A világ leggyorsabb izolált áram szenzorai
A tavaly megjelent CT110 CT220 után újabb tagokkal bővült a Crocus Technology egyszerű és költséghatékony izolált TMR árammérő szenzorcsaládja.

 

Az új CT43x és CT42x eszközöket az 1MHz mintavételezési frekvencia és az 1% alatti teljes hiba jellemzi a teljes hőmérsékleti tartományban. A szenzorok által biztosított gyors válaszidő és a pontos kimeneti érték kisebb eszközök előállítását és nagyobb precizitást tesznek lehetővé. A korábbi, Hall szenzor alapú alkalmazásokkal ellentétben az XtreamSense TMR technológia kompromisszummentes tervezést tesz lehető mind mintavételezési frekvencia, mind a válaszidő és pontosság tekintetében.

 

 

A Crocus ferrit mag mentes csúcstechnológiája, az XtremeSense TMR szélsőségesen kis változások mérésére képes mind egyenáram mind váltóáram esetén, miközben a teljes kimeneti hiba nem haladja meg az 1%-ot, nem csak szobahőmérsékleten, de szélsőséges hőmérsékleti körülmények között sem. Mindezek felett, az eszközök robusztus közös modusú mágnese tér elnyomással vannak ellátva, ami a szórt mágneses tér 99%-át kiszűri. A Crocus szabadalmaztatott TMR technológiája eredendően kiemelkedő jel-zaj viszonyt biztosít, lehetővé téve ezzel a nagy felbontású mérést különböző vezérlő és monitorozó alkalmazásokban.

Tulajdonságok:

 • AC és DC árammérési tartományok 50A-es felső méréshatárig
 • Akár 6kVRMS izoláció (IEC62368, UL1577)
 • Teljes kimeneti hiba akár 0,65%
 • 1MHz mintavételi frekvencia, 300 nsec válaszidő
 • Tokon átvezetett integrált mérőáram vezető
 • Alternatív megoldásokkal egyező lábkiosztás

 

 

 

Kimagasló teljesítmény a Hall szenzoros izolált árammérő technológiákkal szemben:

1 a kimeneti feszültség hibái az eszközbe integrált referenciafeszültség kimenethez képest
2 a teljes mérési tartományban
3 a teljes hőmérsékleti tartományban

 

A Crocus TMR áramérzékelők kompenzálatlan pontossága is meghaladja a hasonló funkcióra használt Hall szenzoros áramérzékelők teljesítményét külső kompenzációval. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy a kimeneti feszültség mérését egyszerűen egy A/D bemeneten keresztül oldjuk meg, nincs szükség drágább, differenciális bemenetű átalakítóra.

Az Endrich GmbH a fejlesztéshez ingyenes mintát, kiértékelő készletet biztosít.

Lehetséges felhasználási területek:

 • Szolár / áram inverterek
 • Motorvezérlés
 • Akkumulátor menedzsment
 • Okos háztartási eszközök
 • Szünetmentes áramellátás
 • Szerszámgépek
 • Intelligens árammérők 
 • Elektromos autó töltők

Példa alkalmazás:

A CT110 CT220 árammérő szenzorokról itt olvashatnak.

 

Ki jut ki a Cisco műegyetemi szabadulószobájából?
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Kara és a Cisco Magyarország együttműködésében született meg a világszinten újdonságnak számító oktatási célokra használható szabadulószoba.
Hazai fejlesztés gyorsíthatja fel a gépi látás elterjedését
Könnyen alkalmazható gépi látást ad a vállalatoknak az AB Consulting új keretrendszere.
Agresszív zsarolóvírus-taktikák és tömeges jelszó-feltörő támadások az online térben
A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit.
A Baltikumban terjeszkedik a magyar légi-karbantartó start up
Az észt-központú Magnetic MRO kezdi el használni az AerinX hi-tech repülőgép átvizsgáló rendszerét. Így az összes időigényes folyamatot el tudják végezni, mellyel a karbantartó szakemberek a külső ellenőrzés során szembesülnek.
Mikor kérhet védettségi igazolványt a munkáltató?
A munkáltatók továbbra sem kötelezhetik oltás felvételére dolgozóikat. Az a körülmény tehát, hogy a munkavállaló beoltatja-e magát vagy sem, továbbra is a munkavállaló döntésén alapul.