Egy megfogó, amely többre képes, mint gondolná
Az új PGL-plus-P egy rugalmas és robusztus megfogó, amelyet mindenekelőtt a megnövelt biztonsági szint emel a versenytársak fölé. A pneumatikus megfogó az első a világon, amelynek a biztonságos szorítóerő-fenntartó rendszere is tanúsított.

 

Az új PGL-plus-P ideális mindazok számára, akiknek egy erős, mégis sokoldalú megfogóra van szükségük. Az öt méretben kapható univerzális pneumatikus megfogó egyedülálló teljesítmény-csomagot kínál a löket, az erő és a csatlakoztathatóság terén, így tökéletesen alkalmas olyan alkalmazások számára is, ahol kiemelt szempont a rugalmasság. A hosszú, ujjanként 10-25 mm-es löketnek köszönhetően a felhasználók az alkatrészek széles skáláját kezelhetik egyetlen megfogóval. Ezáltal megtakarítható a beruházási költség egy jelentős része, különösen a nagy termékmix esetében, ami gyakori például a gépkiszolgálási és összeszerelési alkalmazások esetében.

Az új megfogó a 10-es méretben 220, a 25-ös méretben pedig akár 1 300 N szorítóerővel rendelkezik. A lapos kialakítás és a bevált, robosztus többfogas megvezetés mellett az IP64 tömítés gondoskodik arról, hogy a megfogó szennyezett környezetben is minden további kiegészítő nélkül végezheti a munkáját. A tisztító levegő csatlakozásnak köszönhetően a megfogó tömítettsége IP67-re növelhető. A szabványos H1 kenőanyagnak köszönhetően a megfogó orvosi és gyógyászati alkalmazásokban, illetve az élelmiszeriparban is használható.

Biztonság a rendszertervezésben

A PGL-plus-P megfogó a gyártó egyértelmű céljának – megnövelt használatbiztonság és szélesebb körű alkalmazási kör – lenyomata. Ennek érdekében a SCHUNK a világon elsőként kínál pneumatikus megfogót tanúsított, biztonságos GripGuard szorítóerő-biztosítással. A GripGuard minimálisra csökkenti annak kockázatát, hogy a kezelők – például az alkatrészeltávolítás során – megsérüljenek, mivel eleve kiküszöbölhetők a hirtelen nyomásesés esetén bekövetkező ellenőrizetlen pofamozgások. Ezenkívül egyetlen munkadarab sem vész el meghibásodás vagy vészleállás miatt. Nyomásvesztés esetén a névleges megfogóerő legalább 80%-a megmarad. Idő és költség takarítható meg, ha a gépi irányelv szerinti CE-megfelelőségi nyilatkozatról és a teljes rendszer kockázatelemzéséről van szó. Az új GripGuard technológián kívül a PGL-plus-P igény szerint hagyományos, nyomórugós szorítóerő-fenntartással is kapható.

Érzékelőrendszerek a legnagyobb pontossággal

A megfogó további érdekessége a már integrált IO-Link szenzorrendszer, ami növeli annak teljesítményét és – mivel nincs szükség külső érzékelőkre – leegyszerűsíti a beszerzést, az üzembe helyezést és a karbantartást. Az ujjak helyzetének figyelésére a teljes lökettartományban használható szenzorrendszer nagy pontossággal képes megkülönböztetni a munkadarabokat is, ezért az alkatrészek szélesebb körének kezelésében is fontos szerepet játszik.

A felhasználók válthatnak az IO-Link és a SIO üzemmódok között. A "Gripping Point Mode" és a "Gripping Range Mode" üzemmóddal a SCHUNK két érzékelőprofilt is elérhetővé tett a munkadarab pozíciók vagy a zónák egyszerű programozásához. A PGL-plus-P programja sokoldalú és kombinálható, így a megfogó szinte minden alkalmazáshoz egyedileg illeszthető – például az új IOL érzékelőrendszer helyett hagyományos érzékelőkkel, precíziós, vagy akár magas, 130 °C-os működési környezetre szánt verzióként.

(Nyitókép: Az új PGL-plus-P az első pneumatikus megfogó, amely tanúsított, biztonságos szorítóerő-fenntartást és már integrált IOL-érzékelő rendszert tartalmaz)

A szervezetek átalakulása során az ember a legfontosabb tényező
A gyors átalakulás miatt a vállalatoknak és a kollégáknak időre van szükségük, hogy alkalmazkodjanak, átgondolják az új helyzetet és finomítsák azt, mielőtt elindítanának egy új projektet vagy egy korábbi projekt új szakaszába lépnének.
Felültet a felületmodellezés? – Tegyünk pontot az ’i’-re! CAD webinár
A graphIT Kft. december 8-án, 10:00 órától tartja következő ingyenes online webinárját, melyben bemutatják, hogyan lesz megtérülő egy CAD rendszerbe való beruházás.
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER
A felhős rendszereket a mai napig sokan nem használják megfelelően
A felhő alapú munkavégzés az élet megannyi területén megkönnyíti a cégek mindennapjait. A technológia szervezeti szintű bevezetésétől azonban a hazai kkv-k vezetőinek jelentős része a mai napig tart.
Hibrid félvezető alapú túlfeszültségvédelem
A Protek Devices frissíti a váltakozó áramú tápellátású hálózatokba ajánlott saját szabadalmán alapuló hibrid félvezető eszközét, amely a háztartási és ipari berendezések, műszerek és okos fogyasztásmérők túlfeszültségvédelmét hivatott megoldani.