjű és 180 mm magasságú munkaterülete tízszer nagyobb, így jelentősen megnőtt a hatókör. A kalibrálócsap segítségével a robot a zéruspontba pozicionálható. Ez közvetlenül a rögzítőagyra van szerelve.

 

 

A delta robot kifejezetten jól használható egyszerű összeszerelési műveletekhez, „pick and place” feladatokhoz, valamint ellenőrzés-technológiai alkalmazásokhoz. Építőkészlet formájában mindössze 30 perc alatt összeszerelhető, ráadásul rendkívül költségtakarékos, hiszen már 4705 eurótól beszerezhető. „Néhány ezer eurót már akár egy kisebb vagy közepes méretű vállalkozás is be tud fektetni az automatizálásba”, mutatott rá Stefan Niermann, az igus költségtakarékos automatizálásért felelős vezetője.

Költségtakarékos, hatékony megoldás

„Ugyanakkor a kezelő nagyon rövid időn belül profitálni fog az újonnan beszerzett automatizálási megoldásból. A legtöbb alkalmazás esetében a befektetés kevesebb mint fél év alatt megtérül.” Az ügyfél igényeitől függően az új drylin DLE-DR robotot 3–7 napon belül szállítani tudjuk dobozolt, előszerelt építőkészletként összeszerelési utasítással vagy telepítésre kész rendszerként szállítókeretben. Az ügyfelek választhatnak, hogy a saját szoftverüket és vezérlőrendszerüket vagy az igus intuitív és könnyen használható dryve D1 vezérlőrendszerét használják.

A drylin DLE-DR delta robottal az igus tovább bővítette robotikai egységeinek egyébként is széles választékát. A tribopolimerek terén szerzett tapasztalatára alapozva a vállalat már hosszú évek óta fejleszt költségtakarékos automatizálási megoldásokat komissiózási, adagolási, minőségbiztosítási és összeszerelési feladatokra. Ilyen megoldás többek között a robolink DP – egy olyan moduláris rendszer, amelynek segítségével a felhasználók masszív, mégis könnyű műanyag házzal ellátott csuklós karokból, fogaskerekes hajtóművekből és motorokból összeállíthatják a saját robotkarukat.

Ide tartozik a robolink DCi is, egy előre konfigurált, használatra kész automatizálási rendszer. A megoldás egy négy- vagy öttengelyes robotból és egy vezérlőrendszerből áll, amely helytakarékos módon integrált a fogókar alapjába. Az igus és iparági partnerei idén mutatták be az RBTX.com platformot, ahol az ügyfelek gyorsan összeállíthatják saját robotikai megoldásaikat. A felhasználó mindössze néhány kattintással online összerakhatja saját, alacsony költségigényű robotikai megoldását. A választható alapvető elektro-mechanikai szerkezetek a következők: csuklós karokkal felszerelt robotok, delta robotok és lineáris robotok.

A következő lépésben a felhasználó különféle gyártók egyes alkatrészeinek hozzáadásával, például megfogókkal, szívótappancsokkal, kamerákkal, motorokkal, érzékelőkkel és vezérlőrendszerekkel egészítheti ki az alapvető szerkezetet. Ennek előnye az, hogy minden alkatrész kompatibilis egymással. A felhasználó így gyorsan hozzájuthat egy olyan megbízhatóan működő, általános automatizálási csomaghoz, amely megfelel egyedi igényeinek és pénzügyi terveinek.

Az ügyfelek jelentik a legnagyobb rizikófaktort
A vállalatok által tapasztalt bűncselekmények élén az ügyfelek által elkövetett csalás szerepel. A vállalkozások szerint az összes bűncselekmény közül ez a terület és a kiberbűnözés okozza a legtöbb gondot – derül ki a PwC globális gazdasági bűnözésről készített felméréséből.
Magyarországon tovább növelte kutatás-fejlesztési kiadásait a Bosch
Újra kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el a Bosch csoport Magyarországon az autóipari megrendelések jelentős csökkenése ellenére; jelenleg a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készülnek - közölte a cég csütörtöki közleményében.
A mesterséges intelligencia olyan vállalati kultúrát teremt, amely az innovációra épül
A magyar vállalatok közel negyede tekinthető érett mesterséges intelligencia felhasználónak a Microsoft friss felmérése szerint.
Nyomatékigényes lánckerékhajtások
A szabványos gépelemekre specializálódott Norelem a két- és háromsoros görgősláncok és lánckerekek új sorozatát mutatta be, ami a nyomatékigényes lánckerékhajtások területén is erőteljes megoldást nyújt.
Sztárszakma lehet az adatközponti rendszermérnök
Az informatikai beruházások volumenét nem tépázta meg a koronavírus-járvány, inkább azok fókuszában volt tapasztalható átrendeződés az utóbbi két hónapban – derül ki a Hewlett Packard Enterprise szakértői véleményéből.