Belépő a Szilícium-völgy elitligájába
Budapesten nyitja meg legújabb nemzetközi képviseleti irodáját a világ legnagyobb korai fázisú startupokra fókuszáló akcelerátora, a Founder Institute.

 

Az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben alapított szervezet világszerte már összesen 200 városban működtet irodát. A Founder Institute Hungary programja induló magyar tech startupok jelentkezését várja.  A programban sikerrel résztvevő vállalkozások, jelentős mentori támogatásban részesülnek, befektetési ajánlatot kapnak és egyedülálló nemzetközi üzleti és befektetői kapcsolatrendszerhez kapnak hozzáférést.

Dimenzióváltást hozhat a magyar technológiai startup közegbe a Founder Institute hazai megjelenése. A hivatalos akcelerátor program mellett a Founder Institute Hungary ingyenesen elérhető, online eseménysorozatot is indít, melynek célja a tudásátadás, a vállalkozói kultúra fejlesztése. Ennek keretében a kezdő vállalkozók, startupperek nemzetközi nagyágyúktól és a magyar startup világ legkiemelkedőbb szakembereitől kaphatnak hasznos útmutatást, tanácsokat a vállalkozásépítés fortélyai kapcsán. A Founder Institute magyar programját három tapasztalt startup guru: Bohner Tamás (Drukka Startup Studio, Intellitext Akcelerator), Horváth Balázs (Startup Grind Budapest), és Ivánka Iván (Ivanka Consulting) vezeti.

Út a nemzetközi startup elitbe

A Founder Institute Hungary 2021 januárjában induló akcelerátor programja keretében a résztvevő korai fázisú vállalkozások: 

  • Speciális mentorálási folyamatban vehetnek részt több mint 50 neves befektető és vállalkozó közreműködésével.
  • Közvetlenül profitálhatnak a Founder Institute nemzetközi tapasztalatából, mellyel mára vállalkozások sorát segítette sikeres piacra lépéshez és összesen 950 millió dollárnyi befektetéshez.
  • Nagy eséllyel pályázhatnak a Founder Institute további utókövetési programjaira (Pl. Founding Lab), és még hosszú évekig szakértői támogatásban részesülnek.
  • Illetve egyedülálló nemzetközi üzleti kapcsolatrendszer nyílik meg előttük, melynek jelenleg több mint 4300 alumni cégalapító és 14 000 befektető-mentor a tagja a világ több mint 200 városában. 

A program elképesztő eredményekkel büszkélkedhet: a résztvevő vállalkozások 78%-a stabil piaci szereplővé vált. Számos startupnak pedig olyan világhírű befektető cégek magvető akcelerátor programjába is sikerült bejutnia, mint az Y Combinator, a Techstars vagy az Andreseen Horowitz, illetve több, mint 50%-uknak sikerült a piaci átlagnál magasabb cégértékelés mellett nemzetközi befektetőktől tőkét bevonnia. A magyar programot sikeresen elvégző vállalkozások mindegyike befektetési ajánlatot kap a Drukka Startup Stúdiótól, Magyarország legnagyobb és legeredményesebb korai fázisú befektetési alapjától vagy az Intellitext hardver- és IOT startup-befektetőtől. Az érdeklődők október 25-ig kedvezményes áron jelentkezhetnek a programba.

 

A Founder Institute-ról
 
A Founder Institute a világ legnagyobb, korai-fázisú startupokkal foglalkozó akcelerátora. Programjában kezdő vállalkozók és vállalkozói csoportok sikeresen építhetik nagy növekedési potenciállal bíró projektjüket egy nemzetközi támogató közösség segítségével, akik nem csupán a sikerükben vállalnak részt, de az üzletfejlesztés kihívásokkal teli folyamatának minden lépésénél velük tartanak.
 
A sikeresen végzett vállalkozások eddig több mint 950 millió dollárnyi befektetési összeghez jutottak globálisan. A világ leggyorsabban növekvő startupjai a Founder Institute-nak köszönhetően nem csak a finanszírozás terén jutottak jelentős előnyhöz, de gyors ütemben érték el a kitűzött piaci célokat, további inkubációs lehetőségeket kaptak, bővítették csapatukat és fejlesztették termékeiket, szolgáltatásaikat.
 
A Founder Institute-ot 2009-ben alapította Adeo Ressi és Jonathan Greechan, a szervezet központja a mai napig a kaliforniai Palo Altoban működik. Ma már a világ 75 országában, 200 helyi képviselettel rendelkeznek, fő célkitűzésük pedig az, hogy egy „globális Szilícium-völgyet” hozzanak létre, ahol minden tehetséges és motivált vállalkozó számára megadatik a lehetőség, hogy egy olyan üzletet építsen, mely akár 1 millió új munkahelyet teremthet és jobbá teheti a világot.
 

 

 

Electrosub - nice to connect you
Az idén szeptember 28-30. között immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Electrosub Konferencia és Kiállítás, ami minden bizonnyal az elsők között teszi majd lehetővé a piaci szereplők számára a rég várt személyes találkozásokat.
Időtálló nagyvállalati mobilmenedzsment-megoldás egyetlen forrásból
Elsősorban a nagyvállalatok életét könnyíti meg az egyszerűen használható, Google Cloudban, finn szerveren futó HMD Enable Pro szolgáltatás.
Versenyképes gyártási ökoszisztéma jött létre
Lezárult a SZTAKI 2016. november 1. és 2021. január 29. között zajló Ipar 4.0. kutatási és innovációs kiválósági központ projektje.
Futballanalitika a felhőben
A Premier League az Oracle-lel együttműködve tovább növeli az egyes mérkőzések izgalmát az új meccsstatisztikák által, melyek mélyebb rálátást nyújtanak a pályán élőben zajló eseményekre.
Ötmillió euróra pályázhatnak a magyar gyártóipari vállalkozások
Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet gyártástechnológiai innovációkat támogató szervezete, a hazánkban is jelenlévő EIT Manufacturing idén is elindítja regionális innovációs programját, a RIS-t (Regional Innovation Scheme).