Betonbiztos megoldás – Digitalizált gyártásirányítás
Az elmúlt években a termelési folyamatokat is meghódították a hálózatba kapcsolt, egymással kommunikálni tudó eszközök: az ipari termelés területén is elindult egy technológiai forradalom.

 

Ki gondolta volna, hogy a digitalizáció és a gépek egymás közötti kommunikálása a betongyártás mindennapjaiban is egy fontos tényezővé válik? Rövid idő alatt kiderült, ahhoz, hogy közel duplájára növeljük a korábbi termelési mennyiséget, nem elegendő egy új betonkeverő gép, ez nem oldja meg az elavult rendelésfelvételt és nehézkes nyilvántartást. Ehhez a gyártási kapacitás növelésén túl egy olyan gyártási folyamatot és irányítást segítő termeléslogisztikai rendszerre is szükség van, mint a LOG4Pro Termeléslogisztikai rendszerünk, amely támogatja az Ipar 4.0 koncepció gyakorlati megvalósítását. A rendszer kiépítését követően, mára már a korábbi termelés duplájára képes az üzem.

A rendszer bevezetése óta megoldottá vált:

  • a több termelőegységet támogató gép-gép közötti (M2M) kommunikáció
  • a gyártási dokumentáció
  • a gépek szenzorai által szolgáltatott adatok feldolgozása (melyik alapanyagoból mennyit használtak az adott gyártásban és mit készítettek belőle)
  • a folyamatok minőségbiztosítási folyamatainak támogatása
  • a beton minőségét garantáló teljesítménynyilatkozat generálása
  • a szállítási dokumentációk gyors és pontos elkészítése
  • az automatikus online EKÁER szám igénylés

Már nem csak az autó,- és elektronikai iparban létfontosságú a termelési folyamatok hatékony szervezése és a gyártósori eszközök egymás közti kommunikálása, és összehangoltan működése. Tapasztalatból tudjuk, hogy a folyamatok digitalizálása megkönnyíti azok optimalizálását, és lehetővé teszi a hatékonyabb, versenyképesebb termelést.

Kártékony szoftverek fertőzik az eszközeinket
A legelterjedtebb fenyegetésnek számító kártékony szoftverek napi szinten nehezítik meg a netet használók életét. A legtöbben hallottak már a különféle kártevőkről és veszélyeikről, de vajon az is köztudott, hogy ezek hogyan, milyen módon férkőznek be az eszközökbe?
Biztos megélhetésre számíthat, aki informatikusnak áll
Komoly lehetőségek elé néznek a pályaválasztáskor az informatika mellett döntő végzős fiatalok – az egyetem után több ezer betöltendő pozíció, magas kezdőfizetés és vonzó munkakörülmények várnak a frissdiplomásokra.
Stratégiai tervezés technológiai eszközökkel
A statikus stratégiák ma már gyakran csalódást okoznak, versenyhátrányt jelentenek egy vállalat számára. Míg egyensúlyt kell teremteni az agilitás és stabilitás között, a módszerek és megoldások, informatikai eszközök olyan támogatást adnak, amit a cégvezetésnek ki kell aknázni a sikerhez.
Algoritmus mondja meg, hol van jó helyen az orvos
Forr az egészségügy, recseg-ropog az ágazat a korona vírus pandémia idején. Naponta olvasunk cikkeket, nyilatkozatokat az orvosok és egészségügyi dolgozók bérezéséről, munkakörülményeik és karrier kilátásaik kapcsán.
Gépi adatok távoli elérése egyszerűen
A HMS Networks DataMailbox szoftvere egy olyan biztonságos freemium felhőalapú megoldás, amely lehetővé teszi a gépgyártók számára, hogy a világ bármely pontján könnyen hozzáférhessenek a gépeikről származó adatokhoz.