Akvizícióval bővíti hidraulika üzletágát a Bosch Rexroth
Az Illinois állambeli Lincolnshire-ben (USA) működő HydraForce tervezett felvásárlásával a német technológiai nagyvállalat tovább növeli észak-amerikai értékesítési hálózatát, egyúttal piaci jelenlétét is erősíti.

 

A HydraForce 2100 munkatársával hat gyártóüzemben – az USA-ban, Brazíliában, Nagy-Britanniában és Kínában – fejleszt és gyárt kompakt hidraulikus szelepeket és megoldásokat. A Bosch Rexroth és a HydraForce 2022. július 15-én írta alá a megállapodást. Mindkét fél megállapodott abban, hogy a befektetés összegét bizalmasan kezeli. A tranzakció trösztellenes jóváhagyások függvénye.

„A HydraForce felvásárlásával növeljük piaci jelenlétünket a környező régiókban a kompakt hidraulika területén, egyúttal Európában és Észak-Amerikában piaci jelenlétünk is kiegyensúlyozottabbá válik. Az akvizíció ugyanakkor növekedést tesz lehetővé Ázsiában” – mondja Rolf Najork, a Robert Bosch GmbH igazgatóságának tagja és a Bosch Rexroth AG elnök-vezérigazgatója.

„A Bosch Rexroth-ban egy olyan nagyszerű partnerre találtunk, aki értékeli és osztja az innovációról, az ügyfélközpontúságról, a termékekről és az alkalmazási szakértelemről, valamint a kultúránkról alkotott nézeteinket. Meggyőződésem, hogy új tulajdonosként a Bosch Rexroth-tal nagyszerű új távlatok nyílnak meg ügyfeleink, partnereink és munkatársaink előtt, és további növekedés is lehetséges” – mondja Mike Terzich, a HydraForce elnök-vezérigazgatója.

A két vállalat együttes tevékenysége a kompakt hidraulikus megoldások széles skáláját biztosítja az ügyfelek számára. Míg a Bosch Rexroth kompakt hidraulikus elemek és rendszerek széles választékát kínálja, a HydraForce mechanikus és elektromos becsavarható szelepeket és vezérlőblokkokat gyárt. A kompakt hidraulikus megoldások nagy teljesítménysűrűsége lenyűgöző, és lefedi a hidraulikus rendszerek alapvető másodlagos funkcióit. Többek között biztosítja például, hogy a kotrógép biztonságosan és pontosan fel- és leemelhesse a terheket.

„Széleskörű portfóliójának és nemzetközi pozíciójának köszönhetően a Bosch Rexroth stabil alapokkal rendelkezik. A HydraForce felvásárlásával, közvetett értékesítési csatornákon keresztül még tovább bővítjük világszerte piaci jelenlétünket: az értékesítési partnerek és a rendszerintegrátorok fontos célcsoportjaink a jövőben. Ezekben a kihívásokkal teli időkben a regionális ellátási láncok stabilizálásában is segítünk, hogy még jobban támogassuk ügyfeleinket” – mondja Frank Hess, a Bosch Rexroth kompakt hidraulika üzletágának vezetője. Az üzletág jelenleg 1800 munkatársat foglalkoztat, és négy helyszínen gyárt Kínában, az USA-ban, Németországban és Olaszországban.

Hidraulika üzletág: befektetések, partneri együttműködések és a gyártási hálózat fejlesztése

A Bosch Rexroth aktív szerepet tölt be a kompakt hidraulikában, valamint az ipari és mobil hidraulikában. A fluidtechnika a gépgyártás és az összes ipari szektor egyik legfontosabb beszállítói ágazata. A hidraulikus rendszereket az építőiparban, a mezőgazdaságban és a szerszámgépekben, valamint az anyagok szállításában és kezelésében is használják. Az iparág erős növekedést mutat, és jó a rendelésállománya. A Német Gépész- és Üzemmérnöki Szövetség az idén 6 százalékos árbevétel-növekedésre számít (forrás: VDMA, 2022).

A növekvő kereslet kielégítése érdekében a Bosch Rexroth célzott felvásárlásokba, stratégiai partneri együttműködésekbe, valamint gyártási hálózatának modernizálásába és bővítésébe invesztál. A Bosch Rexroth a közelmúltban például kisebbségi részesedést szerzett a svájci BRUSA HyPower AG vállalatban, és fokozott együttműködésre törekszik a mobil munkagépek piacán. A mintegy 220 munkatárssal rendelkező BRUSA nagy teljesítményű alkatrészeket fejleszt és gyárt elektromos meghajtású járművekhez. Ezenkívül a Bosch Rexroth a következő öt évben több mint 80 millió eurót fektet be elchingeni (Németország) mobil hidraulika gyárába. A helyszínen a mobil munkagépekhez, például kotrógépekhez, kerekes rakodógépekhez, mobil darukhoz, traktorokhoz vagy kombájnokhoz szükséges alkatrészeket gyártják.

(Forrás: Bosch Rexroth)

(Nyitókép: A Bosch Rexroth a következő öt évben több mint 80 millió eurót fektet be elchingeni mobil hidraulika gyárába.)

Űrtechnológiai központ épül Martonvásáron
A Remred Kft. 10 milliárd forintos befektetésből felépülő technológiai központja komplett kisműholdak és az azokat működtető rendszerek gyártását, összeszerelését, integrációját és tesztelését végzik majd.
Egy megfogó, amely többre képes, mint gondolná
Az új PGL-plus-P egy rugalmas és robusztus megfogó, amelyet mindenekelőtt a megnövelt biztonsági szint emel a versenytársak fölé. A pneumatikus megfogó az első a világon, amelynek a biztonságos szorítóerő-fenntartó rendszere is tanúsított.
Így lehet sikeres a digitális átállás az iparvállalatoknál
Az ipari vállalkozások 94 százaléka szerint a digitális átalakulás nagy hatással lesz a működésükre a következő 2-3 évben, ugyanakkor 55 százalékuk még mindig csak részben felkészült a hatékony digitalizációra.
Új kiberbiztonsági megoldás ipari infrastruktúrák védelmére
Az ABB Ability Cyber Security Workplace (CSWP) megoldása úgy fokozza a kritikus ipari infrastruktúra védelmét, hogy az ABB-től és a harmadik féltől származó biztonsági megoldásokat egyetlen egyszerű, átfogó digitális platformba vonja össze.
Az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is akadályozza
A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat.