Betonbiztos megoldás – Digitalizált gyártásirányítás
Az elmúlt években a termelési folyamatokat is meghódították a hálózatba kapcsolt, egymással kommunikálni tudó eszközök: az ipari termelés területén is elindult egy technológiai forradalom.

 

Ki gondolta volna, hogy a digitalizáció és a gépek egymás közötti kommunikálása a betongyártás mindennapjaiban is egy fontos tényezővé válik? Rövid idő alatt kiderült, ahhoz, hogy közel duplájára növeljük a korábbi termelési mennyiséget, nem elegendő egy új betonkeverő gép, ez nem oldja meg az elavult rendelésfelvételt és nehézkes nyilvántartást. Ehhez a gyártási kapacitás növelésén túl egy olyan gyártási folyamatot és irányítást segítő termeléslogisztikai rendszerre is szükség van, mint a LOG4Pro Termeléslogisztikai rendszerünk, amely támogatja az Ipar 4.0 koncepció gyakorlati megvalósítását. A rendszer kiépítését követően, mára már a korábbi termelés duplájára képes az üzem.

A rendszer bevezetése óta megoldottá vált:

  • a több termelőegységet támogató gép-gép közötti (M2M) kommunikáció
  • a gyártási dokumentáció
  • a gépek szenzorai által szolgáltatott adatok feldolgozása (melyik alapanyagoból mennyit használtak az adott gyártásban és mit készítettek belőle)
  • a folyamatok minőségbiztosítási folyamatainak támogatása
  • a beton minőségét garantáló teljesítménynyilatkozat generálása
  • a szállítási dokumentációk gyors és pontos elkészítése
  • az automatikus online EKÁER szám igénylés

Már nem csak az autó,- és elektronikai iparban létfontosságú a termelési folyamatok hatékony szervezése és a gyártósori eszközök egymás közti kommunikálása, és összehangoltan működése. Tapasztalatból tudjuk, hogy a folyamatok digitalizálása megkönnyíti azok optimalizálását, és lehetővé teszi a hatékonyabb, versenyképesebb termelést.

IoT-fejlesztések támogatása az Endrich Cloud Database szolgáltatásával
Európa egyik vezető elektronikaialkatrész-forgalmazója által fejlesztett online szenzorhálózati infrastruktúra minden komponense a cég által képviselt gyártók alkatrészeiből épül fel.
Ilyen lesz a jövő gyára
Megnyitotta első kelet-európai innovációs bemutatóközpontját a Schneider Electric a plovdivi okosgyárban. A vállalat a régióban több, tevékenységében fontos szerepet betöltő létesítményt működtet, köztük a szigetszentmiklósi CEELogot, ami a közép-kelet-európai térséget kiszolgáló logisztikai központ.
Globális robbanás a távgyógyításban
Az elemzők korábban azt várták, hogy a globális e-egészségügyi piac 2022-re 308 milliárdosra nőhet, melyen belül a távorvoslást 37 milliárd eurós üzleti területként határozták meg.
Megkezdődött a kísérleti erőmű összeszerelése
Az Energiatudományi Kutatóközpont mérnökeinek és kutatóinak a részvételével megkezdődik a világ első erőműméretű fúziós kísérleti berendezésének összeszerelése.
A gyorsuló átalakulás válik majd az új normává
A Cisco nemrégiben két nemzetközi kutatást is végzett, amelyek az informatikai szakemberek és vezetők (CIO-k, CTO-k) által tapasztalt kihívásokat, valamint a nagymértékű digitális átalakuláshoz kapcsolódó technológiai stratégiákat, terveket térképezte fel.