Elektromos pozicionáló körasztalok
A norelem csendesen működő és kevés karbantartást igényelő elektromos pozicionáló körasztalai az ingyenes programozószoftver révén bármilyen hajtásrendszerbe zökkenőmentesen integrálhatók.

 

Az új elektromos termékcsalád digitális vezérlőrendszerének köszönhetően lehetővé teszi szöghelyzetek pontos és ismételhető beállítását egy század miliméteren belül. A norelem kimagaslóan pontos elektromos pozicionáló körasztalai ideálisak olyan kezelőrendszerekhez, szerszámgépekhez vagy mérőberendezésekhez, amelyek az állandó eredményekhez motoros beállítást és pozicionálást igényelnek.

A csendesen működő és kevés karbantartást igényelő elektromos pozicionáló körasztalok az ingyenes programozószoftver révén bármilyen hajtásrendszerbe zökkenőmentesen integrálhatók. Az előfeszített csigahajtómű gyakorlatilag játékmentes, a csigatengely csapágyazása maximális radiális forgási pontosságot biztosít. Kábeleket a csőtengely nagy furatán keresztül lehet átvezetni, és az állítható tájológyűrűvel az elfordulás referenciapontja a szerelt alkatrész helyzetéhez képest tetszés szerint beállítható.

"Az iparban a legfontosabb a pontosság, ami akár a különbséget is jelentheti siker és a kudarc között – jelentette ki Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója. –  A sokoldalú pozícionáló rendszerek továbbfejlesztett választéka könnyen használható, így időt és munkát takarítanak meg a telepítés során, miközben emelt pontosságot biztosítanak a gépelemekben, együtt a digitális vezérlőrendszer további előnyeivel."

Körasztalok széles választékban

Az elektromos pozicionáló körasztalok 18 változatban érhetők el; 8-as méretben, 40:1 áttétellel, illetve 12-es méretben, 55:1 áttétellel, 1,2 vagy 3 Nm maximális kimeneti nyomatékkal. A termékcsalád modelljei megvásárolhatók motorral és/vagy vezérlőegységgel vagy anélkül, a kábelkimenetek és a vezérlés iránya pedig egyedileg meghatározható. A hosszú élettartam érdekében a ház és a forgóasztal eloxált alumíniumból, míg a csőtengely rozsdamentes acélból készül.

A norelem emelt terhelhetőségű elektromos pozicionáló körasztalokat is bemutatott, amelyek a legnagyobb sebességi- és pontossági követelményeknek is megfelelnek. Ezekben a modellekben a csőtengely és a forgóasztal axiális tűgörgős csapággyal révén érintkeznek. Az emelt terhelésre tervezett pozicionáló körasztalok 12-es méretben kaphatók, 10:1 és 45:1 áttételekkel, 3 Nm kimeneti nyomatékkal.

Mindkét termékcsalád kompatibilis a Nema 17 léptetőmotorral, és minden azonos méretű pozicionálórendszerrel kombinálható. A pozicionáló körasztalok teljes választéka, valamint a rugalmas szabványelemek és gépépítő elemek széles választéka a norelem átfogó The Big Green Book katalógusában is megtalálhatók.

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen
A Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító cég kevesebb mint két hónappal azután, hogy átadtak egy tisztán e-mobility gyárat Szombathelyen, máris újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban.
A digitális átállás a villamos hálózatokat is elérte
Világszerte 167 millió háztartás, 23 millió vállalkozás lehet képes 2050-ig arra, hogy saját maga is tiszta energiát termeljen.
Hidrogéntechnológia a hazai vasúti közlekedésben
Az Alstom és a MOL szándéknyilatkozatot írt alá a technológia alkalmazásának vizsgálatára. Az együttműködés Magyarország vasúti közlekedésének egy új korszakát, a nettó zéró kibocsátás megvalósulását jelentheti.
Mit hoz 2022 a vállalkozások számára?
Az év vége közeledtével az üzleti életben is megkezdődik a 2022-re kitűzött célok megfogalmazása és a stratégiai tervezés. A folytonos bizonytalanság miatt még a legnagyobb piaci szereplők is fenntartásokkal tekintenek a jövőbe, miközben a kis- és középvállalkozások számára gyakran valóban a lét a tét.
Hazai fejlesztésű sugárzásmérő védi az űrhajósokat
Az ELKH Energiatudományi Kutatóközpont (EK) által vezetett nemzetközi konzorcium fejleszti a Gateway Hold körüli űrállomás sugárzásmérő rendszerének kísérleti egységét.