Azonnali, hatékony személyzeti megoldás a jövő gyárának
Ma egy megfelelő, a korszerű termelőeszközökkel barátságban lévő termelésirányító vezető felkutatása és munkába állása a 12 hónapot is elérheti.

 

Döbbenetes sebességgel fejlődik a gyártási technológiák többsége. Legyen ez gépgyártás, fémfeldolgozás, vegyipar, könnyűipar, energiatermelés vagy bármi más. Ez maga is egy nagyon erős beruházási (kényszer)hullámot indít, függetlenül az egyébként is kedvező pénzügyi környezettől. De vajon, milyen ütemben alakulnak át ennek következményeként a vezetőkkel, szakemberekkel és operátorokkal szembeni követelmények?

A téma nagyon sokrétű, a részleteket érintően megoszlanak a vélemények, de egyben mindenki egyetért, az pedig a gyors reakcióképesség és a rugalmasság a személyzeti kérdésekben is. A verseny egyre kevesebb időt hagy a hagyományos lépésről-lépésre történő személyzeti fejlesztéseknek. Különösen a vezetői posztokban fulladnak gyakran kudarcba a régi rutinok. Nem lehet arra építeni, hogy majd hosszútávú személyzeti tervekkel, fokozatos lépésekkel elémegyünk a kihívásoknak.

Távlatban nem tudjuk, milyen kihívásokra kell készülni, másrészt pedig a fejleszt(eget)hető vezetői utánpótlásra kijelölt munkatársak sem biztos, hogy végig szeretnék járni a hagyományos karrierutat és örülni a jubileumi emlékplaketteknek. Sőt, ma már biztosan nem ez minden vágyuk. Egyértelmű jelei vannak annak, hogy egyre nagyobb teret kapnak vezetői szinten is az azonnali és rugalmas megoldások.

Az univerzális vezető ritka, mindenkinek megvannak az erősségei és szerencsés esetben evvel tisztában is van. Ha pedig új helyzet áll elő, akár beruházási, termelés-technológiai, üzemszervezési okokból és azonnali megoldás kell, még elég ritkán jut eszünkbe interim manager után kiáltani.

Ki az interim manager és mire ad megoldást?

Az interim manager szerződtetése a leghatékonyabb prompt megoldás arra az esetre, amikor egy-egy vezetői feladatra helyben nincs megfelelő szakember és ennek felkutatása és beállítása időben, valamint költségben elfogadhatatlan. Az időfaktor különösen kényes és egyben kockázatos kérdés. Ma egy megfelelő, a korszerű termelőeszközökkel barátságban lévő termelésirányító vezető felkutatása és munkába állása a 12 hónapot is elérheti. Első szintű vezetőknél nem ritka a 15 – 18 hónapos átfutás sem, nem is beszélve a próbaidő alatt bekövetkező szakításokról.

Az interim manager tapasztalt szakember, többnyire a karrierje felső harmadában. Nagy előnye, hogy arra a konkrét, időben behatárolt feladatra szerződik, ami éppen aktuális. Ahhoz ért a legjobban, annak a vezetői és szakmai sajátosságaiban van a legnagyobb jártassága, ahhoz tud maga is know-how-t hozni, ami addicionális előny.

Nem is beszélve arról, hogy vállalkozói szerződés alapján dolgoznak így nincsenek a munkaviszonyban tapasztalható váratlan és rejtett költségek, csak az operatív napokat számolják el, minden költségüket maguk állják. És ami a különösen nagy változások idején aranyat ér, az a maximális rugalmasság. Érdemes ezt szem előtt tartani!

Premier a győri Audinál
Az Audi Hungaria megkezdte a mild-hibrid (MHEV, Mild Hybrid Electric Vehicles) hajtásláncú Q3 és Q3 Sportback modellek sorozatgyártását.
Mi kell az Y és Z generációnak
A teljesítmény alapú honoráriumnál vonzóbb a fix, kiszámítható alapbér, és meghatározó a közvetlen felettes vezetői stílusa is a 16-28 éves korosztály számára.
GigaDevice 32 bites RISK-V architektúrájú mikrokontroller
A GigaDevice GD32 sorozatú eszközeivel vezető szerepet tölt be Kína nagy teljesítményű, 32 bites, általános célú mikrokontroller-piacán, első kínai gyártóként kínálva Arm Cortex-M3, Cortex-M4 és Cortex-M23 MCU termékcsaládokat.
Német autóipar - borúra derű
Az autóipar termelésének jelentős csökkenése lefelé húzza a német gazdaságot, és az ágazat strukturális változása kedvezőtlenül hat a munkaerőpiacra - figyelmeztetett a müncheni ifo gazdaságkutató intézet.
Hiba volt lemondani a kötelező nyelvvizsgáról
Csak átmeneti intézkedésként tartja fenntarthatónak a felsőoktatási felvételihez előírt kötelező nyelvvizsga eltörléséről szóló kormányhatározatot az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ).