Digitális karbantartás menedzsment
A megelőző karbantartás egy időigényes folyamat, amelynek dokumentálása – meglepő módon – javarészt még mindig papíralapon történik.

 

A Festo Smartenance alkalmazása véget vet ennek: ez a szoftver egy a gyártásvezetőknek és rendszeroperátoroknak szóló, alkalmazás formájában letölthető digitális karbantartás menedzser. A Smartenance a Festo első, kizárólag digitális terméke, ami az Apple és Google app áruházakból letölthető okostelefonokhoz és tabletekhez. A gyártásvezetőknek szóló kezelőfelület kényelmesen elérhető az internetes böngészőkben.

A Smartenance lehetővé teszi a végfelhasználók számára, hogy betervezzék, ellenőrizzék és értékeljék a karbantartást. A digitális karbantartási terv a karbantartási folyamatot könnyebbé, gyorsabbá és megbízhatóbbá teszi. Az operátorok és a gyártásvezetők általi kölcsönös ellenőrzés nagyobb fokú megbízhatóságot nyújt, illetve számos folyamatot és koordinációs feladatot szüntet meg.

Az operátorok és gyártásvezetők számára nyújtott előnyök

A Smartenance egy felhőalapú, gyártósemleges alkalmazás, amely gyorsan és könnyedén beállítható. Az alkalmazás egyszerűen és alacsony költséggel vezet be a digitalizáció világába. A Festo Smartenance alkalmazás két részből áll: egy okostelefonokra és tabletekre kidolgozott mobil karbantartás-tervezőből, valamint egy gyártásvezetőknek szóló, internetes kezelőfelületből, ahol a karbantartási feladatokat tudják irányítani, illetve dokumentálni. A kezelőfelület (dashboard) internetes keresőben egyszerűen megnyitható.

Az Apple vagy Google app áruházból való letöltést követően a felhasználók licencet vásárolnak a Festo App Worldben található Smartenance-alkalmazáshoz. Az érvényes licenc birtokában a felhasználók autonóm módon tudnak karbantartási feladatokat elvégezni, valamint a gépgyártótól származó rendszer-dokumentációban található karbantartási feladatokat és intervallumokat átvinni az alkalmazásba. A rendszer azonnal készen áll a használatra, és minden operátor láthatja és feldolgozhatja a feladatokat. A gyártásvezetők automatikusan, első ránézésre látják az elvégzett és a még függőben levő feladatokat.

 

Az első digitális karbantartási alkalmazás operátorok és gyártásvezetők részére (Fénykép: Festo AG & Co. KG)

 

A Smartenance a gépgyártók számára is hasznos alkalmazás. Lehetővé teszi számukra, hogy a berendezésekhez tartozó karbantartási feladatokat digitális megoldássá alakítsák, ezáltal hozzáadott értéket kínáljanak vevőiknek. A karbantartási utasításokat képekkel, videókkal és PDF-fájlokkal digitálisan fel is lehet javítani. Mindez a csapattagok számára sokkal egyszerűbbé teszi a közös munkát. A Smartenance a karbantartási feladatot azonnal láthatóvá teszi a felhasználó számára, így kiaknázhatóak a digitális karbantartás menedzsment előnyei, mivel minden releváns feladat csupán egy kattintásnyira van.

Digitalizációs áttörés

A Smartenance-alkalmazás segítségével a Festo előremozdítja a digitalizációt, és egyben támogatja a vevőit abban, hogy az ipar 4.0 korszakába lépjenek. A Festo az automatizálás szakértőjeként ötvözi az ipari alkalmazások terén megszerzett széles körű tudását a legújabb információs technológiai fejlesztésekkel, hogy ezzel online alkalmazásokat alkosson az ipari automatizálási gyakorlathoz. A Festo a vevők digitális utazása során digitális kommunikációt is alkalmaz azok támogatására. Ez a digitális utazás megbízhatóan és teljeskörűen vezeti a vevőket a Festo portfólióján keresztül, az információ megszerzésétől és konfigurációtól kezdve a rendelésen, kiszállításon és üzembe helyezésen, illetve karbantartáson át akár még a Festo Didactic által kínált műszaki tréningig.

Premier a győri Audinál
Az Audi Hungaria megkezdte a mild-hibrid (MHEV, Mild Hybrid Electric Vehicles) hajtásláncú Q3 és Q3 Sportback modellek sorozatgyártását.
Mi kell az Y és Z generációnak
A teljesítmény alapú honoráriumnál vonzóbb a fix, kiszámítható alapbér, és meghatározó a közvetlen felettes vezetői stílusa is a 16-28 éves korosztály számára.
GigaDevice 32 bites RISK-V architektúrájú mikrokontroller
A GigaDevice GD32 sorozatú eszközeivel vezető szerepet tölt be Kína nagy teljesítményű, 32 bites, általános célú mikrokontroller-piacán, első kínai gyártóként kínálva Arm Cortex-M3, Cortex-M4 és Cortex-M23 MCU termékcsaládokat.
Német autóipar - borúra derű
Az autóipar termelésének jelentős csökkenése lefelé húzza a német gazdaságot, és az ágazat strukturális változása kedvezőtlenül hat a munkaerőpiacra - figyelmeztetett a müncheni ifo gazdaságkutató intézet.
Hiba volt lemondani a kötelező nyelvvizsgáról
Csak átmeneti intézkedésként tartja fenntarthatónak a felsőoktatási felvételihez előírt kötelező nyelvvizsga eltörléséről szóló kormányhatározatot az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ).